Wat is omniseksualiteit?

Wat is omniseksualiteit?

Mensen die zich aangetrokken voelen tot mensen met alle seksuele geaardheden en genderidentiteiten, worden omniseksueel genoemd. Omniseksualiteit valt in de categorie van multiseksualiteit. Hierin vallen mensen die zich tot meer dan één geslacht aangetrokken voelen. Ook biseksuelen, polyseksuelen en panseksuelen vallen in deze categorie.

Wat is multiseksualiteit?

Multiseksualiteit wordt ook wel pluriseksualiteit genoemd en soms biseksualiteit. Het is een overkoepelende term voor elke vorm van aantrekking tot meer dan één biologische sekse of gender.

Het kan mensen beschrijven die panseksueel, polyseksueel, omniseksueel zijn, of het kan gebruikt worden als een op zichzelf staande seksuele oriëntatie. Het tegenovergestelde van multiseksueel is monoseksueel. De romantische tegenhanger van multiseksueel is multromantisch.

Wat is het verschil tussen omniseksualiteit en panseksualiteit?

De termen omniseksueel en panseksueel worden vaak door elkaar gebruikt. Ze zijn nauw verwant aan elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen. Iemand die panseksueel is voelt zich aangetrokken tot mensen zonder hun geslacht te merken. Omniseksuele mensen herkennen het geslacht van hun potentiële partners wel.

Een panseksueel voelt zich aangetrokken tot de persoon zelf, ongeacht wat het geslacht is. ze kunnen dus een relatie hebben met een man, een vrouw of met iemand die zich identificeert als non-binair, zonder dat het geslacht van deze persoon een rol speelt.

Een omniseksueel voelt zich tot iedereen aangetrokken, ondanks hun geslacht. Dit betekent dat ze een relatie kunnen hebben met een man, een vrouw of iemand die zich identificeert als non-binair, terwijl het geslacht van deze persoon wél opgemerkt wordt, maar dat het niet uitmaakt hoe deze persoon zich identificeert.

Seksualiteit en gender verschilt van persoon tot persoon. Daarom kan iemands definitie van seksualiteit en gender anders zijn dan die van een ander. Als jij je comfortabel voelt in je seksualiteit, dan kun je jezelf labelen zoals je zelf wilt. Je hoeft je dus nooit te conformeren aan een bepaalde sekse of seksualiteit.

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens.

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen. Dat doe ik door middel van:

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!