Vrouw zoekt vrouw: hoe vind je een leuke lesbische vrouw?

Vrouw zoekt vrouw: hoe vind je een leuke lesbische vrouw?

Je wilt daten met een vrouw. Zo simpel als het klinkt, zo moeilijk is het vaak in de praktijk. Heel veel vrouwen hebben geen idee waar ze moeten gaan beginnen, waar je andere vrouwen ontmoet of hoe je in de actie komt om een vrouw te versieren.

Het staat niet op haar voorhoofd

Het grootste probleem is dat je bij veel lesbische vrouwen helemaal niet kunt zien dat ze lesbisch zijn. Er zijn vrouwen waar je het misschien wel van zou kunnen verwachten gezien hun uiterlijk of gedrag. En er zijn ook heel veel vrouwelijke lesbiennes waar je het simpelweg niet direct aan ziet.

Zeker wanneer je gaydar nog niet goed werkt, kan het een helse klus zijn om zomaar iemand aan te spreken in de kroeg. Niemand wil een blauwtje lopen en al helemaal niet door een hetero vrouw te versieren.

Gaybar

Het is heel simpel, je kunt het vaak niet aan de buitenkant zien of iemand op vrouwen valt. Dus je zult een grote portie durf mee moeten nemen als je naar een kroeg gaat en een vrouw wilt gaan versieren. Wanneer je naar een gaybar gaat zul je merken dat je hier minder onzeker over zult zijn. Dan kun je ervan uitgaan dat de vrouw zeer waarschijnlijk op vrouwen valt.

Nu zijn de gaybars waar vrouwen komen nogal dun bezaaid in Nederland. Eerder schreef ik een blog over waar je andere lesbische vrouwen kunt ontmoeten. Ze zijn er wel, maar niet in elke stad. Informeer dus vooraf of er ook vrouwen komen in de gaybar waar je naartoe wilt.

Durven

Dus die portie durf heb je nodig als het gaat om vrouwen versieren. Vrouwen zijn biologisch gezien gewend om versierd te worden. Wanneer je met twee vrouwen bent kun je daar soms lang op wachten. Jij zult dus initiatief moet nemen als je een vrouw wilt versieren. Als je niets doet weet je zeker dat er niets zal veranderen en dan blijf je voor eeuwig vrijgezel.

Vrouw zoekt vrouw: hoe vind je een leuke lesbische vrouw?

Leren flirten

En dat wil je natuurlijk niet. Dus zul je het risico moeten nemen dat je de kans loopt op een blauwtje. Veel mensen doen heel gemakkelijk over flirten en contact maken, maar dat is het voor heel veel vrouwen gewoon niet.

We vinden het spannend, zijn bang om gekwetst te worden of anderen te kwetsen en weten heel vaak gewoon niet hoe het moet. Ook hierbij kan een geaardheidscoach je verder helpen.

Online daten

Het voelt vaak veel veiliger om eerst online te gaan daten. Bedenk van tevoren waar je naar op zoek bent, bijvoorbeeld een serieuze relatie, friends with benefits of misschien wel vriendschap. Dit bepaalt ook bij welk soort website of app jij je wilt gaan aanmelden. Bedenk ook welk persoon je graag zou willen ontmoeten. En dan gaat het niet alleen om uiterlijk, maar vooral ook om zaken als wel/geen kinderen, op welke afstand mag ze wonen, welke hobby’s of passies zijn een no-go et cetera.

Je kunt heel anoniem online gaan daten. Bedenk wel goed dat wanneer je een profielfoto hebt waarop je niet goed zichtbaar bent, andere vrouwen waarschijnlijk ook niet zullen reageren.

Wat doe je op een eerste date?

Je kunt van alles en nog wat doen op je eerste date. Het ligt ook weer aan de intentie van de date wat je gaat doen. Veel vrouwen kiezen voor ergens een drankje drinken of een boswandeling. Sommige vrouwen spreken liever thuis af, omdat ze het (nog) lastig vinden om in het openbaar met een vrouw gezien te worden of omdat het doel seks is.

Wanneer je thuis afspreekt zorg er dan goed voor dat je zeker weet dat je de persoon date die je denkt dat je date. Laat een vriend of vriendin weten dat je een date thuis verwacht. Zelf vind ik thuis afspreken met een vrouw minder spannend dan vroeger met een man, maar het blijft altijd een groter risico dan in en openbare gelegenheid. Al is het alleen maar als blijkt dat ze enorm tegenvalt, want bij jou thuis kost het heel wat moed om de date dan vroegtijdig te beëindigen. 😉

Leren flirten of daten?

Er is een reden waarom je het spannend vindt om te flirten of te daten. Hier hoef je je niet voor te schamen, heel veel vrouwen vinden het moeilijk en hebben echt even wat tips en handvatten nodig om dit te leren. Ik help je hier graag mee verder. Je kunt een afspraak maken voor een adviesgesprek of meedoen aan de cursus flirten & daten voor lesbische vrouwen.