Wat is pluriseksualiteit?

Wat is pluriseksualiteit?

Pluriseksualiteit wordt ook wel multiseksualiteit en in sommige gevallen biseksualiteit genoemd. Het is een overkoepelende term voor mensen die zich tot meer dan één sekse of gender aangetrokken voelen.

Pluriseksualiteit beschrijft mensen die panseksueel, omniseksueel of ployseksueel zijn, maar het kan ook worden gebruikt als een seksuele oriëntatie die op zichzelf staat.

Multiseksueel of pluriseksueel versus biseksueel

Pluriseksualiteit beschrijft – door middel van termen – seksualiteiten die zich aangetrokken voelen tot meerdere genders. Veel mensen die multiseksueel zijn identificeren zich niet als biseksueel en willen niet dat hun identiteit een subtype is van biseksueel. Om deze reden is niet gekozen voor bi-spec.

Multiseksuele mensen identificeren zich daarom met andere termen dan biseksueel. Deze termen stellen maken het mogelijk om hun persoonlijke ervaring van aantrekkingskracht op een nauwkeurigere manier over te brengen.

Het komt voor dat mensen zich naast biseksueel ook identificeren met een ander label. Andere mensen voelen zich er niet prettig bij om zich als biseksueel te identificeren. Ze zijn liever de seksualiteit die ze zijn, dan dat ze zich moeten identificeren met een term waarbij ze zich niet prettig voelen.

Leuk dat je dit artikel leest …

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Mijn naam is Diana Arkeveld en met mijn blogs en artikelen help ik je op weg. Wil je meer weten over Vrouw uit de Kast? Hieronder vind je een aantal opties die hierbij helpen:

Blogs

Periodiek publiceer ik informatieve blogs over geaardheid, normaalbeeld en andere belangrijke thema’s.

Lezingen

Ik verzorg lezingen over thema’s als geaardheid, diversiteit en normaalbeeld in de LHBTI gemeenschap

Gratis informatie

Schrijf je in voor mijn gratis webinar of videoserie zodat je kunt starten met de zoektocht naar je geaardheid.

Coaching

Wil jij je 1-op-1 laten coachen door Diana? Maak een afspraak in de online agenda en we spreken elkaar vlot.

Vind je dit blog waardevol? Deel het met anderen!

Vergelijkbare berichten