Geaardheidscoaching

Twijfel je of je op vrouwen valt? Tijdens de geaardheidscoaching onderzoeken we samen jouw gevoelens. Ik ben er niet om je bepaalde keuzes te laten maken.

Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens. Veel van mijn cliënten zeggen: ‘je bent de enige, waar ik terecht kan met m’n verhaal’. Die rol vervul ik met alle liefde!

Blogserie Diana Arkeveld

Veilige omgeving

Je verhaal is voor 100% veilig bij mij. Dat betekent dat je in alle veiligheid kunt vertellen waar je tegen aanloopt.

Online en offline

De coach gesprekken kunnen zowel via videoconsult, telefonisch, of live bij mij op locatie (in Haaksbergen).

500+ vrouwen

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met vraagstukken rondom geaardheid

Je bent hier op de juiste plek als …

 • Je ineens verliefd bent geworden op een vrouw, terwijl je dit niet eerder bent geweest.
 • Je merkt dat jij je fysiek aangetrokken voelt tot vrouwen.
 • Je twijfelt over jouw geaardheid: ben ik nu lesbisch, hetero of biseksueel?
 • Je verliefd bent op een vrouw, maar getrouwd met een man.
 • Je er achter bent dat je op vrouwen valt en nu eindelijk jezelf wilt zijn.


Hoe kan ik je helpen?

In mijn aanbod vind je twee vormen van begeleiding.

Online programma:
ben ik lesbisch

In mijn online programma -ben ik lesbisch- doorloop je op een zeer effectieve manier alle stappen die je helpen om je gevoelens te onderzoeken.

Al mijn kennis en ervaring van de afgelopen jaren zit in dit programma. Dat is niet het enige: je krijgt ook toegang tot de VUDK community, waar je jouw verhaal kunt delen met gelijkgestemden (als je dit wilt) en de livesessies.

Persoonlijke coaching:
1-op-1 begeleiding

geaardheidscoaching

Wil je liever persoonlijk begeleid worden? In mijn persoonlijke coaching heb ik plek voor een beperkt aantal vrouwen.

Deze plekken zijn voor de vrouwen die serieus gas willen geven en van een eerlijke, maar soms confronterende spiegel houden. Ik sta naast je in dit traject, letterlijk! Betekent dat de lijntjes kort zijn en er niet al te lange tijd tussen de consulten zit.

Met welke thema’s gaan we aan de slag

Of je nu de online cursus volgt of in een persoonlijk traject zit, tijdens een traject gaan we aan de slag
met de volgende thema’s en vragen (uiteraard afhankelijk van jouw persoonlijke situatie)

 • Ben je lesbisch, of niet?
 • Eerste stappen in het voelen en het leren vertrouwen op je gevoel.
 • Ben je samen met een man en vraag jij je af hoe jij omgaat met de schuldgevoelens.
 • Vind jij veiligheid bij je man en ben je bang dat je dit bij een vrouw niet vindt?
 • Hoe weet je nu zeker of je lesbisch of biseksueel bent?
 • Kunnen jouw gevoelens voor vrouwen weer overgaan, kan het een bevlieging zijn?
 • Ben je bang voor de enorme verandering die je staat te wachten als je het onderzoekt?
 • Stel je het uitzoeken van je gevoelens continue voor je uit?
 • Ben je bang dat je spijt krijgt wanneer je jouw gevoel onderzoekt?
 • Zit je vast in jouw situatie en zie je geen uitweg meer?

Inzicht-Herkennen-Veranderen

Ik zie in de praktijk dat veel van mijn cliënten het leven willen snappen met hun hoofd.

Herkenbaar?

Daarom werken we van inzicht, naar herkennen, naar verandering. Een belangrijk deel van de coaching gaat over begrijpen wat er gebeurd. In mijn ogen fundamenteel. De eerste stap in het oplossen van het probleem is begrijpen waar het vandaan komt. In deel 2 van het traject ga je situaties en patronen herkennen in je leven. We brengen hiermee je gevoel en verstand samen. Hiermee maken we zichtbaar wat op de onderlaag speelt. Pas daarna kan de verandering komen. Ik help je met al deze stappen.

