Wat is polyamorie?

Wat is polyamorie?

Ben jij weleens verliefd geweest op twee mensen tegelijkertijd? Heb je weleens het verlangen gehad om met twee mensen tegelijkertijd een seksuele en romantische relatie te hebben?
Alleen het idee al zal veel mensen een schuldgevoel bezorgen, omdat het nou eenmaal sociaal geaccepteerd is dat een stel uit twee mensen bestaat.

Toch is het mogelijk om met meerdere mensen een relatie te hebben. Dit wordt polyamorie genoemd. Je hebt dan met meerdere mensen tegelijk een relatie. Polyamoreuze relaties zijn heel mooi en liefdevol én het kost inspanning en eerlijkheid om deze relaties goed in stand te houden.

Polyamorie is namelijk echt een levenswijze. Net zoals iemand besluit om veganistisch te leven omdat hij geen dierlijke producten wilt eten, is polyamorie ook een bewuste levenskeuze. Je gaat bewust meerdere liefdesrelaties omdat dit bij jouw levenswijze past.

Wat is polyamorie niet?

Polyamorie is niet hetzelfde als een open relatie. Als je een open relatie hebt dan ben je vrij om op zoek te gaan naar andere seksuele partners. Je woont echter niet met deze personen samen en vaak gaat de relatie niet verder dan puur seksueel.

Polyamorie is ook niet hetzelfde als ‘swingen’. Dit houdt in dat jij en je partner seksuele avonturen aangaan met andere stellen.

Polyamorie is ook niet hetzelfde als een driehoeksverhouding. Polyamorie gaat niet alleen om seks, het gaat er juist om dat je een diepgaande relatie aangaat met twee of meer mensen.
Niet iedereen zal gelukkig worden van polyamorie.

Wanneer je een polyamoreuze relatie aangaat zullen jullie allemaal dezelfde levensvisie moeten hebben. Alleen met deze levensvisie, eerlijkheid en gelijkwaardigheid kunnen jullie je liefde delen.

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens.

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen. Dat doe ik door middel van:

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!