Wat is bigender?

Wat is bigender?

Als iemand twee verschillende genderidentiteiten heeft, dan wordt dit bigender genoemd. Het is een non-binaire genderidentiteit. Een bigender persoon ervaart twee genderidentiteiten.

Deze genderidentiteiten kunnen vrouw en man zijn, maar het kan ook een andere genderidentiteit omvatten, zoals bijvoorbeeld vrouwelijk en neutrois.

Iemand die bigender is hoeft beide genders niet perse in gelijke mate te ervaren. Het kan ook voorkomen dat één van hun genders bijvoorbeeld fluctuerend of fluïde is. In dat geval kan de persoon zich identificeren als genderfluïde of bigenderflux.

Het is ook mogelijk om je als bigender persoon te identificeren als transgender, multigender of non-binair. Ervaar je meer dan twee genders, dan ben je trigender, quadgender, multigender, etc.

Genderexpressie

Bigenders geven er de voorkeur aan om als androgyn te worden gezien, of ze veranderen hun kleding of uiterlijk om meer vrouwelijk of mannelijk te zijn. Dit is uiteraard afhenkelijk van hun genderidentiteit.

Op sommige momenten willen bigenders dat hun lichaam eigenschappen reflecteert van beide genders, en op andere momenten willen ze dit niet. Het is niet zo dat alle bigenders hun uiterlijk willen aanpassen aan hun genderidentiteit.

Er zijn bigenders die een operatie ondergaan of hormonen slikken zodat hun lichaam beter aansluit bij hun genderidentiteit, maar niet iedereen heeft deze behoefte.

Leuk dat je dit artikel leest …

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Mijn naam is Diana Arkeveld en met mijn blogs en artikelen help ik je op weg. Wil je meer weten over Vrouw uit de Kast? Hieronder vind je een aantal opties die hierbij helpen:

Blogs

Periodiek publiceer ik informatieve blogs over geaardheid, normaalbeeld en andere belangrijke thema’s.

Lezingen

Ik verzorg lezingen over thema’s als geaardheid, diversiteit en normaalbeeld in de LHBTI gemeenschap

Gratis informatie

Schrijf je in voor mijn gratis webinar of videoserie zodat je kunt starten met de zoektocht naar je geaardheid.

Coaching

Wil jij je 1-op-1 laten coachen door Diana? Maak een afspraak in de online agenda en we spreken elkaar vlot.

Vind je dit blog waardevol? Deel het met anderen!

Vergelijkbare berichten