Seks met een vrouw: hoe werkt dat?

Seks met een vrouw: hoe werkt dat?

Een heel kort en simpel antwoord: niet anders dan seks bij hetero’s. Maar… toch zit er verschil in. Simpelweg omdat je te maken hebt met twee dezelfde lichamen. Maar niet alleen dat! Wanneer jij je afvraagt hoe lesbische seks werkt, dan is er waarschijnlijk heel veel wat jij niet weet hierover. Dat is niet gek, want er is niet veel informatie over beschikbaar. Je ziet misschien wat in porno (wat totaal niet representatief is) en verder leren we er eigenlijk niets over.

Veel mensen denken dat seks tussen vrouwen heel soft is: vanillaseks, of op zijn Hollands: vanilleseks. Volgens velen doen lesbiennes alleen maar een beetje aan knuffelen, strelen en zoenen. En is echte seks niet mogelijk. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: dit is dikke vette onzin. En ten tweede: “Wat is echte seks?”

Wat is echte seks?

In onze heteronormatieve maatschappij is het uitgangspunt van seks vaak heteroseks. Men refereert naar heteroseks als de standaard, als het normaal. Zonder dit normaal is het ook lastig om uit te leggen wat lesbische seks nu precies is. Want met alleen mijn subjectieve oordeel over dat lesbische seks vooral heel lekker is, word je natuurlijk niets wijzer.

Voorspel – penetratie – klaarkomen – naspel

Als ik het willekeurig aan mensen vraag hoe seks er nu precies uit ziet, dan omschrijven zij vaak heteroseks. En dat ziet er als volgt uit: er is een voorspel, penetratie, klaarkomen en er is soms een naspel. Om je een duidelijk beeld te geven over hoe lesbisch seks gaat, moet ik de voorbeelden wel even generaliseren. Ik schrijf dus over hoe het er in het algemeen aan toe gaat tussen de lakens, hierin zijn altijd uitzonderingen, zowel aan de hetero- als de lesbische-kant. Er is daarnaast geen beter of slechter, het is slechts anders.

Bij lesbische vrouwen vind ik zelf dat er eigenlijk niet zo’n duidelijke structuur is tijdens de seks zoals bij heterostellen. Natuurlijk kan je hierin ook volgen: voorspel, penetratie, klaarkomen, naspel. Alleen zie ik dit, zelfs bij penetratie tijdens lesbische seks, zeer zelden tot nooit precies op deze wijze gebeuren.

Gewoon doorgaan na het klaarkomen

Ten eerste omdat het na het klaarkomen de seks bij lesbische stellen niet hoeft te stoppen. Bij heteromannen lukt het vaak niet om nog een keer een erectie te krijgen. Bij de uitzonderingen na een pauze wel, maar dan is het toch echt wel na 2, hooguit 3 keer klaar.

Bij lesbische stellen begint het dan pas. Vrouwen kunnen, mits met de juiste partner, vele malen achter elkaar klaarkomen. En dan heb ik het niet over 3 of 4 keer maar soms wel 10-15 keer. De orgasmes zijn vaak van verschillende intensiteiten en op verschillende niveau’s. Maar het grootste verschil is dat seks dus niet stopt na een orgasme. Waardoor de structuur er heel anders uit ziet. Seks is voor twee vrouwen geen lijn met een begin, eind en een enorme piek, maar vooral een cirkel, die door en door en door kan blijven gaan.

Om in deze uitleg structuur te houden ga ik hieronder de fasen één voor één met je doornemen, zodat ik je precies kan uitleggen hoe lesbische seks nu werkt.

Opgewonden raken tijdens het voorspel

Het voorspel bij heterostellen zie je vaak als opwarmer voor “het echte werk”, de penetratie. Een penis past immers niet zomaar in een vagina, deze moet hiervoor vochtig zijn. Er zijn mannen die even toe moeten werken naar een erectie, maar vaker zie je dat deze vrij snel ontstaat. Bij heterovrouwen duurt opgewonden raken langer. Ze moeten hun hoofd leegmaken, soms zin maken of de knop even om zetten voordat ze zich kunnen overgeven aan seks en vochtig worden. Mannen zijn hierin dus veel sneller opgewonden dan vrouwen, wat een scheefstand geeft in de opwindingsfase, de ene moet wachten op de ander.

