Wat is quintgender?

Wat is quintgender?

Quintgender is een genderidentiteit die letterlijk vertaald kan worden als ‘vijf geslachten’ of ‘vijfvoudig geslacht’. Quintgender-mensen ervaren precies vijf genderidentiteiten, gelijktijdig of tussen hen in. Deze vijf genderidentiteiten kunnen mannelijk, vrouwelijk en/of alle niet-binaire identiteiten zijn.

Quintgender-mensen kunnen zich ook identificeren als multigender, niet-binair en/of transgender. Als een quintgender-persoon voelt dat zijn identiteit in de loop van de tijd – of afhankelijk van de omstandigheden – verandert, kan hij zich ook identificeren als genderfluïde, wat een ieder persoon beschrijft wiens genderidentiteit in de loop van de tijd varieert.

Quintgender-mensen kunnen elke geslachtsuitdrukking hebben, maar velen geven er de voorkeur aan als androgyn te worden gezien en/of veranderen hun presentatie om meer mannelijk of vrouwelijk te zijn, afhankelijk van hun huidige identiteit. Quintgender-mensen kunnen de hele tijd, soms of helemaal geen dysforie ervaren.

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens.

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen. Dat doe ik door middel van:

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!