Top-3 struggles lesbische vrouwen in bed!

Top-3 struggles lesbische vrouwen in bed!

Net zoals iedereen kennen lesbische vrouwen ook struggles in bed. In deze blog deel ik de top 3 struggles die lesbische vrouwen ervaren in bed. En deel ik maar liefst zes tips hiertegen met je. Niet alleen interessant om te lezen als je lesbisch bent, maar ook als je twijfelt over je geaardheid!

Probleem 1. Te veel in je hoofd zitten

Veel vrouwen geven aan dat ze te veel in hun hoofd zitten tijdens de seks (figuurlijk dan). Genieten van seks en klaarkomen heeft alles te maken met loslaten. Zit je te veel in je hoofd, dan heeft dit invloed op je seksbeleving. Het kan zijn dat jij je zorgen maakt over hoe je eruitziet, of je prestaties wel goed genoeg zijn, of dat je simpelweg niet in het nu bent en in je hoofd de dag nog aan het verwerken bent.

Veel vrouwen herkennen de onzekerheid: zie ik er wel goed uit, ruik ik wel fijn of proef ik wel lekker. Deze onzekerheid belemmert ons vaak om initiatief te nemen, om nieuwe dingen uit te proberen en om voluit te genieten. Ik noem het seksueel vrij worden: accepteren dat jouw lijf perfect is voor jouw vriendin, open kunnen praten over wat je lekker vindt en waar je naar verlangt en zelf initiatief durven te nemen. Voor dit probleem heb ik twee oplossingen:

Ontspanning: muziek en massage

Bij veel vrouwen lukt in het moment zijn best goed. Toch heb je soms van die dagen dat het niet zo lukt. Zet dan een muziekje op (pianomuziek is hier favoriet) en begin elkaar rustig te strelen. Pak eerst eens haar hand vast. Streel voorzichtig en rustig en ga dan door naar haar armen, bovenbeen of flank.

Maak er een spel van op het ritme van de muziek. Raak haar voorzichtig aan, streel haar langs haar hals, langs haar gezicht en kus haar voorzichtig. Je zult merken dat deze zachte benadering, op het ritme van de muziek, je snel doet vergeten waar je zo druk mee was in je hoofd. Ook kan een lekkere massage, met weer fijne muziek, en een warme omgevingstemperatuur ervoor zorgen dat je in de ontspanning komt. Of nog beter: eerst samen in bad en daarna een massage!

Lees verder na dit blok

Online cursus:
Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Cursus Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Leer beter flirten en daten (voor lesbische vrouwen). Leer alles over flirten, offline daten, online daten, rode vlaggen, communicatie, een ander afwijzen en nog veel meer in deze waardevolle cursus!

Tip 2: het licht uit

Om seksueel vrij te worden heb je wat drempels te nemen. Je moet je veilig genoeg voelen bij je partner en er moet gepraat worden. En dat laatste is nu vaak net het probleem. Veel vrouwen durven het initiatief niet te nemen.

Zijn bang dat ze verkeerde of rare dingen zeggen en zijn druk bezig in hun hoofd om te bedenken wat de ander hiervan zal vinden. Daarom zijn dit soort gesprekken perfect voor het moment in bed dat je net het licht hebt uitgedaan. Het is donker, je kunt elkaar niet aankijken, maar wel tegen elkaar kruipen en je verlangens met elkaar delen. Begin het gesprek met: “Ik zou het wel leuke vinden om dit of dat uit te proberen. Wat vind jij hiervan?” Praat je liever niet in het donker? Creëer dan een andere setting waarin je elkaar niet aan hoeft te kijken, bijvoorbeeld tijdens een strandwandeling of als je tegen elkaar aan zit op de bank.

Het is echt mogelijk om dit te veranderen. Een deelneemster van de online cursus “Upgrade je lesbische seksleven” deelt haar ervaring: “Door deze cursus durf ik nu ook over seks het gesprek aan te gaan. Daarnaast kreeg ik het grootste compliment ooit van mijn vriendin: ze kon niet geloven dat zij de eerste vrouw was waar ik seks mee had.”

Probleem 2. Niet klaar kunnen komen

Lang niet alle vrouwen lukt het om klaar te komen tijdens de seks. Dit kan komen doordat je niet ontspannen genoeg bent, stress ervaart, nare ervaringen hebt gehad of emotioneel niet verbonden bent met je partner.

De redenen zijn dus uiteenlopend. Daarnaast geven vrouwen aan dat ze zich schamen wanneer het ‘lang’ duurt voordat ze klaarkomen. Ze vinden het vervelend als hun vriendin lang met hun bezig is en een orgasme uit blijft. Ook kan het uitblijven van een orgasme komen doordat je vriendin niet zo goed weet wat ze moet doen. Je vindt het niet zo lekker of er gebeurt eigenlijk weinig. Kortom: je vriendin en jij bezitten niet de juiste kennis en vaardigheden. Ik schrijf bewust je vriendin en JIJ. Want als jij deze vaardigheden wel kent, ben je de aangewezen persoon om jouw vriendin deze te leren.

Er zijn dus verschillende redenen waarom vrouwen niet klaar kunnen komen. Ik geef je hiervoor drie tips:

Tip 3: waar ontstaat de stress?

Wanneer je niet kunt klaarkomen omdat je stress ervaart, kijk dan goed waar deze stress door ontstaan is. Is dit omdat je onzeker bent of zijn het stressfactoren die niets met seksualiteit te maken hebben?

