Wat is heteroseksueel?

Wat is heteroseksueel?

Heteroseksualiteit is een seksuele of romantische aantrekkingskracht tussen personen van verschillende genders of sekse.

Als seksuele geaardheid is heteroseksualiteit “een blijvend patroon van emotionele, romantische en/of seksuele aantrekkingskracht” voor personen van een ander gender; het verwijst ook naar “iemands gevoel van identiteit op basis van die aantrekkingskracht, gerelateerd gedrag en lidmaatschap van een gemeenschap van anderen die die aantrekkingskracht delen”.

Samen met homoseksualiteit en biseksualiteit is heteroseksualiteit één van de drie belangrijkste classificaties van seksuele oriëntatie. Ze maken elk deel uit van het heteroseksueel-homoseksueel continuüm.

De term hetero wordt vaak gebruikt om mensen aan te duiden die niet LGBTQ+ zijn, toch kunnen ze deel uitmaken van de LGBTQ+ gemeenschap. Je kunt als hetero bijvoorbeeld transgender zijn of een andere genderidentiteit hebben. Je kunt als hetero ook aromantisch heteroseksueel zijn of aseksueel heteroromantisch. Als hetero maak je dan toch onderdeel van de LGBTQ+ gemeenschap.

Leuk dat je dit artikel leest …

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Mijn naam is Diana Arkeveld en met mijn blogs en artikelen help ik je op weg. Wil je meer weten over Vrouw uit de Kast? Hieronder vind je een aantal opties die hierbij helpen:

Blogs

Periodiek publiceer ik informatieve blogs over geaardheid, normaalbeeld en andere belangrijke thema’s.

Lezingen

Ik verzorg lezingen over thema’s als geaardheid, diversiteit en normaalbeeld in de LHBTI gemeenschap

Gratis informatie

Schrijf je in voor mijn gratis webinar of videoserie zodat je kunt starten met de zoektocht naar je geaardheid.

Coaching

Wil jij je 1-op-1 laten coachen door Diana? Maak een afspraak in de online agenda en we spreken elkaar vlot.

Vind je dit blog waardevol? Deel het met anderen!

Vergelijkbare berichten