Wat is quintgender?

Wat is quintgender?

Quintgender is een genderidentiteit die letterlijk vertaald kan worden als ‘vijf geslachten’ of ‘vijfvoudig geslacht’. Quintgender-mensen ervaren precies vijf genderidentiteiten, gelijktijdig of tussen hen in. Deze vijf genderidentiteiten kunnen mannelijk, vrouwelijk en/of alle niet-binaire identiteiten zijn.

Quintgender-mensen kunnen zich ook identificeren als multigender, niet-binair en/of transgender. Als een quintgender-persoon voelt dat zijn identiteit in de loop van de tijd – of afhankelijk van de omstandigheden – verandert, kan hij zich ook identificeren als genderfluïde, wat een ieder persoon beschrijft wiens genderidentiteit in de loop van de tijd varieert.

Quintgender-mensen kunnen elke geslachtsuitdrukking hebben, maar velen geven er de voorkeur aan als androgyn te worden gezien en/of veranderen hun presentatie om meer mannelijk of vrouwelijk te zijn, afhankelijk van hun huidige identiteit. Quintgender-mensen kunnen de hele tijd, soms of helemaal geen dysforie ervaren.

Leuk dat je dit artikel leest …

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Mijn naam is Diana Arkeveld en met mijn blogs en artikelen help ik je op weg. Wil je meer weten over Vrouw uit de Kast? Hieronder vind je een aantal opties die hierbij helpen:

Blogs

Periodiek publiceer ik informatieve blogs over geaardheid, normaalbeeld en andere belangrijke thema’s.

Lezingen

Ik verzorg lezingen over thema’s als geaardheid, diversiteit en normaalbeeld in de LHBTI gemeenschap

Gratis informatie

Schrijf je in voor mijn gratis webinar of videoserie zodat je kunt starten met de zoektocht naar je geaardheid.

Coaching

Wil jij je 1-op-1 laten coachen door Diana? Maak een afspraak in de online agenda en we spreken elkaar vlot.

Vind je dit blog waardevol? Deel het met anderen!

Vergelijkbare berichten