Diana in het kort:

Ik ben een vrouw net zoals jij! Een vrouw die jaren heeft geworsteld met haar geaardheid en identiteit. Nu ben ik gelukkig met wie ik ben en het leven wat ik leef. Dit is ook voor jou weggelegd!

Ik ben Diana (1984) en van oorsprong hbo-verpleegkundige.  Tien jaar lang heb ik mensen gecoacht en opgeleid in een ander vakgebied. Vanaf 2019 ben ik werkzaam als geaardheidscoach voor vrouwen,  mannen en stellen die twijfels hebben over hun geaardheid.

De term geaardheidscoach bestond nog niet toen ik begon met Vrouw uit de kast. Er zijn geen opleidingen voor en er zijn maar weinig collega’s te vinden die echt gespecialiseerd zijn in dit vakgebied. 

Daarom ging ik op zoek naar welke stromingen en theorieën er zouden aansluiten op de behoeften van vrouwen in deze situaties. Ik keek naar mijn eigen proces, analyseerde wat mij hielp om uiteindelijk mijn hart te volgen en ontwikkelde praktische handvatten om echt verbinding te kunnen maken tussen je hoofd en je hart. Daarnaast volgde ik de opleiding acceptance and commitment therapy, familieopstellingen en geweldloos communiceren om meer theoretische basis toe te kunnen voegen aan de vrouw-uit-de-kast-methodiek.

Met de coaching en de vrouw-uit-de-kast-methodiek heb ik inmiddels honderden vrouwen geholpen om de weg naar hun hart terug te vinden.  Geregeld volg ik trainingen, scholingen en cursussen om nieuwe inzichten toe te kunnen voegen en mij als coach te blijven ontwikkelen.

Naast de coaching geef ik lezingen en workshops over de thema’s normaliseren van anders zijn, normaalbeeld en anders zijn op scholen, (ver)oordelen en acceptatie van lesbische gevoelens. Zowel voor bedrijven als particulieren.

Daarnaast geef ik trainingen aan zorgprofessionals. Voor huisartsen, psychologen en andere hulpverleners kan het soms lastig zijn om signalen te herkennen en patiënten of cliënten te ondersteunen met twijfels over hun geaardheid. Vrouw uit de kast geeft trainingen om zorgprofessionals te informeren, te ondersteunen, signalen te leren herkennen en advies te geven over welke begeleiding hun patiënten of cliënten met vragen over geaardheid nu precies nodig hebben.

Wie is Diana thuis?

Ik ben een enthousiaste en vrolijke vrouw die altijd plannen en ideeën heeft. Ik woon samen met mijn grote liefde Suus en mijn twee kinderen (2013 & 2014) op onze droomplek op het Twentse platteland. Heerlijk vind ik het om te tuinieren, schilderen, muziek te maken en te genieten van de goede kookkunsten van Suus.

Ons huis en de omgeving is een oase van rust, dus regelmatig vind je mij in onze bloementuin of gewoon op een stoel luisterend naar de stilte en kijkend naar de prachtige natuur en vogels om ons heen.

Heel lang was ik niet gelukkig!

Op mijn twintigste werd ik verliefd op Anna, een prachtige vrouw die mijn hele lijf in vuur en vlam zette. Het gevoel dat ik bij haar kreeg had ik met al mijn vriendjes nog nooit gevoeld. Heel even kwam ik uit de kast om er vrij snel weer in terug te kruipen. Bang voor de buitenwereld, het onbekende en de moeilijke weg die ik zou gaan krijgen. Eigenlijk gewoon heel erg bang om mijzelf te kunnen zijn.

Twaalf jaar en twee heterohuwelijken verder, kwam ik erachter waarom ik zo ontevreden was over het leven. Ik leefde niet mijn leven, ik leefde het leven dat ik mijzelf oplegde.  Op mijn 32e besloot ik definitief voor mijzelf te kiezen en kwam ik voor de 2e keer uit de kast. Deze keer bleef ik eruit. Ik ging scheiden en richtte mijn nieuwe leven in, inclusief spannende avonturen, struggles en burn-out, maar uiteindelijk een mooi leven waarin ik blij ben met wie ik ben, een vrouw die op vrouwen valt.

Toen ik mijn zoektocht startte kon ik online bijna geen informatie vinden voor vrouwen in een hetero huwelijk (of relatie) die eigenlijk op vrouwen vallen. Daarom heb ik mijn zoektocht en ervaringen vastgelegd in blogs. Ik deel mijn emoties, strijd en mooie momenten met jou en hoop dat je er inspiratie uit haalt om de vrouw te worden die je bent.

Wanneer je net ontdekt hebt dat je (misschien) op vrouwen valt heb je wellicht behoefte om je verhaal kwijt te kunnen. Neem dan gerust contact met mij op. Ook als je vragen hebt, kunt je bij mij (anoniem) je verhaal kwijt. Ik bied je een luisterend oor en begeleid je graag tijdens deze periode.

 

Je bent het zo waard om jezelf te mogen zijn!

Liefs, Diana

 

Wanneer je graag jouw verhaal met mij wilt delen kan dit. Ook kun je hier je vraag aan mij stellen.

10 + 2 =

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf!

Heb je lesbische of biseksuele gevoelens die je nog nooit eerder hebt gevoeld?

Ben je getrouwd met een man maar verliefd geworden op een vrouw?

Of twijfel je na jaren (huwelijk) ineens of je wel hetero bent? 

Laat deze 7 gratis video's jou direct verder helpen!

You have Successfully Subscribed!