Over mij!

Ik ben een vrouw net als jij! Een vrouw die jaren heeft geworsteld met haar geaardheid en identiteit. Nu ben ik gelukkig met wie ik ben, vergeet ik vaak dat ik lesbisch ben en leef ik vooral het leven waar ik blij van word. Dit is ook voor jou weggelegd!

Mijn naam is Stella Heman (1983) en ik ben een vrolijke, positieve coach met een sterk analytisch vermogen in combinatie met een goede dosis humor.

Coaching geaardheid

Als ik terugkijk naar waar ik in 2011 stond, had ik nooit verwacht dat ik nu hier zou zijn in het leven. Van een vrouw die niet goed wist wat ze met haar geaardheid aan moest, onzeker over uit de kast komen en over het flirten met vrouwen….naar een vrouw die stevig in haar schoenen staat en helemaal zichzelf kan zijn. Op dit moment heb ik samen met mijn vrouw een prachtig gezin, met twee jongens die wij via donorschap hebben gekregen. Daarnaast ben ik succesvol ondernemer van Vrouw uit de Kast en wil ik vrouwen inspireren om ook helemaal zichzelf te kunnen zijn.

Zoals al gezegd: met mijn sterk analytisch vermogen in combinatie met een goede dosis humor help ik jou in dit proces. Mijn klanten geven vaak aan dat ik de vinger snel op de zere plek leg en ik doortastend ben in mijn vraagstelling. En dit alles op een evenwichtige, rustige en zorgzame wijze.

Van oorsprong ben ik Gedragsdeskundige en Coach. Als coach vind ik het belangrijk dat jij je eigen proces aangaat, op je eigen tempo. Ik geef hierbij geen antwoorden op jouw vragen over je geaardheid, maar stel wel de juiste vragen zodat jij zelf meer duidelijkheid krijg. Mijn grootste motivatie om dit werk te doen is, omdat ik het iedereen gun zichzelf te zijn. Juist omdat ik weet hoe het voelt om dit niet te kunnen zijn en hoeveel vrijheid, rust en geluk het kan geven als je wel je eigen plek vindt.

Persoonlijke levensgeschiedenis

Ik was als middelste kind in een gezin met drie kinderen een voorbeeldig kind en paste mij gemakkelijk aan de norm aan. Ik voldeed aan het standaard plaatje en dit voelde fijn. Tijdens de middelbare school gingen vriendinnetjes op onderzoek uit door met jongens te zoenen en te ontdekken. Ik deed hier vrolijk aan mee. Ik merkte wel dat ik wat minder enthousiast was dan vriendinnetjes die elke week intens verliefd werden op een andere jongen, maar ik vond het ook interessant en deed het zeker niet tegen mijn zin in. In mijn studententijd kreeg ik mijn eerste relaties (met mannen). Dit waren leuke relaties en ik stelde mezelf geen vragen over mijn geaardheid.

Tot ik rond mijn 26e steeds meer oog voor vrouwen begon te krijgen. Achteraf gezien was ik toen al verliefd op een vrouw, maar dit wist ik kundig te onderdrukken. Ik zat in die tijd in een relatie met een man, we hadden het gezellig samen, deden veel leuke dingen en hadden een uitgebreide gezamenlijke vriendengroep….dus waarom zou ik mijn gevoelens verder gaan onderzoeken?

Toch begon er steeds iets meer aan mij te knagen….Waarom begon ik steeds meer naar vrouwen te kijken? Waarom kreeg ik verwarrende gevoelens als ik twee vrouwen zag zoenen in een serie? Ik voelde me niet eens “echt” ongelukkig, maar raakte wel steeds meer in de war. Daarnaast begon mijn lichaam ook steeds meer te protesteren, ik kreeg ontsteking na ontsteking, zonder dat hier een aanwijsbare reden voor was. Toen ik op het punt kwam dat ik een onderhoudsdosis antibiotica zou moeten slikken om de ontstekingen tegen te gaan, kwam ik ook op het punt om écht naar mezelf te gaan kijken. Om het proces van zelfonderzoek aan te gaan.

