Wat is bischierig?

Wat is bischierig?

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar het geslacht waar men niet direct op valt. Dit betekent niet dat je gelijk biseksueel bent, maar dat je bischierig bent. Een samentrekking van de woorden nieuwsgierig en biseksualiteit.

Wat is bischierig precies?

Heb je interesse in het andere geslacht waar je niet op valt, dan wordt dit bischierig genoemd. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat iedereen wel eens nieuwsgierig is naar het hebben van seks met iemand van het geslacht waar je niet op valt.

Niet iedereen ervaart op hetzelfde moment dat ze bischierig zijn. Sommige mensen ervaren het al in de tienerjaren, terwijl andere mensen er pas achter komen als ze meerdere relaties gehad hebben.

Je kunt aan bepaalde dingen merken dat je bischierig bent, bijvoorbeeld door te denken aan het zoenen met iemand van het geslacht waar je niet op valt. Maar er zijn ook andere kenmerken waaraan je kunt herkennen dat je bischierig bent:

  • Je vraagt je af hoe het is om te zoenen met het geslacht waar je niet op valt.
  • Je ervaart gevoelens voor iemand van het geslacht waar je niet op valt.
  • Je fantaseert over hoe het is om op date te gaan met het geslacht waar je niet op valt.

Herken je jezelf in één van deze kenmerken? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat je bischierig bent. Geef deze gevoelens de ruimte als je merkt dat je bischierig bent. Ga bijvoorbeeld eens op date met iemand van het geslacht waar je normaal gesproken niet op valt.

Je kunt je aanmelden op een datingsite speciaal voor bischierigen. Zo kun je iemand ontmoeten die ook bischierig is en kun je je gevoelens de ruimte geven en onderzoeken.

Blijf je twijfelen? Maak dan een afspraak met een geaardheidscoach om dit nieuwsgierige gevoel verder te onderzoeken.

Leuk dat je dit artikel leest …

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Mijn naam is Diana Arkeveld en met mijn blogs en artikelen help ik je op weg. Wil je meer weten over Vrouw uit de Kast? Hieronder vind je een aantal opties die hierbij helpen:

Blogs

Periodiek publiceer ik informatieve blogs over geaardheid, normaalbeeld en andere belangrijke thema’s.

Lezingen

Ik verzorg lezingen over thema’s als geaardheid, diversiteit en normaalbeeld in de LHBTI gemeenschap

Gratis informatie

Schrijf je in voor mijn gratis webinar of videoserie zodat je kunt starten met de zoektocht naar je geaardheid.

Coaching

Wil jij je 1-op-1 laten coachen door Diana? Maak een afspraak in de online agenda en we spreken elkaar vlot.

Vind je dit blog waardevol? Deel het met anderen!

Vergelijkbare berichten