Hoe neem je initiatief tijdens een lesbische date?

Hoe neem je initiatief tijdens een date?

Stel, je bent op date met een leuke, knappe, interessante vrouw. Je zou graag zien dat het een stapje verder gaat. Bijvoorbeeld door een tweede date in te plannen, of zelfs te zoenen. Maar zij initieert niets. Wat moet je dan? Tja, het antwoord is simpel: het initiatief ligt bij jou! In deze blog leg ik je uit hoe je initiatief neemt tijdens een date, zelfs als je dat normaal helemaal niet durft.

Angst

Daten is niet makkelijk. Naast dat je iemand moet vinden die bij jou past, speelt onzekerheid vaak al snel op. Wat moet je aan? Waar gaan jullie afspreken? En heb je je benen wel goed geschoren?

Wat de onzekerheid niet makkelijker maakt, is dat het bij lesbische vrouwen nooit ècht duidelijk is wie het initiatief moet nemen. Bij hetero’s is dat over het algemeen de man. De man spreekt de vrouw aan, vraagt haar mee op date en betaalt deze date. Nu denk je misschien: “Joh wat ouderwets”, maar toch gebeurt het op deze manier nog steeds heel vaak. En onbewust verwachten we dit vaak ook. Maar als je twee mensen van hetzelfde geslacht hebt, wie neemt dan het initiatief?

Ga ervan uit dat jij initiatief moet nemen

Je weet van tevoren misschien niet precies hoe de vrouw met wie jij op date gaat, in elkaar zit. Misschien is ze heel spontaan en neemt ze makkelijk het initiatief. Ga er echter maar vanuit dat dit niet zo is en dat jij het initiatief moet nemen.

Dit roept misschien wat angst op. Als je het nog nooit hebt gedaan, is dat ook niet gek. Maar geloof me: ook initiatief nemen kan je leren. En door het initiatief te nemen, ontmoet je misschien je droomvrouw. Zo niet, wordt de tweede, derde, en vierde keer initiatief nemen een stuk minder eng. Win-win, dus.

Lees verder na dit blok

Online cursus:
Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Cursus Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Leer beter flirten en daten (voor lesbische vrouwen). Leer alles over flirten, offline daten, online daten, rode vlaggen, communicatie, een ander afwijzen en nog veel meer in deze waardevolle cursus!

Online

Initiatief nemen begint online, tijdens het inplannen van jullie date. Zorg dat jij degene bent die de uitnodiging stuurt. ‘Ik vind je een leuke vrouw en zou graag eens iets met je gaan drinken’. Wat is het ergste wat er kan gebeuren? Precies, dat ze nee zegt. En hoe erg is dat nu echt?

Voor de date: bereid je voor

Nu moet je de date gaan plannen. Zorg dat je haar uitnodigt op een leuke plek. Denk bijvoorbeeld aan een populaire cocktailbar. Maak een reservering, zodat jullie gegarandeerd een mooi plekje in de bar hebben.

De uitnodiging is verstuurd, de reservering staat. Nu moet je jezelf gaan klaarmaken. Wat je precies aandoet maakt niet uit. Het enige wat belangrijk is, is dat jij jezelf de meest sexy versie van jezelf voelt. Als jij je zo voelt, straal je dat ook uit.

Tijdens de date

Tijdens de eerste date toon je initiatief door haar te laten weten dat je haar een leuke vrouw vindt. Dat kan op verschillende manieren. De meest voor de hand liggende manier is door haar te overladen met lieve complimentjes. Maar let wel op: niet alle vrouwen voelen zich comfortabel met complimenten.

Zijn jullie al iets comfortabeler bij elkaar? Raak haar dan af en toe subtiel aan. Op haar arm, schouder of dij. Tijdens deze korte aanrakingen trek je haar aandacht en kan je zelf uitzoeken of dit fijn voor jou voelt.

Na de date

Het initiatief eindigt niet bij de date. Voor sommigen begint het hier zelfs pas. Begin door de rekening te betalen als je daar het geld voor (over) hebt. Hiermee laat je zien dat je haar en de date serieus neemt. Je behandelt haar als een prinses en laat haar weten dat je geïnteresseerd bent.

Het einde van de date is het perfecte moment voor een zoen. Merk je dat je hier behoefte aan hebt? Vraag haar dan of je haar mag zoenen. Zo neem je initiatief en stel je je kwetsbaar en respectvol op.

Conclusie

Initiatief nemen is sexy! Vanuit je zelfvertrouwen win je die vrouw zo voor je. Als je merkt dat je het nog spannend vindt om initiatief te nemen, probeer dit dan stap voor stap te doen. Je zal snel genoeg merken dat initiatief nemen tijdens een date als tweede natuur voor je voelt.