Wat is Friends with Benefits?

Wat is Friends with Benefits?

Friends with benefits wordt afgekort als FWB en betekent in het Nederlands ‘vrienden met voordelen’. Die voordelen hebben bij friends with benefits een seksueel karakter. Het betekent dat je een vriendschap hebt met iemand met wie je ook af en toe seks hebt.

In de kern is het voordeel van friends with benefits dat je wel seks hebt, maar geen verplichting. Wel de lusten, niet de lasten. Is het dan hetzelfde als een seksmaatje?

Verschil tussen een seksmaatje en friends with benefits

De kans is groot dat je vaker zin hebt in seks dan het aangaan van een emotionele verbinding met iemand. Een one-night stand zou dan een oplossing kunnen zijn. In de praktijk pakt dit niet altijd even goed uit en daarom kiezen sommige mensen voor een seksmaatje.

Een seksmaatje is iemand die je kunt bellen als je zin hebt in seks. Iemand waarvan je zeker weet dat hij of zij daar in principe ook voor open staat. Je hebt dus wel seks, maar verder geen relationele of emotionele verplichtingen. Je belt hem of haar gewoon op als je zin hebt in seks en kunt de volgende dag (of na een paar uur) zonder overige verplichtingen gewoon weer richting huis gaan.

Bij friends with benefits gaat het bijna op dezelfde manier, met als enige verschil dat je vrienden bent. De vriendschap komt eerst, daarna komt de seks. Bij friends with benefits is de relatie een stuk persoonlijker; je hebt seks met iemand die je graag mag (anders zou je geen vrienden zijn). Dit zorgt voor vertrouwen binnen de relatie, wat best fijn is in een seksuele relatie. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat er (op een bepaald moment) gevoelens bij komen kijken die verder gaan dan vriendschap.

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens.

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen. Dat doe ik door middel van:

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!