Wat is travestie?

Wat is travestie?

Travestie valt onder de paraplu term transgender. Travestieten zijn mensen die aan travestie of crossdressing doen; ze nemen een genderexpressie aan die niet overeenkomt met hun genderidentiteit. In principe kan iedereen doen aan travestie of crossdressing; transgender mensen, cisgender mensen, hetero’s, homo’s en lesbiennes.

Een mannelijke travestiet is niet hetzelfde als een vrouw die transgender is. Een transgender vrouw is geboren als jongen, kreeg bij de geboorte het label jongen. Ze is een vrouw en ze voelt zich als een vrouw, maar niet iedereen ziet dit.

Mannelijke travestiet versus vrouwelijke travestiet

Een mannelijke travestiet voelt zich wel man, maar geniet ervan om af en toe vrouwelijke dingen te doen, zoals een jurk of een pruik dragen of make-up op te doen. Sommige travestieten doen adit thuis, waar ze alleen zijn. Anderen zijn wat expressiever en treden op als travestiet. Dit wordt ook wel drag of show travestie genoemd.

In deze gevallen kleden ze zich extra glamoureus en creëren ze zelfs een hele nieuwe persoonlijkheid met een andere naam, karakter en een favoriete kledingstijl. Dit personage komt helemaal tot leven wanneer ze aan travestie doen. Travestie kan een manier zijn om je genderidentiteit te ontdekken, maar op zich staat travestie los van transgender of cisgender zijn.

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens.

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen. Dat doe ik door middel van:

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!