Wat is LGBT?

Wat is LGBT?

LGBT is een Engelse afkorting die staat voor Lesbian (lesbisch), Gay (homoseksueel), Bisexuel (biseksueel) en Transgender. In de afgelopen jaren heeft de term steeds meer toevoegingen gekregen, waardoor het soms lastig is om in te schatten wat er nu precies bedoeld wordt met de term. Niet alleen is het handige basiskennis, het is ook belangrijk om met respect te kunnen communiceren over mensen van de LGBT community.

De L staat voor lesbian en heeft betrekking op vrouwen die op vrouwen vallen. De G staat voor gay en heeft betrekking op mannen die op mannen vallen. De B staat voor bisexual. Deze groep mensen zijn biseksueel en vallen zowel op mannen als op vrouwen. De T staat voor transgender en transseksueel. Met transgender worden mannen die zich vrouw voelen of vrouwen die zich man voelen bedoeld.

Een transseksueel is een man of een vrouw die zich via een operatie en door het gebruik van hormonen hun geslacht veranderd hebben.

Een paar jaar geleden is de term LGBT uitgebreid naar LGBTQIAP. Dit wordt gezien als een soort revolutie. Voorheen was iemand hetero of homo, maar nu zien we dat hier veel meer tussenin zit.

  • I staat voor intersex: mensen met zowel mannelijke als vrouwelijke lichaamskenmerken;
  • A staat voor asexual, mensen die geen seksuele aantrekkingskracht en seksueel verlangen voelen;
  • P staat voor pansexual, personen die niet vallen op geslacht, maar op karakter of persoonlijkheid.

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens.

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen. Dat doe ik door middel van:

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!