Wat is biseksueel?

Wat is biseksueel?

Als je biseksueel bent, dan voel je je aangetrokken tot zowel vrouwen als mannen. Dit betekent echter niet dat je 50% homoseksueel bent en 50% heteroseksueel. Je kunt biseksueel zijn met een lichte voorkeur voor mannen, je kunt biseksueel zijn met een lichte voorkeur voor vrouwen, maar je kunt je ook tot beide evenveel aangetrokken voelen.

De term biseksualiteit ligt tussen volledig homoseksueel en volkomen heteroseksueel in. Je kunt voor jezelf bepalen of je de term biseksueel bij je vindt passen.

Je seksuele identiteit kan veranderen

Heb je een heteroseksuele voorkeur? Dan is het niet uitgesloten dat je soms een homoseksuele gedachte of ervaring kunt hebben. Als je jong bent en op zoek naar je seksuele identiteit, dan is het heel normaal om hierin te experimenteren.

Je seksuele geaardheid hoeft ook niet altijd hetzelfde te blijven; in de loop van je leven kan dit veranderen.

Problemen met biseksualiteit

Voel je je onzeker over je seksuele voorkeur? Dan is het verstandig om hier met iemand over te praten. Wellicht heb je vragen over je seksuele voorkeur. Misschien heb je een heteroseksuele relatie, maar val je op iemand van hetzelfde geslacht. Of misschien denk je dat je biseksueel bent, omdat je niet durft te kiezen voor volledig homoseksueel of heteroseksueel.

Door hier met iemand over te praten, bijvoorbeeld een geaardheidscoach, kun je meer helderheid krijgen.

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens.

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen. Dat doe ik door middel van:

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!