Wat is polygender?

Wat is polygender?

Polygender is een multi gender term. Het geeft aan dat iemand veel genderidentiteiten ervaart. Multi gender is een parapluterm en valt onder transgender en non-binair. De term multi gender kan als een op zichzelf staande genderidentiteit gebruikt worden, maar ook als overkoepelende term voor andere identiteiten, zoals:

Genderidentiteiten kunnen door multi gender mensen tegelijk ervaren worden, dit maakt ze kymenisch. Het kan ook zo zijn dat hun genderidentiteit in de loop van de tijd verandert, ze zijn dan genderfluïde. Multiflux wil zeggen dat iemand schommelingen ervaart in de intensiteit van die genders. De ervaren genders kunnen vrouwelijk, mannelijk of non-binair zijn.

Polygender

In 1995 werd polygender voor het eerst omschreven als het hebben van ‘kenmerken van meerdere genders, waarbij het concept van slechts twee genders opzettelijk weerlegd wordt’. Sphere was een transgender gemeenschap op internet, waar de term polygender in 1998 werd gebruikt als een overkoepelende term voor trans personen van wie de genders buiten het binaire vielen.

De polygender vlag werd door een onbekende gebruiker gemaakt vóór juli 2015. Blauw en roze staan voor respectievelijk mannelijkheid en vrouwelijkheid, en voor wie zich gedeeltelijk mannelijk/vrouwelijk voelt. Geel is voor genders buiten het binaire. Zwart is voor wie zich gedeeltelijk agender voelt. Grijs is voor degenen wier genders veranderen of schommelen.

Leuk dat je dit artikel leest …

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Mijn naam is Diana Arkeveld en met mijn blogs en artikelen help ik je op weg. Wil je meer weten over Vrouw uit de Kast? Hieronder vind je een aantal opties die hierbij helpen:

Blogs

Periodiek publiceer ik informatieve blogs over geaardheid, normaalbeeld en andere belangrijke thema’s.

Lezingen

Ik verzorg lezingen over thema’s als geaardheid, diversiteit en normaalbeeld in de LHBTI gemeenschap

Gratis informatie

Schrijf je in voor mijn gratis webinar of videoserie zodat je kunt starten met de zoektocht naar je geaardheid.

Coaching

Wil jij je 1-op-1 laten coachen door Diana? Maak een afspraak in de online agenda en we spreken elkaar vlot.

Vind je dit blog waardevol? Deel het met anderen!

Vergelijkbare berichten