Bij lesbische vrouwen loopt dit vaak gelijk op. Bij heterostellen zie je toch dat mannen vaker zin hebben in seks dan de vrouw. Bij twee vrouwen zie je dat de zin in seks ook vaak gelijk op gaat. En daarnaast heeft het voorspel bij lesbische vrouwen niet het doel wat het bij heteroseks heeft. Het is simpelweg het begin van de vrijpartij en alles wat in deze fase gedaan wordt, kan herhaald worden gedurende de gehele vrijpartij. Zowel in het voorspel, hoogtepunt als naspel.

Vingeren en likken: van voorspel naar volwaardige seks

Wanneer je aan heterostellen vraagt wanneer er wordt gevingerd of orale seks plaats vindt, geven veel stellen aan dat dit gebeurt tijdens het voorspel. Of na de penetratie als de vrouw hiervan niet is klaargekomen. En dat is zo ontzettend jammer, want het is zo lekker om hier één van de hoofdactiviteiten van te maken. In mijn online cursus “Upgrade je lesbische seksleven” leer ik je o.a. uitgebreid hoe je goed kan vingeren en likken. Zodat het niet alleen een leuk voorspel is maar volwaardige seks.

Diverse heterostellen hebben deze cursus ook gevolgd en unaniem geven ze aan dat de vinger-, lik- maar ook de penetratietechnieken van de mannen verbeterd zijn. Dus als je deze blog als heteroman of vrouw lees, dat is deze cursus je zeker aan te bevelen.

Bij lesbische stellen zie je dat er meer tijd is voor vingeren en likken. Seks duurt überhaupt langer tussen twee vrouwen. Hier is zelfs onderzoek naar gedaan. Gemiddeld gezien duurt seks tussen heterostellen 5 minuten. Met het voorspel erbij gaat men in dit onderzoek ervan uit dat het gemiddeld tussen de 15-30 minuten duurt. Terwijl lesbische stellen tussen de 30 en 45 minuten seks hebben.

Tekst gaat verder onder dit blok.

Online cursus:
Upgrade je lesbische seksleven

Cursus lesbische seks

Op zoek naar lesbische sekstips? Voel jij je onzeker in bed met een vrouw of heb je geen idee waar of hoe je nu in bed begint met een vrouw? Dan is deze training precies wat je zoekt!

Instagram onderzoek

Zelf deed ik een mini-onderzoek op Instagram onder mijn volgers. Waarin ik aan de deelnemers vroeg wat hun ervaring is qua tijdsduur van de seks. Ik maakte 2 verschillende polls: 1 voor vrouwen die seks hebben met mannen en 1 voor vrouwen die seks hebben met vrouwen. Men kon kiezen uit 4 verschillende tijden of het zelf invullen als het tijdsvak er niet tussen zat.

Er reageerden net iets meer vrouwen die seks hebben gehad met mannen (55%) t.o.v. vrouwen die seks hebben gehad met vrouwen (45%). De uitslagen:

TijdsduurVrouwen die seks hebben met mannenVrouwen die seks hebben met vrouwen
< 5 minuten 4%
5 – 10 minuten21%
10 – 15 minuten17%
15 – 30 minuten25%10%
30 – 60 minuten25%75%
Langer dan 60 minuten 8%15%
Instagram onderzoek Diana Arkeveld 2022

Dit instagram-onderzoek laat zien dat er bij vrouw-vrouw seks, niemand de seks gemiddeld korter ervaart dan 15 minuten. 75% van de vrouwen geeft aan dat de seks gemiddeld tussen de 30-60 minuten duurt en 15% geeft aan dat het langer duurt dan 60 minuten.

Bij de vrouwen die seks hebben met een man zie je dat er veel meer verdeeldheid is. Bij de vrouw-vrouw seks zie je een range van 30-60 minuten met wat kleine uitschieters iets naar boven en iets naar beneden. Terwijl het bij vrouw-man seks veel meer verspreid is tussen de 5-60 minuten.

Als je er een voorzichtige conclusie aan wilt hangen kan je wel zeggen dat over het algemeen de seks tussen vrouwen veel langer duurt. Ik verwacht dat dit komt omdat bij een man, klaar echt klaar is. De 8% boven de 60 minuten zullen hier waarschijnlijk meer controle over hebben. En zoals je nu weet kunnen vrouwen maar door en door gaan, waardoor de seks niet stopt na het klaarkomen en automatisch langer duurt.

En persoonlijk denk ik (totaal niet bewezen wat ik nu ga zeggen) dat als een man het vaker zou kunnen, hij dit met alle liefde zou willen.

