Kan ik lesbisch zijn als ik seks heb gehad met een man?

Kan ik lesbisch zijn als ik seks heb gehad met een man?

Veel vrouwen die denken dat ze misschien wel lesbisch zijn, houden zichzelf fabels voor. Zo deed ik dat vroeger ook. De fabel die ik mezelf voorhield, was dat ik onmogelijk lesbisch kon zijn, omdat ik seks met mannen heb gehad. Ik was blijkbaar niet de enige, want deze vraag krijg ik nog regelmatig te horen. Veel vrouwen begrijpen niet hoe ze seks met een man kunnen hebben, terwijl ze eigenlijk lesbisch zijn. In deze blog zal ik uitleggen hoe dat precies komt.

Drie groepen

De vrouwen die seks hebben gehad met een man en lesbisch zijn, kan ik vanuit mijn ervaring onderverdelen in drie groepen.

De seks was vreselijk

De eerste groep vrouwen geeft aan de seks met een man vreselijk te hebben gevonden. Deze vrouwen zeggen vaak dat ze het maar lieten gebeuren, maar in hun lichaam al aanvoelden dat ze het niet fijn vonden. De gedachte die vaak volgde, was ‘Ik hou gewoon niet van seks’. Sommige vrouwen begonnen zelfs te denken dat ze aseksueel zijn.

Niet heel erg, maar ook niet mijn hobby

Dan is er een groep vrouwen die zegt ‘Ik vond het niet heel erg, maar het was ook niet echt mijn hobby.’ Deze vrouwen hadden soms plezier in de seks met hun man, soms ook niet. Bij deze groep vrouwen zie je dat klaarkomen vaak moeilijk of helemaal niet lukt.

De seks was fijn

Voor de derde groep vrouwen is de gedachten dat ze op vrouwen zou kunnen vallen, de meest ingewikkelde om te begrijpen. Dit zijn vrouwen die aangeven dat seks met mannen voor hun helemaal niet traumatisch is geweest. Deze vrouwen vonden de seks met mannen vaak eigenlijk wel fijn.

Test: ben ik lesbisch

Ontdek met deze korte test of je lesbisch bent. Invullen kost maximaal twee minuutjes

Kleine nuance: natuurlijk is een test niet bepalend, het geeft een indicatie!

Mijn ervaring

Ikzelf behoorde tot de derde groep vrouwen. Ik vond de seks met mijn ex-mannen prima en vaak eigenlijk fijn. Pas op een later moment in onze relatie begon ik afkeer te krijgen voor zijn geslachtsdeel en lichaamshaar. Ik wilde zelfs niet meer bij hem liggen en kreeg paniekaanvallen tijdens de seks. Mijn lichaam gaf aan dat dit voor mij niet werkte. Opeens, want daarvoor heeft mijn lichaam tijdens de seks nooit een negatief signaal afgegeven.

Het verschil met seks met een vrouw

Nu ik met een vrouw ben weet ik wat het verschil is en hoe passend seks kan zijn. Het is voor mij eigenlijk niet te vergelijken. Maar wat ik hierbij altijd aangeef: de groep lesbische vrouwen die geniet van seks met een man, heeft een heel gezond libido. Dit zijn vrouwen die gek zijn op seks, alleen komt het lichaam – tijdens seks met een man – vaak niet vanzelf in beweging.

In de stemming komen

Daar herken ik mezelf ook in. Vroeger noemde ik mezelf altijd een soort diesel. Ik had zin in seks, maar er moesten wel allerlei trucjes aan te pas komen om mij helemaal in de stemming te brengen. En als ik dan eenmaal in de stemming was, dan was het geen probleem, genoot ik van de seks en kwam ik klaar.

Nu, met een vrouw, voelt alles nu veel natuurlijker. Het gaat niet meer om het klaarkomen ansich, maar om de intimiteit. Dat paste nooit echt met een man, ik vond zijn lijf simpelweg niet mooi of aantrekkelijk. Dit is in de seks met vrouwen absoluut niet het geval. Hierbij beweegt en reageert mijn lijf vanzelf. 

Moment van afkeer

Wat hier interessant is, is dat bij de groep lesbische vrouwen die genieten van seks, er bijna altijd een moment van afkeer komt. Het lichaam gaat aangeven dat je geen seks meer met een man wilt. Bij de eerste en tweede groep vrouwen, die niet of soms genieten van de seks met een man, heeft het lichaam het eigenlijk altijd al aangegeven.

Het is wel belangrijk om jezelf te beschermen als je deze afkeer voelt. Het grote gevaar van doorgaan met seks met een man terwijl je voelt dat dit niet bij jou past, is namelijk dat je elke keer een stukje verder verwijderd raakt van jouw gevoel.

Je leert jezelf elke keer dat je toch niet naar je gevoel gaat luisteren. Zo wordt het steeds lastiger om dichterbij je gevoel te komen. Op een gegeven moment komt je lichaam dan met drastische maatregelen, zoals een sterke afkeer of zelfs paniekaanvallen.

Conclusie

Je kan wel degelijk lesbisch zijn als je seks met mannen hebt gehad. En het kan zo zijn dat je lichaam pas na een tijdje aangeeft dat dit niet bij jou past.

Als jij je hierin herkent, ga dan voor jezelf na of je dat seksuele contact wil doorzetten tijdens deze periode van het uitzoeken van jouw seksuele geaardheid. Zorg dat je in contact blijft met je gevoel, en zodra je enige afkeer voelt, luister naar dit gevoel.

Hoe kan ik je helpen?

Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Ik help je op de volgende manieren:

Persoonlijke begeleiding
Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke begeleiding tijdens een 1-op-1 traject. Wil je dit, dan kun je een vrijblijvende matchcall inplannen in mijn online agenda.

Online programma: ben ik lesbisch
Het online programma -ben ik lesbisch- is het meest complete programma voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid. In je eigen tempo ga je op onderzoek.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen.

100 + blogs

Je vindt meer dan 100 blogs op mijn website met waardevolle tips en adviezen. Je vindt hier zowel ervaringsverhalen als blogs waarin ik mijn kennis met je deel.

Interviews lesbische vrouwen

In de rubriek lesbische verhalen lees je de verhalen van verschillende vrouwen die openhartig over hun coming-out verhaal met jou delen. Ze doen dit omdat ze zelf hebben ondervonden hoe fijn het is als je verhalen van andere vrouwen kunt lezen die hetzelfde meemaken als jij. Zodat je bepaalde dingen kunt herkennen, en je gaat beseffen dat je niet de enige bent die dit overkomt en hiermee worstelt.

Vrouw uit de Kast Podcast

In de Vrouw uit de Kast Podcast vertel ik je alles over hoe je erachter komt of je op vrouwen valt en hoe het gaat na je coming-out. Verder leer ik je alles over kiezen met je gevoel, flirten & daten, lesbische seks en lesbische relaties.