Wat is bischierig?

Wat is bischierig?

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar het geslacht waar men niet direct op valt. Dit betekent niet dat je gelijk biseksueel bent, maar dat je bischierig bent. Een samentrekking van de woorden nieuwsgierig en biseksualiteit.

Wat is bischierig precies?

Heb je interesse in het andere geslacht waar je niet op valt, dan wordt dit bischierig genoemd. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat iedereen wel eens nieuwsgierig is naar het hebben van seks met iemand van het geslacht waar je niet op valt.

Niet iedereen ervaart op hetzelfde moment dat ze bischierig zijn. Sommige mensen ervaren het al in de tienerjaren, terwijl andere mensen er pas achter komen als ze meerdere relaties gehad hebben.

Je kunt aan bepaalde dingen merken dat je bischierig bent, bijvoorbeeld door te denken aan het zoenen met iemand van het geslacht waar je niet op valt. Maar er zijn ook andere kenmerken waaraan je kunt herkennen dat je bischierig bent:

  • Je vraagt je af hoe het is om te zoenen met het geslacht waar je niet op valt.
  • Je ervaart gevoelens voor iemand van het geslacht waar je niet op valt.
  • Je fantaseert over hoe het is om op date te gaan met het geslacht waar je niet op valt.

Herken je jezelf in één van deze kenmerken? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat je bischierig bent. Geef deze gevoelens de ruimte als je merkt dat je bischierig bent. Ga bijvoorbeeld eens op date met iemand van het geslacht waar je normaal gesproken niet op valt.

Je kunt je aanmelden op een datingsite speciaal voor bischierigen. Zo kun je iemand ontmoeten die ook bischierig is en kun je je gevoelens de ruimte geven en onderzoeken.

Blijf je twijfelen? Maak dan een afspraak met een geaardheidscoach om dit nieuwsgierige gevoel verder te onderzoeken.

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens.

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen. Dat doe ik door middel van:

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!