Wat is heteroseksueel?

Wat is heteroseksueel?

Heteroseksualiteit is een seksuele of romantische aantrekkingskracht tussen personen van verschillende genders of sekse.

Als seksuele geaardheid is heteroseksualiteit “een blijvend patroon van emotionele, romantische en/of seksuele aantrekkingskracht” voor personen van een ander gender; het verwijst ook naar “iemands gevoel van identiteit op basis van die aantrekkingskracht, gerelateerd gedrag en lidmaatschap van een gemeenschap van anderen die die aantrekkingskracht delen”.

Samen met homoseksualiteit en biseksualiteit is heteroseksualiteit één van de drie belangrijkste classificaties van seksuele oriëntatie. Ze maken elk deel uit van het heteroseksueel-homoseksueel continuüm.

De term hetero wordt vaak gebruikt om mensen aan te duiden die niet LGBTQ+ zijn, toch kunnen ze deel uitmaken van de LGBTQ+ gemeenschap. Je kunt als hetero bijvoorbeeld transgender zijn of een andere genderidentiteit hebben. Je kunt als hetero ook aromantisch heteroseksueel zijn of aseksueel heteroromantisch. Als hetero maak je dan toch onderdeel van de LGBTQ+ gemeenschap.

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens.

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen. Dat doe ik door middel van:

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!