Ervaringen van cliënten

De vrouwen die bij Vrouw uit de Kast komen zijn van alle leeftijden en komen uit alle provincies van Nederland, België en van ver daar buiten. Hieronder lees je hun ervaring met de coaching en de Vrouw uit de Kast methodiek.

“Luistert zonder oordeel”

“Ik vond de coaching heel veelzijdig. Ze is breed geïnteresseerd en heeft ervaring op meerdere vlakken van relatieproblematiek. In het begin van de gesprekken vond ik het zo fijn dat ze de enige om me heen was bij wie ik echt alles kwijt kon. Details over seks, maar ook dingen over diep schaamte, die ik met niemand kon en durfde te delen.

Ze luistert zonder oordeel en ze komt ook over alsof ze je echt niet, echt nooit veroordeelt. Dat is zo fijn en dat ik zo nodig als je jezelf zo kwetsbaar voelt en je je soms zo eenzaam voelt en geen raad weet met jezelf en de situatie. Ik ervaar bij haar de support die je nodig hebt, maar ook echt dat ze je steunt en dat het gewoon oke is…

Ze hielp me inzicht te krijgen in patronen, denkwijzen die ik zelf totaal niet doorhad. Daardoor ben ik verder gekomen. Ik ben er nog niet, maar dankzij haar in ieder geval nu meer “out in the open” en mezelf. Ik ben haar echt heel dankbaar.”
Eva (38 jaar)

“Relatie coaching”

“Ik kan je niet in woorden uitleggen hoe blij ik ben met jouw werk. Mede dankzij het delen van jouw ervaringen en keuzes en mijn eigen doorzettingsvermogen ben ik al 1,5 zielsgelukkig met een fantastische lieve prachtige vrouw én heb ik een hele fijne relatie weten te behouden met de vader van m’n zoon. Ik kijk met warme herinneringen terug aan de coachingssessies die wij met jou online gehad hebben.
Lydia (42 jaar)

“Prettig gesprek”

“Weet al heel lang dat ik geen hetero ben en noemde mezelf bi, maar voelde heel lang dat er iets niet klopte. Toen zag ik via Facebook een blog voorbij komen. Het was alsof ik het zelf had geschreven, zo herkenbaar! 

Heb contact gezocht en dat was een prettig. Ik voelde mij meteen op mijn gemak. Ik dacht wel even snel met mijn coming-out/lesbische gevoelens bezig te zijn, maar kennelijk zaten oude patronen mij nog in de weg.

De nadruk ligt bij deze gesprekken niet op de coming-out zelf. Dat voelt fijn, dat er geen druk wordt uitgeoefend.  Ben dan ook blij dat ik deze stap heb genomen om via dit unieke concept mijn lesbische gevoelens te accepteren.  En dat ik kan zijn wie ik altijd al was, maar weg stopte.”
Saskia (47 jaar)

“You changed my life…”

“Bedankt om jouw levensverhaal te delen. Ik denk dat je nog meer dames helpt dan dat je ooit zal weten!
Ik blijf jouw verhaal volgen via sociale media en als ik klaar ben om te gaan daten bekijk ik ook eens jouw andere cursussen.

You changed my life… Eeuwig dankbaar…”
Ann (België)

”Eindelijk zijn wie ik ben”

“Ik ben ondertussen verhuisd en wil je nog eens bedanken voor de hulp die je mij hebt gegeven om toch door te zetten! En ik uiteindelijk eindelijk kan zijn wie ik echt ben!”
Nele (België)

“Vriendelijke, ervaren, grappige en analytische coach”

“Ik heb je ervaren als een hele vriendelijke, ervaren, grappige en analytisch sterke coach. Ze legt de nadruk op het feit dat iedere situatie uniek is en denkt daarin volledig mee met wat voor jou daarin de mogelijkheden en punten van aandacht zijn. Ze is in staat om op allerlei diverse manieren met je mee te bewegen in de coaching. Of je nu op zoek bent naar de patronen uit je jeugd die van invloed kunnen zijn, op zoek bent naar praktische tips voor in het hier en nu of juist je hart wil luchten en begrepen wil worden (volledig zonder oordeel!), zij biedt het allemaal.