Inzicht, herkennen en veranderen

Mijn naam is Diana Arkeveld

Diana is een vrouw net als jij! Een vrouw die jaren heeft geworsteld met haar geaardheid en identiteit. Nu is ze gelukkig met wie ze is en het leven wat ze leeft. Dit is ook voor jou weggelegd!

Diana (1984) is een vrolijke, positieve coach met een sterk analytisch vermogen in combinatie met een goede dosis humor.

Ze zal snel de vinger op de zere plek leggen en is doortastend in haar vraagstellingen. Dit alles op een evenwichtige, rustige en zorgzame wijze.

Diana is een expert op het gebied van homoseksualiteit, biseksualiteit en lesbische gevoelens in een hetero relatie. Ook heeft zij ruime ervaring met het begeleiden van lesbische stellen.

Ontmoetingsdag Lesbische Vrouwen

Dit zeggen mijn klanten

“Ik kan weer genieten”

Wat een fantastische coach is Diana! Op het moment dat ik haar het hardst nodig had, was ze er. Op dat moment kende ze mij nog niet, maar ze voelde aan dat de nood hoog was. Vanaf het eerste moment was er een fijne klik. Ik wist zelf in de sessies vaak niet waar ik behoefte aan had, maar elke sessie weer ga ik weer beter naar huis.
Ik was zelf in het begin sceptisch over een hulpvraag bij een coach, maar dit is meer dan ik had kunnen hopen. In de afgelopen maanden ben ik van een wrak veranderd in mijzelf. Ik kan weer genieten en blij zijn met mijzelf. Had niet beter kunnen wensen!
Frederique

“Nakomen wat er gezegd wordt”

Na een tijd zoeken naar de geschikte hulp bij Diana terecht gekomen. Ik heb veel negatieve ervaringen met andere hulpverleners gehad en daardoor een negatief imago opgebouwd tegenover coaching enz. Diana heeft men vertrouwen gewonnen door eerlijkheid, openheid en vooral het na komen van wat er gezegd wordt. Hoe irritant ik het soms ook vond een bepaalde richting duwt ze je niet op (ook al zou ik dat vaak gewild hebben). Ook nu ik al een tijd uit het traject ben heb ik veel aan de posts, verhalen en berichtjes. Voor mij is Diana een vaste vertrouwenspersoon waarbij ik weet dat ik altijd terecht kan en niets gek of raar is.
Mariska

Ja, ik wil dit!

Twijfel? Contact of DM mij.

Dit moet je weten over 1-op-1 begeleiding

Met mijn 1:1 Mentorship sta ik volledig naast je tijdens jouw proces. We werken 2 maanden intensief samen. Ik coacht je wekelijks je kan tussendoor mij onbeperkt appen met vragen. Iets wat vaak essentieel is, omdat de meeste vragen tussen de consulten ontstaan.

Een verdiepingsessie is een dagdeel bij mij op kantoor waarin we uitgebreid gaan kijken naar jouw situatie. We gaan in deze sessie “graven”. Want wanneer je verandering wilt in je leven, zal je eerst moeten snappen waarom je nu in de situatie zit waar je in terecht bent gekomen. We kijken naar je leven van baby tot en met nu. Kijken naar je overlevingsmechanismen, negatieve basisovertuigingen en kijken wat de invloed van je gezin van herkomst én je familiesysteem is. Hierdoor kun je begrijpen waarom je doet wat je doet, en vanuit daar ontstaan inzichten en desgewenst veranderingen. We sluiten dit dagdeel af met een familieopstelling met poppetjes. Zodat we gelijk een mooi stap kunnen maken vanuit het denken naar je onderbewuste voelen. Je zult merken dat informatie uit de opstelling essentieel is om stappen te kunnen gaan maken.

Ook kun je kiezen uit een kort Mentorship waarin je zelf actief aan de slag gaat met de online cursus ‘Ben ik lesbisch’ en daarnaast 3 consulten met mij hebt. Deze 3 consulten vinden plaatst binnen 2 maanden en zorgen ervoor dat je kunt sparren en stappen kunt maken.


Inclusief familieopstelling

Tijdens de verdiepingsessie is een familieopstelling een belangrijke onderdeel. Met een familieopstelling is het mogelijk om onderliggende patronen helder te krijgen. Veel vrouwen die bij mij komen weten (vaak onbewust) al langer dat ze op vrouwen vallen. Alleen hebben ze zichzelf geleerd om vanuit ratio (het verstand, ons hoofd) te handelen.

