Wat is sekse?

Wat is sekse?

Sekse gaat over het geslacht, het lichaam en de lichamelijke kenmerken. Bij je geboorte wordt bepaald of je een meisje of een jongen bent. Dit komt dan op je geboortebewijs en op je paspoort te staan.

Het kan zijn dat je als meisje geboren bent, maar je daar niet prettig bij voelt. Misschien voel je je niet thuis in je sekse. In dat geval heb je een andere genderidentiteit. Je voelt je als meisje een jongen, of andersom. Dit is transgender.

Het kan ook zijn dat je de hele man/vrouw indeling niet toepasselijk vindt. Je voelt je er misschien tussenin zitten, of je voelt je wisselend man of vrouw. Dit wordt genderqueer, non-binair of genderfluïde genoemd. Je bent een intersekse persoon als je geslachtskenmerken niet eenduidig vrouwelijk of mannelijk zijn.

Genderneutraal paspoort

Bij je geboorte krijg je een M of V in je paspoort. Het is inmiddels ook mogelijk om een genderneutraal paspoort te krijgen met met een X. Dit kun je niet zomaar aanvragen bij jouw gemeente maar moet geregeld worden via de rechter.

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens.

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen. Dat doe ik door middel van:

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!