Wat is aseksueel?

Wat is aseksueel?

De definitie van aseksualiteit is het niet ervaren van seksuele aantrekkingskracht, het gebrek aan interesse in seksuele relaties of het ervaren van weinig of geen seksuele aantrekkingskracht naar anderen.

De definitie van seksuele aantrekking is het verlangen om seks te hebben met een andere specifieke persoon, of anderszins seksuele handelingen te verrichten.

Als je aseksueel bent, kun je te maken hebben met de volgende ervaringen..

  • ..geen zin hebben in seks;
  • ..geen interesse hebben in seks;
  • ..geen libido hebben;
  • ..een afkeer hebben van seks.

Voor mensen die niet aseksueel zijn is seksuele aantrekkingskracht onvrijwillig. Het kan zelfs voorkomen wanneer je een ander niet kent.

Als aseksueel persoon heb je geen aangeboren verlangen om seks met iemand te hebben. Het kan ook voorkomen dat je je afgesloten voelt van het idee van seks. Seksuele oriëntatie is niet gekoppeld aan genderidentiteit en iedereen van elk gender kan aseksueel zijn.

Wat is het verschil tussen aseksualiteit en celibatair zijn?

Er is een belangrijk verschil tussen celibatair zijn en aseksualiteit. Mensen die celibatair zijn kiezen er bewust voor om geen seks te hebben. Het heeft niets te maken met aseksueel zijn, maar met morele of religieuze overtuigingen.

Iemand die aseksueel is ervaart geen seksuele aantrekking. Dit betekent echter niet dat alle aseksuelen celibatair leven. Er zijn veel aseksuelen die een seksuele relatie hebben of aan seksuele activiteiten deelnemen. Ze doen dit bijvoorbeeld voor hun eigen plezier, om hun partner te plezieren of om kinderen te krijgen.

Dat je je tot niemand (seksueel) aangetrokken voelt, betekent niet dat je geen zin hebt in seks. Je kunt nog steeds masturberen, naar porno kijken, of deelnemen aan seksuele activiteiten.

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens.

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen. Dat doe ik door middel van:

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!