De verdiepingssessie starten altijd met het maken van een genogram. Dat betekent dat we alle belangrijke informatie die je hebt over je familie in een soort van stamboom gaan zetten om overzicht te creëren. Daarna gaan we aan de slag met een tafelopstelling. Het thema is afhankelijk van jouw vraag.

Whatsapp Contact

Wanneer je bij mij in persoonlijke begeleiding bent, ben ik onbeperkt beschikbaar via Whatsapp. Voor mij is het belangrijk dat de lijntjes kort zijn, op die manier kan ik je namelijk het beste helpen. Mijn ervaring is dat de meeste vragen ontstaan tussen de consulten in.

Dat betekent dat ik dus beschikbaar voor je ben. Omdat ik dan letterlijk naast je sta en ik betrokken ben bij je proces. Je zult zien dat de consulten hierdoor ook effectiever worden. Dus schroom niet en maak hier gebruik van!

Uitgewerkte aantekeningen

Tijdens het consult wat we samen hebben werk ik de kern uit in nette aantekeningen. Deze stuur ik je toe na het consult. Ook krijg je hierbij een begeleidend audiobericht met daarin een samenvatting van wat we besproken hebben tijdens het consult.

Het voordeel is dat je alle informatie in alle rust kunt laten zakken. Van veel cliënten hoor ik terug dat ze dingen uit de sessie vergeten en dat ze dit jammer vinden. Doordat je de audio terug kunt luisteren heb je de mogelijkheid om alles in alle rust te laten zakken en terug te luisteren.

Ja, dit wil ik!

Twijfel? Contact of DM mij.

Dit moet je weten over het online programma

Het online programma- ben ik lesbisch- is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid en die hun gevoelens in hun eigen tempo willen onderzoeken. Weet dat jij de enige bent die kan bepalen of je lesbisch bent. In mijn online programma -ben ik lesbisch- help ik je stap-voor-stap door dit proces.

Live sessies

Ik verzorg elke maand een livesessie. Tijdens de livesessies behandelen we een thema waar ik kort op inga. Vervolgens heb je alle ruimte om jouw vragen te stellen tijdens de afsluitende Q&A. Geen tijd om de livesessies te volgen, dat is geen probleem. Je krijgt een opname toegestuurd.

Toegang tot community

Cursus ben ik lesbisch

Een inspirerende omgeving met gelijkgestemden werkt ontzettend motiverend. Je krijgt toegang tot de community van Vrouw uit de Kast. Hier kun je jouw vragen stellen, verhalen delen en inspiratie opdoen. Ook zal ik samen met mijn team present zijn om je te helpen. 

130+ video’s

Cursus ben ik lesbisch

Ontdek aan de hand van meer dan 130+ video’s wat belangrijk is wanneer je jouw geaardheid uitzoekt, waarom je niet de enige bent en welke stappen je moet zetten om in alle rust uit te zoeken hoe dit voor jou zit. Via de ledensite en de app is deze kennis voor onbepaalde tijd beschikbaar.

“De enige bij wie ik terecht kon”

“Diana is super veelzijdig. Ze is breed geïnteresseerd en heeft ervaring op meerdere vlakken van relatieproblematiek. In het begin van de gesprekken vond ik het zo fijn dat ze de enige om me heen was bij wie ik echt alles kwijt kon. Details over seks, maar ook dingen over diep schaamte, die ik met niemand kon en durfde te delen.

Ze luistert zonder oordeel en ze komt ook over alsof ze je echt niet, echt nooit veroordeelt. Dat is zo fijn en dat ik zo nodig als je jezelf zo kwetsbaar voelt en je je soms zo eenzaam voelt en geen raad weet met jezelf en de situatie. Ik ervaar bij haar de support die je nodig hebt, maar ook echt dat ze je steunt en dat het gewoon oke is…

Ze hielp me inzicht te krijgen in patronen, denkwijzen die ik zelf totaal niet doorhad. Daardoor ben ik verder gekomen. Ik ben er nog niet, maar dankzij haar in ieder geval nu meer “out in the open” en mezelf. Ik ben haar echt heel dankbaar.
Eva (38 jaar)

“Echt naar de kern”

“Eén van de belangrijkste dingen die Diana me gezegd heeft, is dat problemen met je geaardheid niet over je geaardheid gaan. Je geaardheid is namelijk geen probleem.

