ik twijfelde: val ik op mannen of vrouwen?

2 | Ik twijfelde: val ik op mannen of vrouwen?

Had ik het misschien zo naar mijn zin bij het COC omdat ik gewoon goed kon opschieten met homo’s en lesbiennes, schoot er door mijn hoofd. Even kort door de bocht en wat plat gezegd: “ik heb altijd prima seks kunnen hebben met mannen”. Dan kon ik toch onmogelijk lesbisch zijn? Die vrouwen hebben toch een enorme afkeer voor piemels enzo? Als ik een enorme afkeer had gehad dan had ik nooit seks met mannen kunnen hebben, hield ik mijzelf voor. Dat die afkeer 12 jaar later zou komen wist ik toen nog niet.

“Een gevoel dat ik nooit eerder bij mannen ervaren had”

Mijn gevoelens gingen van opgewonden naar verward naar “nee het zal toch niet waar zijn”. Van het warme bad bij het COC was ik flink in de war. Oké ik voelde mij dan eindelijk helemaal mijzelf deze avonden, maar betekende dit dan dat ik op vrouwen viel? Betekende dit dat ik lesbisch was? Alleen het woord lesbisch al, ik kreeg het niet uitgesproken, het lukte mij gewoon niet.  Ze had iets in mij los gemaakt waar ik doodsbang voor was.

Bang voor het onbekend

Bang voor de toekomst, bang voor het onbekende. Totdat ik op een dag een geweldig goede oplossing bedacht, vond ik toen zelf: ik val gewoon op beide geslachten, ik kan seks hebben met beide geslachten, dus ik ben biseksueel. Dat was de grootste opluchting op dat moment.

Mijn huisje/boompje/beestje toekomst ging niet meer verloren. Ik zou gewoon een man en later een gezin krijgen en vrouwen alleen maar heel mooi en opwindend vinden. Dit paste uitstekend in het door mijzelf bedachte perfecte plaatje. Het plaatje waarvan ik dacht dat dat normaal was, dat dat zo hoorde en dat dat het enige was wat een mens gelukkig kon maken. Een leven met een man. Een absolute keuze van mijn hoofd, niet van mijn hart.

Angst reageerde in mij

Ik vertelde het mijn familie en die reageerde niet direct afwijzend op mijn biseksualiteit. Als jij dat bent dan is dat prima. So far so good zou je denken. Maar waarom voelde het dan anders? In mijn binnenste knaagde er van alles en voornamelijk angst, heel veel angst om anders te zijn. Wat als ik toch lesbisch zou zijn, hoe moest dat dan later? Hoe kon ik dan kinderen krijgen? Zouden mensen mij dan naroepen op straat? En vooral: wat zouden andere mensen hiervan vinden?

“Wat als ik toch lesbisch zou zijn…”

Ik zou zo anders zijn dan wat ik in mijn omgeving tot nu toe gezien had. Ik zou dan geen man en kinderen krijgen, niet voldoen aan het plaatje waarvan ik dacht dat ik zou moeten voldoen. Wilde ik wel zo anders zijn? Wilde ik mijn hele leven anders zijn dan anderen? Zou ik tegen de opmerkingen kunnen die mensen zouden maken?

Wankel en onzeker

En de opmerkingen kwamen. Ze begonnen heel subtiel en lief bedoeld maar oh wat maakten ze mij wankel en onzeker. “Kijk Diana twee vrouwen op televisie”, ik voelde mijn wangen direct rood worden. Misschien is het wel een fase, hoorde ik ze eens zeggen. Ik begon mij steeds vaker af te vragen of ik hier wel bestand tegen was, was dit wat ik wilde?

Mijn verstand gaf een heel groot rood kruis, nee ik durfde dit niet. Ik wilde dit niet. En heel geleidelijk nam mijn verstand het over van het heerlijke gevoel dat ik dankzij Anna had gevoeld. Steeds meer duwde ik mijn gevoel weg en redeneerde ik er in mijn hoofd op los. In diezelfde periode ontmoette ik mijn eerste echtgenoot en een paar jaar later trouwde ik voor de eerste keer in mijn leven, met een man…

Lees de blogserie met mijn persoonlijke verhaal

20 + blogs over de zoektocht naar mijn geaardheid.

Hoe kan ik je helpen?

Mijn naam is Diana Arkeveld, ik ben de drijvende kracht achter Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Ik help je op de volgende manieren:

Persoonlijke begeleiding
Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke begeleiding tijdens een 1-op-1 traject. Wil je dit, dan kun je een vrijblijvende matchcall inplannen in mijn online agenda.

Online programma: ben ik lesbisch
Het online programma -ben ik lesbisch- is het meest complete programma voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid. In je eigen tempo ga je op onderzoek.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen.

100 + blogs

Je vindt meer dan 100 blogs op mijn website met waardevolle tips en adviezen. Je vindt hier zowel ervaringsverhalen als blogs waarin ik mijn kennis met je deel.

Interviews lesbische vrouwen

In de rubriek lesbische verhalen lees je de verhalen van verschillende vrouwen die openhartig over hun coming-out verhaal met jou delen. Ze doen dit omdat ze zelf hebben ondervonden hoe fijn het is als je verhalen van andere vrouwen kunt lezen die hetzelfde meemaken als jij. Zodat je bepaalde dingen kunt herkennen, en je gaat beseffen dat je niet de enige bent die dit overkomt en hiermee worstelt.

Vrouw uit de Kast Podcast

In de Vrouw uit de Kast Podcast vertel ik je alles over hoe je erachter komt of je op vrouwen valt en hoe het gaat na je coming-out. Verder leer ik je alles over kiezen met je gevoel, flirten & daten, lesbische seks en lesbische relaties.

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!