Hoe leer ik flirten: voor lesbische vrouwen!

Hoe leer ik flirten: voor lesbische vrouwen!

Vind jij het eng om met andere vrouwen te flirten? Dat is niet gek. Sommige vrouwen zijn van zichzelf echt flirts, maar het grootste deel van ons vindt het toch nog best spannend. Want hoe moet je nu met een vrouw flirten?

Het goede nieuws is dat je kunt leren flirten. En hoe vaker je het doet, hoe beter je erin zal worden. Al heb je dat misschien helemaal niet nodig, als je bij de eerste flirt al raak gooit. In deze blog ga ik jou leren flirten.

Gaydar

De grootste frustratie van veel van mijn cliënten is dat ze niet weten met wie ze moeten flirten. Hoe weet je nu of een vrouw op ook op vrouwen valt? Er wordt wel eens gezegd dat wij, als lesbiennes, een zogenaamde gaydar kunnen ontwikkelen. Een radar waarbij je precies aanvoelt of iemand hetero of lesbisch is. Of dat echt zo is weet ik niet, maar uit mijn eigen ervaring blijkt wel dat je op een gegeven moment signalen leert op te pakken.

Toch wil ik benadrukken, dat het helemaal niet nodig is om zeker te weten of de vrouw met wie jij wil flirten wel echt lesbisch is. Je hoeft haar niet meteen op date te vragen, maar kan juist subtiel aanvoelen of ze geïnteresseerd in jou is. Als ze dat niet is, heeft ze vaak niet eens aangevoeld dat je met haar hebt geflirt.

Hoe leer ik flirten: voor lesbische vrouwen!

Oogcontact maken

Als we het over subtiel flirten hebben, denk ik direct aan oogcontact. Een hele onschuldige manier van flirten. Hierbij kijk je de vrouw nét iets langer dan gemiddeld aan. De vrouw voelt dit gegarandeerd aan en zo kan je kijken hoe ze hierop reageert. Blijft ze naar je kijken? Glimlacht ze naar je? Dit zijn allemaal signalen waaruit je langzaam maar zeker kunt opmaken dat ze ook geïnteresseerd is in jou.

In gesprek

Ben je eenmaal in gesprek met deze vrouw? Dit is het moment om een stapje verder te gaan. Je kunt haar bijvoorbeeld wat complimentjes geven. Zeggen dat ze er mooi uit ziet, dat haar outfit haar mooi staat. Veel vrouwen vinden het echter wel moeilijk om complimentjes aan te nemen. Merk je dat zij dat ook doet? Laat het dan bij één compliment, om haar niet ongemakkelijk te laten voelen.

Een andere manier om met haar te flirten tijdens het gesprek, is met humor. We houden allemaal van lachen. Weet jij dat je mensen aan het lachen kan maken? Gooi er af en toe een grapje in! Dit houdt de sfeer gezellig en neemt de spanning weg.

Tot slot is het belangrijk in een gesprek interesse te tonen. Stel haar wat vragen en neem zelf ook de ruimte om af en toe iets te vertellen. Let wel op dat je het luchtig houdt, en niet meteen je hele levensverhaal op tafel gooit.

Lees verder na dit blok

Online cursus:
Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Cursus Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Leer beter flirten en daten (voor lesbische vrouwen). Leer alles over flirten, offline daten, online daten, rode vlaggen, communicatie, een ander afwijzen en nog veel meer in deze waardevolle cursus!

Lichamelijk contact

Heb je een leuk gesprek en merk je dat de interesse van twee kanten komt? Probeer dan wat lichamelijk contact te zoeken. Raak haar af en toe kort aan, bijvoorbeeld op haar hand of knie. Let wel op dat je je niet opdringt, want dat kan voor beide kanten leiden tot nare situaties. Je kunt nu kijken hoe ze reageert op de aanrakingen en merkt snel genoeg of de behoefte aan lichamelijk contact wederzijds is.

Het kan ook zijn dat je op een gegeven moment voelt dat je haar wilt zoenen. Hierbij ligt de nadruk op kan; het hóeft niet. Sommige vrouwen zoenen graag op de eerste date, andere vrouwen wachten hier liever een tijdje mee. Òf je de vrouw moet zoenen, is lastig uit te leggen. Je voelt vanzelf of zij er ook voor openstaat. Zoenen plan je niet in, maar bij genoeg chemie gebeurt het vanzelf.

Nog niet klaar voor

Klinkt dit nog een beetje te spannend voor je? Dat is helemaal niet gek. Veel vrouwen vinden het eng om met andere vrouwen te flirten. Hoewel het steeds minder spannend en natuurlijker voor je zal worden, moet je wel ergens beginnen. Online daten kan voor jou dan misschien een goede optie zijn. Zo word je niet direct in het diepe gegooid, maar leer je wél hoe je in gesprekken met vrouwen kan flirten.

Je kunt online daten via verschillende datingsites, of platforms als Tinder. In mijn blog geef ik meer tips over het online daten. Ga jij daar aan de slag met je eerste flirt? Succes! Of durf jij in het echt al een dame aan te kijken of spreken? Ga ervoor! Het ergste wat er kan gebeuren is dat ze niet geïnteresseerd in jou is. En is dat echt zo erg?

Wil je meer leren over flirten met vrouwen? In mijn online cursus ‘Flirten en daten voor lesbische vrouwen’ leer ik je in 7 modules alles over daten met vrouwen én leer jij op een natuurlijke manier flirten!

Online cursus:
Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Cursus Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Leer beter flirten en daten (voor lesbische vrouwen). Leer alles over flirten, offline daten, online daten, rode vlaggen, communicatie, een ander afwijzen en nog veel meer in deze waardevolle cursus!