Maar wat je in je leven hebt geleerd en meegemaakt bepaalt hoe je op je eigen gevoelens reageert. Ontdekken dat je een groot deel van je leven je eigen gevoelens hebt onderdrukt of ontkend, omdat je dacht dat dat moest, of omdat je niet anders gewend bent, dat is nogal wat. Het kan behoorlijk heftig zijn om te confronteren. Diana neemt ruim de tijd om samen aandachtig de knoop te ontwarren. Ze is niet alleen zelf ervaringsexpert, ze heeft ook een zeer stevige theoretische onderbouwing en dat merk je.

Door puntige vragen leidt ze je naar de kern van je eigen verhaal, en geeft je zelf de pen in handen om het verder te schrijven. Na ieder gesprek ben ik mentaal weer een bladzijde verder. Ik wens alle vrouwen die zich in deze situatie bevinden contact met Diana toe.”
Sara (47 jaar)

Wat levert het je op!

Dit is wat het je oplevert wanneer je besluit jezelf serieus te nemen en in te stappen in mijn coaching.

Rust in je hoofd
Rust in je hoofd

Door je gevoelens in alle rust te onderzoeken ontstaat er rust in je hoofd. Je rekent af met de stress!

Twijfel over geaardheid

Reken af met twijfel

Al dat getwijfel kost je bakken met energie. De coaching geeft je duidelijkheid zodat je verder kunt met je leven.

Verstoppen en geaardheid

Niet meer verstoppen

Je hoeft je gevoelens niet meer te verstoppen. Wat de uitkomst ook is, je durft te gaan staan voor jezelf.

Plan van aanpak

Een helder plan

Samen maken we een plan voor de stappen die je te zetten hebt. Of je nu wel of geen gezin hebt!

Praten met omgeving over geaardheid
Praten met omgeving

We bespreken samen hoe je gesprekken met de omgeving aanpakt. Zodat je goed voorbereid bent.

Vertrouwen op je gevoel

Vertrouw op je gevoel

Vanaf nu durf je te vertrouwen op je gevoel en van daaruit beslissingen te nemen die goed zijn voor jou.

Inzicht in patroenen

Inzicht in patronen

Je weet waarom je in bepaalde situaties bepaald gedrag laat zien en hoe je hiermee omgaat.

Lesbisch leven

Lesbisch leven

Je kunt je opmaken voor een lesbisch leven op jouw voorwaarden. Dit onderzoeken we samen.

Jouw investering

2 maanden
Mentorshop Kort

€ 1295,-

betaling in 1 termijn


 • Je krijgt toegang tot de cursus ben ik lesbisch.
 • Inclusief toegang tot de community
 • 3 sessies van 1 uur met Diana (live of online)
 • Uitwerking van elk consult d.m.v. aantekeningen en audio bericht.
 • Geen Whatsappbegeleiding

3 maanden
Mentorship Standaard

€ 1995 ,-

betaling mogelijk in twee termijnen


 • Je krijgt toegang tot de cursus ben ik lesbisch.
 • Inclusief toegang tot de community
 • 6 gesprekken van 1 uur met Diana (live of online)
 • Uitwerking van elk consult d.m.v. aantekeningen en audio bericht.
 • Geen Whatsappbegeleiding

3 maanden
Mentorship VIP

€ 3495 ,-

betaling mogelijk in twee of 3 termijnen


 • Je krijgt toegang tot de cursus ben ik lesbisch.
 • Inclusief toegang tot de community
 • Dagdeel met uitgebreide verdiepingssessie en familieopstelling (4 uur)
 • 6 gesprekken van 1 uur met Diana (live of online)
 • Uitwerking van elk consult d.m.v. aantekeningen en audio bericht.
 • Met Whatsapp begeleiding

“Rake inventies en de ruimte om te voelen”

Ik twijfelde al sinds mijn 14e over mijn gevoelens voor vrouwen. Ik kreeg voor mijzelf, maar geen duidelijkheid hierin, ook door de visie van mijn omgeving op homoseksualiteit. Dan waren er ook nog de goedbedoelde adviezen van therapeuten en vrienden die stelden dat ik het toch wel duidelijker zou voelen mocht ik echt op vrouwen vallen. Diana gaf me de ruimte om te leren voelen wie ik was en wat ik wilde.

