Wat is travestie?

Wat is travestie?

Travestie valt onder de paraplu term transgender. Travestieten zijn mensen die aan travestie of crossdressing doen; ze nemen een genderexpressie aan die niet overeenkomt met hun genderidentiteit. In principe kan iedereen doen aan travestie of crossdressing; transgender mensen, cisgender mensen, hetero’s, homo’s en lesbiennes.

Een mannelijke travestiet is niet hetzelfde als een vrouw die transgender is. Een transgender vrouw is geboren als jongen, kreeg bij de geboorte het label jongen. Ze is een vrouw en ze voelt zich als een vrouw, maar niet iedereen ziet dit.

Mannelijke travestiet versus vrouwelijke travestiet

Een mannelijke travestiet voelt zich wel man, maar geniet ervan om af en toe vrouwelijke dingen te doen, zoals een jurk of een pruik dragen of make-up op te doen. Sommige travestieten doen adit thuis, waar ze alleen zijn. Anderen zijn wat expressiever en treden op als travestiet. Dit wordt ook wel drag of show travestie genoemd.

In deze gevallen kleden ze zich extra glamoureus en creëren ze zelfs een hele nieuwe persoonlijkheid met een andere naam, karakter en een favoriete kledingstijl. Dit personage komt helemaal tot leven wanneer ze aan travestie doen. Travestie kan een manier zijn om je genderidentiteit te ontdekken, maar op zich staat travestie los van transgender of cisgender zijn.

Leuk dat je dit artikel leest …

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Mijn naam is Diana Arkeveld en met mijn blogs en artikelen help ik je op weg. Wil je meer weten over Vrouw uit de Kast? Hieronder vind je een aantal opties die hierbij helpen:

Blogs

Periodiek publiceer ik informatieve blogs over geaardheid, normaalbeeld en andere belangrijke thema’s.

Lezingen

Ik verzorg lezingen over thema’s als geaardheid, diversiteit en normaalbeeld in de LHBTI gemeenschap

Gratis informatie

Schrijf je in voor mijn gratis webinar of videoserie zodat je kunt starten met de zoektocht naar je geaardheid.

Coaching

Wil jij je 1-op-1 laten coachen door Diana? Maak een afspraak in de online agenda en we spreken elkaar vlot.

Vind je dit blog waardevol? Deel het met anderen!

Vergelijkbare berichten