In slechts een aantal sessies wist zij mij al ontzettend vergaand te helpen en ik weet zeker dat ik de belangrijke stappen die ik heb gezet, vele malen sneller heb kunnen zetten door haar advies en begeleiding. Mocht je twijfelen om haar in te schakelen: echt niet nodig! Ik beveel haar van harte aan. Gun jezelf de duidelijkheid en de ruimte om jezelf te zijn en durf daarbij om hulp te vragen.”
Marieke (26 jaar)

“Inspirerend en waardevol”

“Het was heel waardevol om aan de themadag “Ervaringen delen” mee te doen. Onder begeleiding en met de juiste vragen kwamen we al vrij snel tot diepgaande gesprekken.

Het was inspirerend om elkaars verhalen te horen en je eigen verhaal te delen. Zo leerden we van elkaar. Ook nu nog met het contact in de app-groep gaat het vragen stellen en delen van ervaringen door en dat is heel fijn.”
Mirjam (48 jaar)

“Prettige sfeer, persoonlijk en hartelijk”

“Samen met zes andere lesbische vrouwen de themadag ‘ervaringen delen’ bij Vrouw uit de Kast gevolgd. Wat in de communicatie vooraf al merkbaar is en bij binnenkomst meteen opvalt, is de prettige sfeer. Ze voelde onze zenuwen goed aan en ze hielp me prettig om die er te laten zijn en tegelijkertijd ook te helpen om het te laten varen zodat ik nog meer uit de dag mee kon nemen.

De dag is helder opgebouwd, is zelf open over haar verleden en huidige leven. Ik vind het heel prettig dat ze zo persoonlijk en hartelijk is. Ze kan goed doorvragen en hielp me daardoor bij de pijnlijke punten uit te komen. Ik vond het fijn dat de dag met zes anderen was. Ik kon heel vaak gewoon luisteren en als ik niets wilde zeggen was dat ook goed.

Ik vond het zo spannend dat ik stotterend en struikelend mijn verhaal deed. Maar het leek wel alsof niemand het doorhad, de sfeer was zo fijn en voelde zo veilig dat ik echt mezelf kon zijn. Iets wat ik mezelf vaak niet eens toesta. Deze dag was als een warm bad. Het heeft me zoveel geholpen om elke keer mijn gevoel op te zoeken. Elke keer alle gevoelens van verdriet, angst, frustratie enz. er te laten zijn en mezelf bij de hand te nemen i.p.v. tegen mezelf te vechten.“
Gerrita (29 jaar)

“Ik zal jou zeker aanbevelen aan andere vrouwen”

Ongeveer 16 jaar geleden had ik mijn eerste crush op een meisje, ik was toen een jaar of 20, ik heb daar toen niks mee gedaan en heb eigenlijk altijd relaties met mannen gehad die vaak snel stuk liepen, de laatste 2 jaar kreeg ik steeds meer afkeer van het mannelijk geslacht maar ik was bang voor het nieuwe en onbekende en viel weer terug in mijn onbekende patroon, tot dat ik voor mezelf heel goed wist hier ga ik niet gelukkig van worden.

Ik zag op Facebook een post met haar site www.vrouwuitdekast.nl en begon haar blogs te lezen, ik merkte dat ik mezelf op heel veel punten in haar verhaal herkende, ik ben een paar weken later met haar in contact gekomen en ook in dat gesprek weer heel veel herkenningspunten.

Ik heb nog wel regelmatig de twijfels maar ik weet dat ik vrouwen veel mooier en leuker vind en ik ben heel blij dat ik met Vrouw uit de Kast in contact ben gekomen dit heeft echt mijn leven en denkwijze veranderd in positieve zin, zonder haar was ik waarschijnlijk weer in mijn oude patroon terug gegaan en weer met mannen gaan daten terwijl ik daar niet gelukkig van word.
Tamara (36 jaar)

“Zeer herkenbaar”

“Het lezen van het e-book vond ik heel nuttig! Bepaalde gedachtes en patronen die in het e-book genoemd worden, waren voor mij zeker herkenbaar!
Kristel

“Begeleiding was erg prettig”

“De begeleiding die ik van Vrouw uit de Kast heb gekregen vond ik erg prettig. Ik heb zelf telefonische afspraken met haar gehad, vanwege mijn werk en de afstand, maar dit was nooit een probleem.

