Wat is trigender?

Wat is trigender?

Trigender is een genderidentiteit die letterlijk vertaald kan worden als ‘drie geslachten’ of ‘drievoudig geslacht’. Trigender-mensen ervaren precies drie genderidentiteiten, gelijktijdig of afwisselend. Deze drie genderidentiteiten kunnen mannelijk, vrouwelijk en/of niet-binaire identiteiten zijn.

Multigender of niet-binair

Trigender-mensen kunnen zich ook identificeren als multigender, niet-binair en/of transgender. Als een trigender-persoon voelt dat zijn identiteit in de loop van de tijd, of afhankelijk van de omstandigheden, verandert, kan hij zich ook identificeren als genderfluïde. Een genderfluïde persoon is iemand wiens genderidentiteit in de loop van de tijd varieert.

Trigender-mensen kunnen elke geslachtsuitdrukking hebben, maar velen geven er de voorkeur aan als androgyn te worden gezien en/of veranderen hun uiterlijk om meer mannelijk of vrouwelijk te zijn, afhankelijk van hun huidige identiteit.

Trigender-mensen kunnen dysforie ervaren, waarbij ze willen dat hun lichaam eigenschappen van drie verschillende geslachten weerspiegelt. Sommige trigender-mensen kunnen ervoor kiezen voor een geslachtsveranderende operatie of hormonen, zodat hun lichaam beter aansluit bij hun genderidentiteit, maar niet alle trigender personen hebben deze wens.

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens.

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen. Dat doe ik door middel van:

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!