Was dit spannend? Ja zeker! Was dit het waard? Ja, dubbel en dwars!

Uiteindelijk werd ik op mijn 28ste echt hals over kop verliefd op een vrouw en kwam ik “uit de kast”. Stap voor stap ging ik op onderzoek uit. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Ik heb nu het leven waar ik altijd van gedroomd heb. Ik heb een heel gelukkig huwelijk met mijn vrouw, voel me sterk en mezelf! En de lichamelijke klachten? Die verdwenen in dit proces als sneeuw voor de zon!

Voldoen aan het normaalbeeld

De zoektocht naar mezelf ging niet alleen over de zoektocht naar mijn geaardheid. Het ging ook over grotere zaken; Van huis uit was ik het gewend om de aandacht niet op mij te vestigen. Met mij ging het altijd wel goed, ik paste mij wel aan. Om dus niet meer te voldoen aan het standaard plaatje en niet meer te kunnen voldoen aan het “normaalbeeld”, was voor mij dus een grote stap! Op deze manier zou de aandacht wel op mij gevestigd zijn! Durfde ik het aan om “anders” te zijn en mijzelf bloot te geven?

Dit proces ging niet helemaal zonder moeite. In mijn hart wist ik stiekem het antwoord wel, maar wat als je hoofd harder schreeuwt dan je hart? Het had tijd nodig om hier over te gaan praten en stap voor stap op zelfonderzoek uit te gaan.

Ook bij klanten zie ik vaak dat de bovenliggende vraag (over de geaardheid) vaak niet de enige vraag is. Vaak komen er ook onderliggende zaken aan de orde. Welke beperkende gedachte en oordelen heb jij in je leven opgedaan? Wat zijn jouw coping mechanismes en in hoeverre werken deze nog voor jou? Door hiernaar te gaan kijken, kan je jouw patronen gaan doorbreken, waardoor je steeds sterker kan gaan staan….en steeds meer jezelf kan én mag zijn!

Volg je Vrouw uit de Kast al op Facebook

Zelf gelukkig zijn

Inmiddels ben ik alweer jaren intens gelukkig met mijn (lesbische)leven. Lesbisch heb ik bewust tussen haakjes staan omdat ik er vaak niet eens meer over nadenk dat ik lesbisch ben.

Ik kan het iedereen aanraden om deze reis te maken en jezelf te leren zijn. Zelfliefde en zelfvertrouwen zijn de key naar een gelukkig leven.

Ik ben in de tussentijd getrouwd met een prachtige vrouw en we hebben twee geweldige kinderen samen (met grote dank aan de donor die dit voor ons mogelijk heeft gemaakt!). Voor de rest hebben we eigenlijk een heel “normaal” leven zoals elk ander gezin. Een leven wat ik zelf nooit voormogelijk had gehouden, maar waar ik zo gelukkig in ben!

In mijn vrije tijd ben ik gek op de natuur en het buitenleven, samen met mijn gezin naar het bos of het strand gaan zijn bij mij favoriet! Daarnaast ben ik gek op yoga, voetbal, surfen en reizen. Voordat ik mijn vrouw kende heb ik in mijn eentje de hele wereld over gereisd. Daarna heb ik samen met mijn vrouw een half jaar door Zuid-Amerika gereisd. En als klap op de vuurpijl hebben we acht maanden lang samen met de kinderen rondgereisd….een droom die uitkwam!

Zoals je kan lezen heb ik veel van mijn dromen waar kunnen maken! Wellicht voelt dit op dit punt in jouw leven als iets wat buiten jouw bereik ligt. Maar weet je lieve vrouw, zo voelde dit voor mij ook! Er is zoveel meer mogelijk dan je denkt!!