Hoe herken je een lesbische vrouw?

Hoe herken je een lesbische vrouw?

Als je op zoek bent naar een partner, helpt het als je lesbische vrouwen kunt herkennen. Maar is dit mogelijk? Zijn er uiterlijke kenmerken die verklappen dat een vrouw op vrouwen valt? En bestaat de gaydar echt? In deze blog ga ik dieper in op of en (zo ja) hoe je een lesbische vrouw herkent.

Uiterlijk

Over lesbiennes bestaan nogal wat stereotyperingen. Zo zouden lesbische vrouwen jongensachtig zijn, mannelijke kleding dragen en korte kapsels hebben. Hoewel wij als mensen het over het algemeen fijn vinden om mensen te labelen op basis van hun fysiek, ga ik hier niet graag in mee. Dé lesbienne bestaat niet.

Iedere vrouw ziet er anders uit. Ook vrouwen die op vrouwen vallen. Veel van mijn cliënten die er juist heel vrouwelijk uit zien, krijgen bij hun outcoming vaak veel vraagtekens vanuit de buitenwereld. ‘Ben jij lesbisch? Maar zo zie je er helemaal niet uit!’. Echt wel! Er zijn lesbische vrouwen die er mannelijk uitzien, hetero vrouwen die zich mannelijk kleden en lesbische vrouwen die zich heel vrouwelijk kleden. Probeer de stereotypes dus los te laten, maar juist meer te letten op de signalen die de vrouw uitstraalt.

Hoe herken je een lesbische vrouw?

Gaydar

Misschien heb je wel eens van een gaydar gehoord. Een soort innerlijke radar die lesbische vrouwen zouden hebben, waardoor we kunnen herkennen of andere vrouwen ook lesbisch zijn. Of die echt bestaat? Dat is nog niet per se bewezen. Wel is er veel onderzoek naar gedaan. De Northeastern University in Boston vroeg negen vrouwen, onder wie vijf lesbiennes, om iets te vertellen over hun leven. Vervolgens werd aan 43 lesbische vrouwen gevraagd om de seksuele geaardheid van de negen vrouwen in te schatten. Wat bleek? Ze slaagden hier vrij goed in.

In de praktijk blijkt dat hoe langer je uit de kast bent en hoe meer je met vrouwen hebt geflirt, hoe beter je lesbische vrouwen leert te herkennen. Je leert bepaalde signalen sneller op te pikken.

Nu denk je wellicht, ‘Fijn dat ik dit in de toekomst leer herkennen, maar daar heb ik nu helemaal niets aan!’. Dat kan ik me voorstellen. Als jouw zogenaamde gaydar nog niet goed is ontwikkeld, kun je met behulp van onderstaande tips achterhalen of een vrouw hetero is, of ook op vrouwen valt.

Tip: flirt en kijk hoe ze reageert

Als je het subtiel wil aanpakken, kun je met een vrouw flirten om te zien hoe ze daarop reageert. Kijk haar bijvoorbeeld lang aan en glimlach. Of initieer wat lichamelijk contact, door haar schouder even aan te raken. Je zal snel genoeg merken of deze vrouw er op ingaat, of dat ze zich terugtrekt.

Tekst gaat verder onder dit blok

Online cursus:
Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Cursus Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Leer beter flirten en daten (voor lesbische vrouwen). Leer alles over flirten, offline daten, online daten, rode vlaggen, communicatie, een ander afwijzen en nog veel meer in deze waardevolle cursus!

Tip: vraag het!

De makkelijkste manier om te achterhalen of een vrouw ook op vrouwen valt, is door haar een vraag te stellen. Bijvoorbeeld over eerdere relaties, of of ze nu een partner heeft. Mocht ze op vrouwen vallen en al uit de kast zijn, zal ze dit vervolgens zelf al snel vertellen.

Heb je iets meer lef? Wees dan direct en vraag of ze op vrouwen en/of op mannen valt. Dit is immers geen vraag waar jij of zij zich voor hoeft te schamen. Dat weet jij waarschijnlijk als geen ander.

Tip: begeef je op plekken waar veel lesbische vrouwen zijn

Heb je geen zin meer in de twijfel? Begrijpelijk. Dan is het een idee om vaker naar plaatsen te gaan waar je veel lesbische vrouwen ontmoet. Denk aan gay-feesten, bijvoorbeeld. Zo voorkom je de ongemakkelijke gesprekken en twijfel over of iemand nu met je heeft geflirt, of gewoon heel lief uit haar ogen kijkt.

Een andere plek waar je veel lesbische vrouwen vindt, is online. Op apps als Tinder kun je zelf instellen dat je een vrouw bent die op zoek is naar een vrouw. Zo vind je direct de juiste doelgroep.

Wil je meer leren over daten met vrouwen? In mijn online cursus ‘Flirten en daten voor lesbische vrouwen’ leer ik je in 7 modules alles over flirten en daten met vrouwen.

Online cursus:
Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Cursus Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Leer beter flirten en daten (voor lesbische vrouwen). Leer alles over flirten, offline daten, online daten, rode vlaggen, communicatie, een ander afwijzen en nog veel meer in deze waardevolle cursus!