Wat is bigender?

Wat is bigender?

Als iemand twee verschillende genderidentiteiten heeft, dan wordt dit bigender genoemd. Het is een non-binaire genderidentiteit. Een bigender persoon ervaart twee genderidentiteiten.

Deze genderidentiteiten kunnen vrouw en man zijn, maar het kan ook een andere genderidentiteit omvatten, zoals bijvoorbeeld vrouwelijk en neutrois.

Iemand die bigender is hoeft beide genders niet perse in gelijke mate te ervaren. Het kan ook voorkomen dat één van hun genders bijvoorbeeld fluctuerend of fluïde is. In dat geval kan de persoon zich identificeren als genderfluïde of bigenderflux.

Het is ook mogelijk om je als bigender persoon te identificeren als transgender, multigender of non-binair. Ervaar je meer dan twee genders, dan ben je trigender, quadgender, multigender, etc.

Genderexpressie

Bigenders geven er de voorkeur aan om als androgyn te worden gezien, of ze veranderen hun kleding of uiterlijk om meer vrouwelijk of mannelijk te zijn. Dit is uiteraard afhenkelijk van hun genderidentiteit.

Op sommige momenten willen bigenders dat hun lichaam eigenschappen reflecteert van beide genders, en op andere momenten willen ze dit niet. Het is niet zo dat alle bigenders hun uiterlijk willen aanpassen aan hun genderidentiteit.

Er zijn bigenders die een operatie ondergaan of hormonen slikken zodat hun lichaam beter aansluit bij hun genderidentiteit, maar niet iedereen heeft deze behoefte.

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens.

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen. Dat doe ik door middel van:

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!