pluriseksualiteit

Wat is pluriseksualiteit?

Pluriseksualiteit wordt ook wel multiseksualiteit en in sommige gevallen biseksualiteit genoemd. Het is een overkoepelende term voor mensen die zich tot meer dan één sekse of gender aangetrokken voelen.

Pluriseksualiteit beschrijft mensen die panseksueel, omniseksueel of ployseksueel zijn, maar het kan ook worden gebruikt als een seksuele oriëntatie die op zichzelf staat.

Multiseksueel of pluriseksueel versus biseksueel

Pluriseksualiteit beschrijft – door middel van termen – seksualiteiten die zich aangetrokken voelen tot meerdere genders. Veel mensen die multiseksueel zijn identificeren zich niet als biseksueel en willen niet dat hun identiteit een subtype is van biseksueel. Om deze reden is niet gekozen voor bi-spec.

Multiseksuele mensen identificeren zich daarom met andere termen dan biseksueel. Deze termen stellen maken het mogelijk om hun persoonlijke ervaring van aantrekkingskracht op een nauwkeurigere manier over te brengen.

Het komt voor dat mensen zich naast biseksueel ook identificeren met een ander label. Andere mensen voelen zich er niet prettig bij om zich als biseksueel te identificeren. Ze zijn liever de seksualiteit die ze zijn, dan dat ze zich moeten identificeren met een term waarbij ze zich niet prettig voelen.

Diana Arkeveld

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Mijn naam is Diana Arkeveld en met mijn blogs en artikelen help ik je op weg. Ik ben de drijvende kracht achter Vrouw uit de Kast.

Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen. Dat doe ik door middel van:

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!