Idahot

Wat is IDAHOT?

Op 17 mei wordt De Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie gevierd. Op deze dag worden internationale evenementen georganiseerd om voor meer bewustzijn te zorgen voor de schendingen van LGBT-rechten. Daarnaast moet het voor meer belangstelling zorgen voor de rechten van LGBT-individuen. De bijeenkomsten worden al in meer dan 132 landen gehouden.

De dag heette oorspronkelijk de Internationale Dag tegen Homofobie. De oprichters hebben een IDAHO-comité opgericht om op deze dag acties te kunnen coördineren in verschillende landen over de hele wereld. Homoseksualiteit werd pas op 17 mei 1990 uit de Internationale Classificatie van Ziekten van het WHO geschrapt. Dit is de reden waarom 17 mei als dag is gekozen om IDAHOT te houden.

Het doel van IDAHOT

Het grootste doel van de evenementen op 17 mei is om voor bewustzijn te zorgen dat de LHGBT-gemeenschap nog steeds veel last heeft van geweld en discriminatie. De acties zorgen voor meer bekendheid en dialoog bij media, overheden en in de maatschappij zelf.
IDAHOT is niet één bepaald evenement of protestactie.

Het doel is juist om over de wereld verschillende evenementen te organiseren. Dit is belangrijk omdat ieder land zijn eigen sociale, religieuze, culturele en politieke ideeën heeft waardoor verschillende schendingen van rechten plaatsvinden. Hierdoor ontstaat er op IDAHOT een grote verscheidenheid aan evenementen om deze dag te vieren.

De Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie is een initiatief dat eraan werkt om de rechten van mensen met verschillende seksuele geaardheden, geslachtskenmerken en genderidentiteiten te vergroten.

Het doel is om een samensmelting plaats te laten vinden van identiteiten die gelukkig zijn en trots op zichzelf. Dit kan alleen maar door liefde voor elkaar te voelen en door gevoelens en uitingen van haat uit de wereld te helpen.

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens.

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen. Dat doe ik door middel van:

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!