Wat is polyamorie?

Wat is polyamorie?

Ben jij weleens verliefd geweest op twee mensen tegelijkertijd? Heb je weleens het verlangen gehad om met twee mensen tegelijkertijd een seksuele en romantische relatie te hebben?
Alleen het idee al zal veel mensen een schuldgevoel bezorgen, omdat het nou eenmaal sociaal geaccepteerd is dat een stel uit twee mensen bestaat.

Toch is het mogelijk om met meerdere mensen een relatie te hebben. Dit wordt polyamorie genoemd. Je hebt dan met meerdere mensen tegelijk een relatie. Polyamoreuze relaties zijn heel mooi en liefdevol én het kost inspanning en eerlijkheid om deze relaties goed in stand te houden.

Polyamorie is namelijk echt een levenswijze. Net zoals iemand besluit om veganistisch te leven omdat hij geen dierlijke producten wilt eten, is polyamorie ook een bewuste levenskeuze. Je gaat bewust meerdere liefdesrelaties omdat dit bij jouw levenswijze past.

Wat is polyamorie niet?

Polyamorie is niet hetzelfde als een open relatie. Als je een open relatie hebt dan ben je vrij om op zoek te gaan naar andere seksuele partners. Je woont echter niet met deze personen samen en vaak gaat de relatie niet verder dan puur seksueel.

Polyamorie is ook niet hetzelfde als ‘swingen’. Dit houdt in dat jij en je partner seksuele avonturen aangaan met andere stellen.

Polyamorie is ook niet hetzelfde als een driehoeksverhouding. Polyamorie gaat niet alleen om seks, het gaat er juist om dat je een diepgaande relatie aangaat met twee of meer mensen.
Niet iedereen zal gelukkig worden van polyamorie.

Wanneer je een polyamoreuze relatie aangaat zullen jullie allemaal dezelfde levensvisie moeten hebben. Alleen met deze levensvisie, eerlijkheid en gelijkwaardigheid kunnen jullie je liefde delen.

Leuk dat je dit artikel leest …

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Mijn naam is Diana Arkeveld en met mijn blogs en artikelen help ik je op weg. Wil je meer weten over Vrouw uit de Kast? Hieronder vind je een aantal opties die hierbij helpen:

Blogs

Periodiek publiceer ik informatieve blogs over geaardheid, normaalbeeld en andere belangrijke thema’s.

Lezingen

Ik verzorg lezingen over thema’s als geaardheid, diversiteit en normaalbeeld in de LHBTI gemeenschap

Gratis informatie

Schrijf je in voor mijn gratis webinar of videoserie zodat je kunt starten met de zoektocht naar je geaardheid.

Coaching

Wil jij je 1-op-1 laten coachen door Diana? Maak een afspraak in de online agenda en we spreken elkaar vlot.

Vind je dit blog waardevol? Deel het met anderen!

Vergelijkbare berichten