Door haar fijne stem kon ik me goed concentreren en was het contact erg fijn. Mocht het in de toekomst nodig zijn, dan weet ik haar zeker te vinden. Ik wil haar echt aanbevelen, omdat het een lastig iets is waar je mee zit.”
Kim (29 jaar)

“Deskundig advies”

“Heel erg bedankt voor je luisterend oor en je deskundig advies. Heel fijn ook dat je me steeds liet uitpraten en de juiste triggers uit mijn verhaal wist te filteren. Goed luisteren is echt een kunst, en jij beheerst die!“
Caroline

“In één gesprek de cirkel te doorbreken”

“Ik wist me geen raad met mijn situatie/gevoelens. Ondanks ik het deelde met mijn omgeving, bleef ik in een vicieuze cirkel zitten. Ik wist dat er iets moest veranderen (voordat nare gedachten/gevoelens me over zouden nemen).

Eigenlijk dacht ik het allemaal wel te weten. Onder het motto ‘baat het niet dan schaadt het niet’ ging ik naar Vrouw uit de Kast.

Ze wist in één gesprek de cirkel te doorbreken. Ze liet me anders kijken. Hierdoor ontstond ruimte om weer naar de kern te komen, kon ik weer voelen waar mijn behoeftes lagen en kreeg ik handvatten om dat na te streven. Ik heb bewondering voor haar werkwijze en ben blijf onder de indruk van wat het mij in korte tijd heeft gebracht.“
Ellis

“Door puntige vragen leidt ze je naar de kern van je verhaal”

“Eén van de belangrijkste dingen die ik meegenomen heb, is dat problemen met je geaardheid niet over je geaardheid gaan. Je geaardheid is namelijk geen probleem.

Maar wat je in je leven hebt geleerd en meegemaakt bepaalt hoe je op je eigen gevoelens reageert. Ontdekken dat je een groot deel van je leven je eigen gevoelens hebt onderdrukt of ontkend, omdat je dacht dat dat moest, of omdat je niet anders gewend bent, dat is nogal wat. Het kan behoorlijk heftig zijn om te confronteren. Ze neemt ruim de tijd om samen aandachtig de knoop te ontwarren. Ze is niet alleen zelf ervaringsexpert, ze heeft ook een zeer stevige theoretische onderbouwing en dat merk je.

Door puntige vragen leidt ze je naar de kern van je eigen verhaal, en geeft je zelf de pen in handen om het verder te schrijven. Na ieder gesprek ben ik mentaal weer een bladzijde verder. ”
Sara (28 jaar)

“Ik heb het precies zo ervaren”

“Wat vooral veel indruk achtergelaten heeft vandaag is het traject van langzaam afkeren in de relatie. Eerst niet kroelen, dan niet zoenen, dan afkerigheid met betrekking tot lichaamsbeharing etc.

Ik heb het precies zo ervaren… Ik vond het ook fijn dat je me de misvatting uitlegde met betrekking tot geaardheid..bi of lesbisch zijn. Feit is, dat ik dat niet weet en dat het ook niet uitmaakt, maar wat wel uitmaakt is en dat ik mezelf accepteer zoals ik ben of wat ik voel.

Maar ik was wel blij dat je uitlegde dat wat ik ooit voelde voor mijn man wel echt was en dat dat paste bij de Cisca van toen.”
Cisca (47 jaar)

Je boek in 1 ruk uitgelezen”

Jouw boek heeft bepaalde gedachtenpatronen en cirkeltjes waarin ik rond blijf draaien doorbroken. Ik heb echt hele nieuwe dingen gelezen en je boek in één ruk uitgelezen. 