Voor beide gevallen gelden de tips bij het eerste probleem. En daarnaast: praat vooral met elkaar. Ook als je stress hebt over bijvoorbeeld je werk zul je merken dat hierover praten je oplucht. Dat er hierdoor ruimte ontstaat om contact te maken met je vriendin en om open te staan voor aanraking, waardoor je weer in het hier en nu komt en het orgasme een stuk dichterbij is dan je denkt.

Tip 4: koppel seks los van het orgasme

Wanneer je gaat nadenken tijdens de seks, bijvoorbeeld dat je orgasme te lang op zich laat wachten, schiet je weer in je hoofd. Zelf ben ik tijdens seks eigenlijk nooit met een orgasme bezig. Ze (ja, ik hebt het over meervoud) komen gewoon. Door aanraking, door stimulatie en vooral door loslaten.

Koppel seks los van het orgasme. Zorg dat je doel vooral is het genieten en verbinden met elkaar, het plezier maken en samen in een bubbel zijn. Als dit je lukt zul je merken dat het orgasme (of het veelvoud hiervan) vanzelf komt!

Lees verder na dit blok

Online cursus:
Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Cursus Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Leer beter flirten en daten (voor lesbische vrouwen). Leer alles over flirten, offline daten, online daten, rode vlaggen, communicatie, een ander afwijzen en nog veel meer in deze waardevolle cursus!

Tip 5: werk aan je skills

Je hebt geen idee wat je moet doen om een vrouw klaar te laten komen. Je begint maar merkt al snel dat zij anders reageert dan jij doet op bepaalde aanrakingen. Je vindt het spannend, want tja waar begin je? Je hebt duidelijk behoefte aan vaardigheden en skills. Alleen is het net als met fietsen, als je niet weet hoe het moet, wordt opstappen en wegrijden een groot drama, met kapotte knieën tot gevolg.

Zonder skills zul je in bed geen kapotte knieën oplopen, maar wel een kapot ego. Je wordt nog onzekerder en dat is echt niet nodig. Om deze reden heb ik de online cursus gemaakt, zodat jij nooit meer onzeker hoeft te zijn over jouw technieken. Als je er goed voor gaat zitten heb je alle fijne kneepjes zo onder de knie en kun je daarna vol zelfvertrouwen het bed weer instappen. Of nog leuker: kijk de cursus samen!

Klaarkomen is vooral een kwestie van loslaten. Een deelneemster van de online cursus “Upgrade je lesbische seksleven” deelt haar ervaring: “Ik deed mee uit nieuwsgierigheid, maar was eerlijk gezegd wel wat sceptisch. Mijn vriendin en ik hebben de cursus samen gekeken en ik heb voor het eerst een heerlijk multi-orgasme gekregen. Ik kan echt iedereen aanraden de tips van Diana op te volgen.”

Probleem 3. Je hebt geen tijd meer voor andere dingen

Als je in het nu kunt zijn, het doel orgasme kunt vervangen voor plezier en verbinding maken én je al je vaardigheden op orde hebt…dan is er nog maar één groot probleem…. En dat is tijd tekort. Klinkt grappig, dat is het ook! En daarnaast ben ik ook bloedserieus. Houd er rekening mee dat seks met een vrouw niet zomaar in vijftien minuten gebeurd is. Volgens onderzoek duurt seks tussen twee vrouwen minimaal twee keer zo lang als bij heterostellen.

En mijn ervaring, zowel persoonlijk als ik hoor van mijn cliënten, kan lesbische seks uren duren. Klaarkomen is nu eenmaal niet het eindpunt voor seks en doordat je je vriendin verwend word je zelf ook weer opgewonden. En zo gaat de cirkel maar door en door. Vaak stopt het pas als er echt een deadline is of als het allemaal wat schraal wordt na een paar uur seks ;-). Aan jou om te bepalen of je geen tijd meer hebben voor andere dingen een struggle vindt…

Tip 6: Geniet!

Geniet met een grote G. Seks is lekker, fijn, het verbindt en het is vooral heel erg normaal. Geniet van alles wat jullie samen gegeven is. Van uren lange vrijpartijen tot korte sessies tussendoor, tot elkaar plagen via de app, tot aan nieuwe dingen samen proberen.

Tot slot.

Ik hoop dat deze tips je een stukje verder hebben geholpen. Dat je mag zien dat seksualiteit iets moois is. Dat het zo verbindend kan zijn en iets is waar je je nooit voor hoeft te schamen.

In mijn online cursus “upgrade je lesbische seksleven” neem ik je mee in het seksueel vrij worden. Je zult merken dat door mijn manier van uitleggen seksualiteit voor jou veel normaler wordt, je drempels worden lager en verdwijnen wellicht wel helemaal. Je gaat je zekerder voelen door alles wat ik je ga leren en je nieuwsgierige ik zal gaan begrijpen wat er nu zo leuk is aan lesbische seks. Na deze cursus weet je precies hoe alles werkt en is onzeker zijn echt zo niet meer op jou van toepassing.

Zoals deze deelneemster mooi verwoord: “Het lijkt wel of ik nu meer open sta om over seks te praten en na te denken. Mijn gedachten over seks mogen er gewoon zijn. Deze cursus heeft mij zoveel meer zelfvertrouwen gegeven. Ik heb nu het lef om gewoon ook dingen te proberen bij mijn vriendin.”

Online cursus:
Upgrade je lesbische seksleven

Cursus lesbische seks

Op zoek naar lesbische sekstips? Voel jij je onzeker in bed met een vrouw of heb je geen idee waar of hoe je nu in bed begint met een vrouw? Dan is deze training precies wat je zoekt!