Met haar rake interventies doorbrak ze de vicieuze cirkels in mijn denken. Enkele maanden geleden, aan de start van mijn traject, kwam coming-out ter sprake. Ik kon toen niet geloven dat dat nog geen drie maanden later ook effectief aan de orde zou zijn maar toch is het mij gelukt. Ik ben gaan daten met vrouwen, heb mijn omgeving hierover verteld en heb intussen een superlieve vriendin.

Zonder de gesprekken met Diana had dit proces wat nu enkele maanden duurde waarschijnlijk nog jaren geduurd. Ik zou iedereen die twijfels heeft over zijn/haar geaardheid aanraden om met Diana in gesprek te gaan. Het is zo een opluchting om je verhaal kwijt te kunnen en het maakt zo gelukkig om uit te zoeken wat bij je past en daar naar te gaan leven.
Claudia

Veelgestelde vragen

Hier vind je alle veelgestelde vragen over de cursus.

Diana Arkeveld is aangesloten bij de beroeps- en belangenorganisatie Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT). Vanaf 2023 is het niet meer mogelijk om consulten te declareren bij de zorgverzekering.

Wanneer je volledig anoniem wilt blijven kan dit ook. Vooraf ontvang je dan een factuur, zodra deze voldaan is plannen we een moment waarop je mij met een anoniem nummer kunt bellen

Ik begrijp dat het voor sommige vrouwen een hele stap is om contact met mij op te nemen. Wanneer je niet wilt dat ik je mail via het standaard mailadres van vrouwuitdekast.nl kun je dat aangeven. Ik mail je dan terug met een emailadres wat niet herleidbaar is naar vrouwuitdekast.nl.

Je krijgt een betaallink vanuit mijn andere bedrijf. Na betaling kun je direct starten. Er is geen logo of naam van Vrouw uit de kast aanwezig.

Wanneer je kiest voor betalen in termijnen wordt het volgende termijn automatisch van je rekening afgeschreven.

Het rekeningnummer staat op naam van Diana Arkeveld. Op je afschriften zie je dus alleen het factuurnummer en mijn persoonlijke naam. Verder geen enkele verwijzing naar Vrouw uit de kast.

Je betaalt de cursus via iDeal. Betaal je in termijnen, dat betaal je de eerste keer via iDeal, de termijnen erna worden elke maand automatisch afgeschreven (dit stopt automatisch weer). Je krijgt de factuur in je mailbox. De factuur wordt verzonden vanuit Vrouw uit de Kast. Wanneer je geen factuur wilt, app mij dan, dan krijg je een losse betaallink. Je kan met een betaallink alleen niet in termijnen betalen.

Het rekeningnummer staat op naam van Diana Arkeveld. Op je afschriften zie je dus alleen het factuurnummer en mijn persoonlijke naam.

Wanneer je echt stappen wilt maken in het onderzoeken van jouw gevoelens, kan dit alleen als ik je op regelmatige basis spreek. Deze regelmatige basis is ongeveer 1x per 2 weken. Is de frequentie minder vaak dan zal je merken dat het langer duurt voordat je effect hebt, en elke keer ben je bezig om mij bij te praten. En dat is zonde, ik wil stappen met je maken en echt met je mee kunnen lopen in dit proces.

Diana verzorgt coaching offline en online. Kies je voor online dan krijg je via de beveiligde app gezondheidsmeter een account om te videobellen.

Liever live coaching op locatie? Je bent van harte welkom op mijn praktijk in Haaksbergen (Overijssel).

Beide nog net te spannend? Telefonische consulten zijn ook mogelijk.

Jazeker, dit kan!

Twijfel je nog?

Diana Arkeveld

Twijfel je over de coaching? Weet je niet wat beter past: het online programma of de 1-op-1 begeleiding? Heb je andere vragen? Voel je vrij om mij een whatsappberichtje of DM via Instagram te sturen. Stel je vraag en ik reageer met een audioberichtje op je vraag.

Dan kijken we samen waar je over twijfelt en welke vorm van begeleiding het beste bij jou past!

Ik twijfel helemaal niet, ik wil de cursus kopen

Ja, ik wil een Matchcall

Twijfel? Contact of DM mij.