Ik heb 2 lange relaties gehad met mannen en steeds het gevoel gehad; er klopt iets niet. Ik heb mij voorgenomen om mijn gevoel te gaan onderzoeken met jouw tips. Bedankt voor je boek, en voor wat je doet!
Lin

“Wauw, wat verhelderend”

“Wauw, wat verhelderend. Ik wou dat ik je al veel eerder in dit proces tegen was gekomen. In alle chaos in mijn hoofd schept dit echt een heel duidelijk overzicht. DANK!”
Emma (37 jaar)

“Herkenning in voorbeelden erg fijn”

“Bedankt voor alle waardevolle tips en oefeningen. De herkenning in de voorbeelden was erg fijn. Ik ben blij en opgelucht dat ik nu weet dat ik niet de enige bent met deze gevoelens op mijn leeftijd!

Dit boek heeft mij geholpen om alles wat duidelijker te krijgen en de praktische tips zijn echt heel fijn en toepasbaar. Ik ben nu nu weer een stukje verder. “
Tanja (52 jaar)

“Fijn om met iemand te praten die hetzelfde heeft doorgemaakt”

“De Valentijnsactie gewonnen! Leuk! Maar ik had niets te vertellen of te vragen! Ik was al een tijdje uit de kast en dat was niet makkelijk maar wel goed verlopen. Ook de scheiding was al achter de rug een ik was al aardig op weg om mijn nieuwe leven op te bouwen. Ik had zelfs al een relatie gehad met een vrouw. Wat kon ik nog leren?? Nou….daar kwam ik achter! In het begin van ons gesprek was het een beetje aftasten. Ik wilde ook niet meteen het achterste van mijn tong laten zien. Maar met een paar vragen ging ik toch met de billen bloot. Ik was dan wel uit de kast maar ik had nog wel wat issues te verwerken. In een behoorlijk emotioneel gesprek van bijna anderhalf uur heeft ze op een bijzondere manier voor elkaar gekregen dat ik inzag dat ik nog wel een weg te gaan heb om mijn rugzak te legen. Ze heeft me handvatten gegeven om naar de toekomst te kijken en het verleden los te laten.

Wat is het fijn om met iemand te kunnen praten die hetzelfde heeft doorgemaakt. Die je echt het gevoel geeft dat je niet de enige bent met die gevoelens. Wat is het fijn om gehoord te worden!!
Jose (59 jaar)

“Uitgebreid gesproken over mijn coming-out”

“Nou voor mij was het echt heel waardevol. We hadden alles uitgebreid besproken over hoe ik mijn coming out zal gaan doen. Dit had mij echt heel goed geholpen, omdat ik bleef bij mijn gevoel en achter wat ik ervaarde staan. Ik denk dat dit zeker had geholpen, omdat de reactie die ik van mijn familie kreeg was voor een deel positief en uiteindelijk viel het gesprek heel erg mee. Ze is heel goed in wat ze doet en ik vind het fijn dat ze mij hierbij heeft geholpen. Ik raad het aan om dit te doen als je niet zeker bent van wat je precies wilt zeggen bij je coming out!.”
Edmaly (24 jaar)

“Het voelde fijn en vertrouwd”

“Vanaf het moment dat ik je sprak, voelde het fijn en vertrouwd. Dit komt door haar warme en open persoonlijkheid, waar ik mij heel veilig en ongedwongen voelde.

Het belangrijkste van onze gesprekken is dat ze veel herkenning geeft en daadwerkelijk komt met handvatten om te leren omgaan met jezelf en alles wat daarbij komt kijken.

Buiten de betaalde afspraken, stond ze ook altijd voor mij klaar en voelde ik mij nooit teveel!”
Thirza (30 jaar)

“Besef dat ik zelf een keus heb”

“Ik denk dat dit gesprek nog veel gaat nawerken, het besef dat ik nu echt zelf een keus heb en zelf verantwoordelijk ben voor mijn leven. Ik ben heel benieuwd hoe het de komende tijd zal gaan.”
Sabrina (34 jaar)

“Verhelderend en leerzaam”

“Ik heb inmiddels de bonus boeken gelezen en dit is erg verhelderend en leerzaam ? Ik wil je even complimenteren met de openheid waarmee je het book geschreven hebt.”
Charlotte