Over mij!

Ik ben een vrouw net als jij! Een vrouw die jaren heeft geworsteld met haar geaardheid en identiteit. Nu ben ik gelukkig met wie ik ben, vergeet ik vaak dat ik lesbisch ben en leef ik vooral het leven waar ik blij van wordt. Dit is ook voor jou weggelegd!

Mijn naam is Diana Arkeveld (1984) en ik ben een vrolijke, positieve mentor met een sterk analytisch vermogen in combinatie met een goede dosis humor.

Over Diana Arkeveld

Ik had begin 2017 nooit gedacht dat de puinhoop die mijn leven toen was, zou kunnen veranderen naar het passende leven wat ik nu heb. Ik ben op dit moment een succesvolle ondernemer en eigenaar van zowel De Authentieke Vrouw als van Vrouw uit de Kast.

Ook had ik niet kunnen denken dat ik duizenden vrouwen zou helpen en inspireren met mijn verhaal en mijn unieke werkwijze. De Vrouw uit de Kast Podcast is al meer dan + 25.000 geluisterd.

Zoals al gezegd: met mijn sterk analytisch vermogen in combinatie met een goede dosis humor help ik jou in dit proces. Mijn klanten geven vaak aan dat ik de vinger snel op de zere plek leg en ik doortastend ben in mijn vraagstelling. En dit alles op een evenwichtige, rustige en zorgzame wijze.

Van oorsprong ben ik hbo-verpleegkundige en heb ik gewerkt als praktijkopleider in het algemeen ziekenhuis. Sinds 2009 ben ik ondernemer en ik heb eerst tien jaar lang mensen gecoacht en opgeleid in een ander vakgebied. Vanaf 2019 werkt ik als geaardheidscoach voor Vrouw uit de kast.

Persoonlijke levens geschiedenis

Mijn persoonlijke levensgeschiedenis is een tikkeltje turbulent te noemen. Ik was een voorbeeldig kind, het braafste meisje van de klas en ik paste mij gemakkelijk aan de norm aan. Ik trouwde al jong met mijn eerste man.

Kwam in het christelijke leven terecht en toen mijn eerste huwelijk verbroken werd door mijn ex-man, trouwde ik vrij snel opnieuw met mijn tweede man. Uit dit huwelijk kwamen twee hele leuke kinderen 🙂

Dat voelde ik toen allemaal niet zo. Ik voelde mij steeds somberder en meer verwijderd van mijn gevoel worden. Totdat ik er achter kwam dat ik helemaal niet het leven leidde wat echt bij mij paste. Ik had mij steeds aangepast aan hetgeen ik dacht dat ik moest voldoen. Diep van binnen ben ik een lesbische vrouw wat nooit ging passen in mijn hetero relatie.

Volg je mij al via Insta?

Volg je mij al via Instagram? Ik deel er elke dag waardevolle tips. Ook krijg je een inkijkje in mijn persoonlijke leven!

Voldoen aan het normaalbeeld

Ik ging voor de tweede keer scheiden, kwam in een burn-out en ging op zoek naar een manier om weer terug te komen bij mijn gevoel en wie ik wezenlijk ben.

Het gevoel dat eigenlijk al vanaf mijn kindertijd in de koelkast stond. 

Ik probeerde verschillende methoden, bezocht psychologen en  therapeuten maar bleef vooral vast zitten in mijn hoofd. Wat ik nodig had was een verbinding tussen mijn hoofd en mijn hart. 

Deze verbinding vond ik niet dus ontwikkelde ik deze zelf. Ik ging zelf aan de slag met de reden waarom ik zo graag aan het normaalbeeld wilde voldoen.

Ik kwam er achter dat ik veel in oordeel leefde (zowel naar mijzelf als anderen) en kwam er achter in welke patronen ik nu precies vast zat. 

Ik ontwikkelde een methode om mijzelf echt goed te leren kennen. Om te snappen waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe. Ik leerde hoe ik deze patronen kon herkennen en ik ontwikkelde een manier om deze blijvend te veranderen.

Kennis en ervaring bundelen

Ik keek naar mijn eigen proces, analyseerde wat mij hielp om uiteindelijk mijn hart te volgen en ontwikkelde een praktische methode om echt verbinding te kunnen maken tussen je hoofd en je hart. Daarnaast volgde ik verschillende opleidingen (oa diverse opleidingen familieopstellingen) om meer theoretische basis toe te kunnen voegen aan mijn methodiek.

Vanaf het moment dat ik met deze werkwijze andere vrouwen ging helpen werd het steeds meer een methodiek. Op dit moment is mijn werkwijze vastgelegd in de online cursus “ben ik lesbisch” en vind je mijn methode voor het doorbreken van hardnekkige patronen in mijn online programma Master Your Life, van mijn andere bedrijf: de Authentieke Vrouw.

Geaardheidscoach

Ook ontwikkelde ik de term geaardheidscoach, die nog niet bestond, en zorgde ik ervoor dat consulten vergoed kunnen worden vanuit de aanvullende verzekering. Helaas hebben de vele regels ervoor gezorgd dat we als bedrijf besloten hebben hier niet meer aan te voldoen, maar dat ons dit lukte is natuurlijk wel gaaf!

Zelf gelukkig zijn

Inmiddels ben ik al weer jaren intens gelukkig met mijn (lesbische)leven. Lesbisch heb ik bewust tussen haakjes staan omdat ik er vaak niet eens meer over nadenk dat ik lesbisch ben.

Ik kan het iedereen aanraden om deze reis te maken en jezelf te leren zijn. Zelfliefde, zelfvertrouwen zijn de key naar een gelukkig leven.

In mijn vrije tijd ben ik gek op het buitenleven, vogels spotten, de bossen in en eigenlijk alles met de natuur te maken heeft. In mijn podcast en blog kom je Dex (hond) en Lilly (poes) regelmatig tegen. Helaas zijn beide in 2023 overleden.

Ik woon nu met mijn twee kinderen (2013 & 2014) in een klein dorp in Twente. En mijn kantoor is gevestigd in Haakbergen, Overijssel. Eén van mijn favoriete uitspraken is: “Je bent wie je denkt dat je bent”. Je kunt alles bereiken wat je wilt lieve vrouw, al lijkt dat nu nog zo ver weg!