Internationale Coming Out Day

Wat is Internationale Coming Out Day?

Op 11 oktober wordt er in veel landen Coming Out Day gehouden zoals in de Verenigde Staten, Nederland, Australië, Canada, Polen, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en andere landen. Door de deelname van zoveel landen wordt de dag nu ook wel Internationale Coming Out Day genoemd.

Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor de LGBT-community, wat ook wel eens de queer community genoemd wordt.

Homofobie gedijt als het omringd wordt door onwetendheid en stilte. Als meer mensen eenmaal inzien en weten dat mensen om hun heen lesbisch of homoseksueel zijn, dan heeft dit positieve invloed op hun oordeel en opvatting.

Coming Out Day wordt in Nederland anders gevierd dan andere bekende dagen als Gay Pride of Roze Zaterdag. Het wordt niet in één bepaalde plaats of tijdens één event gevierd. In plaats daarvan vinden er meerdere kleinere bijeenkomsten en activiteiten plaats die door lokale organisaties worden georganiseerd. Regenbooggemeenten hangen op Internationale Coming Out Day de regenboogvlag uit.

Het ontstaan van Internationale Coming Out Day

De oorsprong van Internationale Coming Out Day ligt bij een protestmars op 11 oktober 1987 in Washington. Er werd geprotesteerd om aandacht te vragen voor de rechten van homoseksuelen en lesbiennes.

Uit dit protest zijn meerdere LGBT-organisaties ontstaan, die zich beseften dat er een nationale feestdag gehouden moest worden om jaarlijks aandacht te vragen voor hun rechten.

De dag van de oorspronkelijke protestmars werd gekozen als Nationale Coming Out dag. De bedenkers van het idee waren Rob Eichberg en Jean O’Leary. Rob Eichberg is de oprichter van een persoonlijke groei workshop genaamd The Experience en Jean O’Leary was de voorzitter van National Gay Rights Advocates.

Hun idee heeft zich langzaam verspreid over de hele wereld. Sindsdien wordt jaarlijks International Coming Out Day gevierd om een veiligere wereld te creëren voor LHBTI-individuen.

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens.

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen. Dat doe ik door middel van:

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!