Wat is Internationale Coming Out Day?

Wat is Internationale Coming Out Day?

Op 11 oktober wordt er in veel landen Coming Out Day gehouden zoals in de Verenigde Staten, Nederland, Australië, Canada, Polen, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en andere landen. Door de deelname van zoveel landen wordt de dag nu ook wel Internationale Coming Out Day genoemd.

Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor de LGBT-community, wat ook wel eens de queer community genoemd wordt.

Homofobie gedijt als het omringd wordt door onwetendheid en stilte. Als meer mensen eenmaal inzien en weten dat mensen om hun heen lesbisch of homoseksueel zijn, dan heeft dit positieve invloed op hun oordeel en opvatting.

Coming Out Day wordt in Nederland anders gevierd dan andere bekende dagen als Gay Pride of Roze Zaterdag. Het wordt niet in één bepaalde plaats of tijdens één event gevierd. In plaats daarvan vinden er meerdere kleinere bijeenkomsten en activiteiten plaats die door lokale organisaties worden georganiseerd. Regenbooggemeenten hangen op Internationale Coming Out Day de regenboogvlag uit.

Het ontstaan van Internationale Coming Out Day

De oorsprong van Internationale Coming Out Day ligt bij een protestmars op 11 oktober 1987 in Washington. Er werd geprotesteerd om aandacht te vragen voor de rechten van homoseksuelen en lesbiennes.

Uit dit protest zijn meerdere LGBT-organisaties ontstaan, die zich beseften dat er een nationale feestdag gehouden moest worden om jaarlijks aandacht te vragen voor hun rechten.

De dag van de oorspronkelijke protestmars werd gekozen als Nationale Coming Out dag. De bedenkers van het idee waren Rob Eichberg en Jean O’Leary. Rob Eichberg is de oprichter van een persoonlijke groei workshop genaamd The Experience en Jean O’Leary was de voorzitter van National Gay Rights Advocates.

Hun idee heeft zich langzaam verspreid over de hele wereld. Sindsdien wordt jaarlijks International Coming Out Day gevierd om een veiligere wereld te creëren voor LHBTI-individuen.

Leuk dat je dit artikel leest …

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Mijn naam is Diana Arkeveld en met mijn blogs en artikelen help ik je op weg. Wil je meer weten over Vrouw uit de Kast? Hieronder vind je een aantal opties die hierbij helpen:

Blogs

Periodiek publiceer ik informatieve blogs over geaardheid, normaalbeeld en andere belangrijke thema’s.

Lezingen

Ik verzorg lezingen over thema’s als geaardheid, diversiteit en normaalbeeld in de LHBTI gemeenschap

Gratis informatie

Schrijf je in voor mijn gratis webinar of videoserie zodat je kunt starten met de zoektocht naar je geaardheid.

Coaching

Wil jij je 1-op-1 laten coachen door Diana? Maak een afspraak in de online agenda en we spreken elkaar vlot.

Vind je dit blog waardevol? Deel het met anderen!

Vergelijkbare berichten