Online daten voor lesbische vrouwen: handige tips

Online daten voor lesbische vrouwen: handige tips

Ben jij als vrouw op zoek naar een leuke vrouw om mee te daten? Tegenwoordig kan het lastig zijn om iemand te vinden. En laten we eerlijk zijn: als lesbienne is dit nog iets lastiger dan als hetero.

Want hoe weet je zeker of de vrouw die je wilt aanspreken ook op vrouwen valt? De oplossing: ga online daten! Hoewel je het misschien niet zou verwachten, zit het internet vol met leuke vrouwen die op zoek zijn naar een relatie. Met de tips uit deze blog vind je deze parels op het internet binnen no time.

Tip 1: probeer meerdere platforms uit!

App stores zitten tegenwoordig vol met dating-apps. Al deze apps werken net iets anders, maar hebben dezelfde potentie tot het vinden van een vrouw die past bij jou. Welke app dan het beste voor jou is? Dat weet je pas als je ze uitprobeert!

Er zijn verschillende apps of platforms die zich specifiek richten op lesbische vrouwen. Fijn, want zo zit je direct in de juiste doelgroep. Het platform Parship heeft tegenwoordig bijvoorbeeld een GayParship versie. Ook de app Grindr is een bekende. Grindr is ‘s werelds grootste dating app voor de LGBTQ community. Je kunt deze app zien als een LGBTQ versie van de bekende app Tinder.

Over Tinder gesproken; ook de meest bekende platforms kun je gebruiken om een leuke vrouw te vinden. Zo kun je op Tinder aangeven dat jij een vrouw bent die op zoek is naar andere vrouwen. Hetzelfde geldt voor de bekende app Bumble.

Zie ook: Lesbische dating apps: 8 apps uitgelicht!

Tip 2: zorg dat je profiel past bij jou!

Stel, je komt op een date na een paar dagen online contact met een knappe, gezellige vrouw. Je loopt het restaurant binnen, en de vrouw lijkt qua innerlijk en uiterlijk niets op hoe ze zich online heeft neergezet. Dat is een tegenvaller.

Het laatste wat je in de online dating wereld wilt, is dat jij deze tegenvaller bent. De enige manier om dit te voorkomen, is door een eerlijk, authentiek beeld van jezelf op het platform te plaatsen.

Dit begint met foto’s waar jij echt op lijkt (dus zonder filters), en eindigt met een tekstje over wie jij bent en wat je leuk vindt. In de tekst schrijf je niet wat je denkt dat andere vrouwen willen horen, maar wat jij wilt dat vrouwen over jou weten. Alleen dan vind je een match die echt bij jou past.

Lees ook: Drie tips voor een goed Tinder profiel

Tekst gaat verder onder dit blok.

Online cursus:
Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Cursus Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Leer beter flirten en daten (voor lesbische vrouwen). Leer alles over flirten, offline daten, online daten, rode vlaggen, communicatie, een ander afwijzen en nog veel meer in deze waardevolle cursus!

Tip 3: kijk uit voor onserieuze matches!

Als lesbienne op een online dating app, krijg je veel te maken met mannen en vrouwen die (nog) niet uit de kast zijn. Zo worden veel lesbiennes gecontacteerd door heterokoppels die op zoek zijn naar een derde persoon in de slaapkamer. Aan de andere kant bevinden zich veel vrouwen op de app die nog niet helemaal zeker zijn van hun seksualiteit. Een manier voor hun om dat uit te zoeken, is op een lesbisch datingplatform.

Kijk dus uit dat je alleen de mensen spreekt die op zoek zijn naar hetzelfde als jij. Je maakt deze afweging al snel door vroeg in het gesprek te vragen naar de coming out van deze persoon. Gewoon subtiel, met oprechte interesse. Het hoeft helemaal geen probleem te zijn als iemand haar geaardheid wil uitzoeken én jij ervoor open staat om haar hierbij te helpen. Maar als je op zoek bent naar een serieuze relatie dan is het handig om toch voor een date te kiezen met hetzelfde doel als jij.

Tip 4: Je hoeft niet met iedereen te matchen

Als je snel op zoek bent naar een leuke vrouw, heb je haar online zo gevonden. Je geeft elke vrouw die voorbij komt een like, en binnen mum van tijd heb je een match. Maar vind je zo de vrouw die echt bij jou past? Als je geluk hebt wel, maar waarschijnlijk niet. Eerder zal het je heel veel tijd kosten aan gesprekken met vrouwen van wie je toch weet dat je er geen relatie mee zou kunnen hebben.

Durf dus kieskeurig te zijn! Kijk eerst naar haar foto en zie of je haar aantrekkelijk vind. Hetzelfde geldt voor haar tekst. Let goed op jullie overeenkomsten. Pas daarna ga je voor een match. Kwaliteit over kwantiteit.

Tip 5: neem haar mee op date!

Als je eenmaal leuke online gesprekken met een vrouw hebt gehad, is het een goed idee om haar mee op date te vragen. Want dan weet je pas echt of ze bij jou past. Wacht hier dus niet te lang mee, want misschien verdoe je alleen maar je kostbare tijd aan online chats.

Zorg dat je haar uitnodigt op een publieke plek. Een restaurant of bar, bijvoorbeeld. Het blijft iemand die je online hebt ontmoet, dus zorg altijd dat je tijdens de eerste date omringd bent door anderen. Je weet het nooit.

En dan komt het belangrijkste, maar ook leukste deel van het online dating proces: wees jezelf en geniet van de gesprekken! Dan weet je snel genoeg of deze vrouw de vrouw voor jou is. Past ze niet bij jou? Geen probleem, dan ga je gewoon op zoek naar iemand anders! De online dating wereld zit vol met andere leuke, spontane, knappe vrouwen.

Conclusie

Durf jij het online daten aan? Als je twijfelt, probeer het dan gewoon. Je hebt immers niets te verliezen. Vind je het online daten niet leuk? Dan verwijder je de app gewoon weer. Dat kan ik mij overigens bijna niet voorstellen, want de online datingwereld is een interessante wereld om je in te begeven.

Online cursus:
Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Cursus Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Leer beter flirten en daten (voor lesbische vrouwen). Leer alles over flirten, offline daten, online daten, rode vlaggen, communicatie, een ander afwijzen en nog veel meer in deze waardevolle cursus!