Wat is quadgender?

Wat is quadgender?

Quadgender is een genderidentiteit die letterlijk vertaald kan worden als ‘vier geslachten’ of ‘viervoudig geslacht’. Quadgender-mensen ervaren precies vier genderidentiteiten, gelijktijdig of tussen hen in. Deze vier genderidentiteiten kunnen mannelijk, vrouwelijk en/of niet-binaire identiteiten zijn.

Quadgender-mensen kunnen zich ook identificeren als multigender, niet-binair en/of transgender. Als een quadgender-persoon voelt dat zijn identiteit in de loop van de tijd of afhankelijk van de omstandigheden verandert, kan hij zich ook identificeren als genderfluïde, wat een ieder persoon beschrijft wiens genderidentiteit in de loop van de tijd varieert.

Quadgender-mensen kunnen elke geslachtsuitdrukking hebben, maar velen geven er de voorkeur aan als androgyn te worden gezien en/of veranderen hun presentatie om meer mannelijk of vrouwelijk te zijn, afhankelijk van hun huidige identiteit. Quadgender-mensen kunnen de hele tijd, soms of helemaal geen dysforie ervaren.

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens.

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen. Dat doe ik door middel van:

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!