Penetratie – net als bij heterostellen

Terug naar fasen en de uitleg hoe lesbische seks nu werkt. Na het voorspel volgt “de weg naar het of een hoogtepunt”. Bij heterostellen is dit vaak penetratie. Bij lesbische stellen kan dit van alles en nog wat zijn, eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken. Vrouwen kunnen op heel veel verschillende manier klaar komen en deze verschillende orgasmen zie je dan ook terugkomen in deze fase tussen twee vrouwen.

Maar lesbische vrouwen kunnen, net als heterostellen, elkaar ook penetreren. Zij gebruiken hiervoor een strap-on. Dit is een voorbind-dildo, wat neerkomt op een plastic nep-penis aan een harnas/broekje. Bekijk als voorbeeld de voorbind-dildo die ik altijd aanraad. Natuurlijk voelt dit niet hetzelfde als een warme echte penis. Maar wanneer je de techniek in handen hebt, is het net zo lekker.

Zowel voor de man, als voor een vrouw met een voorbind, geldt dat het aan komt op de juiste techniek om je vriendin klaar te laten komen. Wat het voor een heteroman wat lastiger maakt is dat hij van binnen echte elke beweging voelt, waardoor hij ook vanzelf zelf klaar komt. Dit uitstellen is in de praktijk voor veel mannen heel erg lastig. Maar onderschat een vrouw niet: zij kan net zo goed klaarkomen wanneer zij haar vriendin penetreert.

Oneindig klaarkomen

Zowel mannen als vrouwen kunnen op veel verschillende manieren klaarkomen. Een aantal keer beschreef ik al dat mannen vaak niet meer verder kunnen na het klaarkomen. Zowel lichamelijk als in hun hoofd. Bij vrouwen blijft de cirkel maar doorgaan. Wanneer je zelf net bent klaargekomen ben je prima in staat om je vriendin te verwennen. Zodra zij klaar is gekomen, ben jij weer opgeladen en zo gaat het maar door en door.

Naspel

Vaak stopt lesbische seks dan ook om de volgende twee redenen: tijdsgebrek of alles wordt een beetje te gevoelig daar beneden. Zowel bij heterokoppels als lesbische stellen kan het naspel eindigen met in elkaars armen liggen, knuffelen of simpelweg tegen elkaar aan in slaap vallen.

Variaties voor twee vrouwen

Je kunt elkaar op zoveel manier beminnen: strelen, masseren, vingeren, likken, samen masturberen en ook penetratie behoort tot dit lijstje. Wat ik zo leuk vind is dat je met een vrouw het gemakkelijk op elke plek “even” kunt doen. Hierdoor heb je niet alleen de “we hebben vrij dus nu tijd voor seks” momenten maar kun je op elk moment van de dag, op welke plek dan ook, samen even een kort momentje nemen.

De meeste mensen denken dat lesbiennes alleen maar knuffelen. Dikke vette onzin natuurlijk! Persoonlijk vind ik lesbische seksualiteit veelzijdiger dan heteroseksualiteit. Maargoed ik ben ook lesbisch 😉

Net een beetje anders

Dus om terug te komen op de oorspronkelijke vraag: hoe werkt lesbische seks? Net even anders dan heteroseks, maar niet meer, beter of slechter. En het anders zit hem vooral in het feit dat de fasen niet zo gericht zijn op penetratie en klaarkomen. Er zit niet één piek in de seks, maar het is een continue doorgaande cirkel waarin alles mogelijk is.

Toen ik voor het eerst seks had met een vrouw was het de enorme zachtheid die mij het meeste opviel. Zowel het zoenen als het vrijen was zacht, liefdevol en teder. Ik voelde gelijk dat dit bij mij paste. En dit is voor iedereen: hetero, biseksueel, lesbische of welke geaardheid dan ook het aller belangrijkste. De seks die je hebt moet bij je passen, hier mag je van genieten. Genieten van elkaars aanrakingen, van het liefdesspel tussen jullie twee. Geniet vooral!

En ben je niet helemaal tevreden of ben je onzeker? Start dan direct met de online cursus “Upgrade je lesbische seksleven”. Niet alleen voor lesbische vrouwen maar ook voor heteromannen of heterostellen die heel graag meer willen leren over hoe je een vrouw nu echt kan beminnen vanuit wat zij nodig heeft.

Tip! Ik heb meer blogs geschreven over lesbische seks. Deze vind je allemaal in de categorie lesbische seksualiteit.

Online cursus:
Upgrade je lesbische seksleven

Cursus lesbische seks

Op zoek naar lesbische sekstips? Voel jij je onzeker in bed met een vrouw of heb je geen idee waar of hoe je nu in bed begint met een vrouw? Dan is deze training precies wat je zoekt!