Wat is trigender?

Wat is trigender?

Trigender is een genderidentiteit die letterlijk vertaald kan worden als ‘drie geslachten’ of ‘drievoudig geslacht’. Trigender-mensen ervaren precies drie genderidentiteiten, gelijktijdig of afwisselend. Deze drie genderidentiteiten kunnen mannelijk, vrouwelijk en/of niet-binaire identiteiten zijn.

Multigender of niet-binair

Trigender-mensen kunnen zich ook identificeren als multigender, niet-binair en/of transgender. Als een trigender-persoon voelt dat zijn identiteit in de loop van de tijd, of afhankelijk van de omstandigheden, verandert, kan hij zich ook identificeren als genderfluïde. Een genderfluïde persoon is iemand wiens genderidentiteit in de loop van de tijd varieert.

Trigender-mensen kunnen elke geslachtsuitdrukking hebben, maar velen geven er de voorkeur aan als androgyn te worden gezien en/of veranderen hun uiterlijk om meer mannelijk of vrouwelijk te zijn, afhankelijk van hun huidige identiteit.

Trigender-mensen kunnen dysforie ervaren, waarbij ze willen dat hun lichaam eigenschappen van drie verschillende geslachten weerspiegelt. Sommige trigender-mensen kunnen ervoor kiezen voor een geslachtsveranderende operatie of hormonen, zodat hun lichaam beter aansluit bij hun genderidentiteit, maar niet alle trigender personen hebben deze wens.

Leuk dat je dit artikel leest …

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Mijn naam is Diana Arkeveld en met mijn blogs en artikelen help ik je op weg. Wil je meer weten over Vrouw uit de Kast? Hieronder vind je een aantal opties die hierbij helpen:

Blogs

Periodiek publiceer ik informatieve blogs over geaardheid, normaalbeeld en andere belangrijke thema’s.

Lezingen

Ik verzorg lezingen over thema’s als geaardheid, diversiteit en normaalbeeld in de LHBTI gemeenschap

Gratis informatie

Schrijf je in voor mijn gratis webinar of videoserie zodat je kunt starten met de zoektocht naar je geaardheid.

Coaching

Wil jij je 1-op-1 laten coachen door Diana? Maak een afspraak in de online agenda en we spreken elkaar vlot.

Vind je dit blog waardevol? Deel het met anderen!

Vergelijkbare berichten