Wat is allogender?

Wat is allogender?

Allogender wordt ook wel zedgender genoemd en is een overkoepelende term voor mensen die niet agender zijn, en ook geen deel uitmaken van het agenderspectrum. Allogender is geen genderidentiteit; voor mensen die allogender zijn is hun genderbeleving en genderidentiteit iets dat vanzelfsprekend is en vanzelf komt. Het maakt dan niet uit wat de genderidentiteit is.

Agender mensen gebruiken de term allogender op dezelfde manier als transgender mensen de term cisgender gebruiken. De term beschrijft mensen die een normale intensiteit van gender voelen.

Wat is cisgender?

Cisgender is het tegenovergestelde van transgender en het betekent dat iemand zich uitsluitend identificeert als het gender dat hem of haar bij de geboorte is toegewezen. Ze kleden en gedragen zich volgens de culturele normen die bij het betreffende gender passen, of dit nu mannelijk of vrouwelijk is.

Cisgender is net als allogender geen genderidentiteit op zich, maar wordt vooral door de transgendergemeenschap gebruikt om mensen die niet trans zijn te beschrijven. Dus mannen die bij de geboorte een mannelijke sekse toegewezen hebben gekregen en vrouwen die bij de geboorte een vrouwelijke sekse toegewezen hebben gekregen.

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens.

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen. Dat doe ik door middel van:

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!