Drie tips voor een goed Tinder profiel voor lesbische vrouwen

Drie tips voor een goed Tinder profiel

Online daten heeft het veel makkelijker gemaakt om als lesbische vrouw een partner te vinden. Eén van deze platforms is Tinder. Tinder is de grootste dating-app ter wereld, waarbij je swipet tussen profielen die overeenkomen met jouw vereisten.

Pas als blijkt dat jullie elkaar allebei leuk vinden, vindt er een gesprek plaats. Maar hoe zorg je dat je zo veel mogelijk uit je Tinder profiel kunt halen? In deze blog geef ik je drie waardevolle tips om je Tinder profiel te perfectioneren.

Tip 1: Begin bij de instellingen!

Tinder werkt via een algoritme. Op basis van de vereisten die jij instelt, krijg jij potentiële matches te zien. Als je een lesbische vrouw bent, kun je je instellingen veranderen naar ‘vrouwen zoeken’. Als je een biseksuele of panseksuele vrouw bent, kun je je instellingen hier ook op aanpassen.

Daarnaast kun je instellen op welke locatie je gaat zoeken. Ben je op zoek naar iemand die in een straal van 10 kilometer woont? Of mag je potentiële match ook wat verder weg wonen? Onthoud hierbij: hoe groter de straal, hoe groter de groep potentiële matches.

Tip 2: Kies goede foto’s

Tinder werkt in eerste instantie op basis van iemands foto’s. De eerste blik is cruciaal. Op basis van jouw foto’s swipet een potentiële match jou naar rechts (wat betekent dat ze met je in gesprek wil gaan), of naar links (wat betekent dat ze geen match in jou ziet). Nu wordt de keuze in foto’s opeens wel heel belangrijk.

Op Tinder kun je zes foto’s plaatsen. Je moet dus in zes foto’s laten zien wie je bent en daarmee de interesse van leuke vrouwen wekken. Omdat jouw foto het eerste aanknopingspunt tot een gesprek is, is het belangrijk om iets van jezelf te laten zien. Denk bijvoorbeeld aan foto’s waarin jij je hobby’s uitoefent.

Tinder: tips lesbisch daten en profiel

Qua soort foto’s is het belangrijk om te gaan voor variatie. Natuurlijk, je kunt zes selfies posten, maar deze zeggen niet zo veel. Ga je echter voor een selfie, een foto van jezelf op het terras, een foto waar je helemaal op staat en een foto terwijl je aan het sporten bent, geef je een volledig(er) beeld van jezelf.

En dan moeten we het nog even hebben over hoe je eruit ziet op de foto’s. Met alle mogelijkheden die filters en Photoshop met zich meebrengen, kan je jezelf (nog) een stukje mooier maken dan je al bent. Mijn advies: doe het niet. Niets is erger dan de blik van je date die binnenloopt en teleurgesteld is door jouw uiterlijk. Wees – ook online – helemaal jezelf en wees daar trots op!

Tip 3: Maak je beschrijving persoonlijk!

Naast de zes foto’s, kun je ook een korte beschrijving over jezelf op je Tinder profiel plaatsen. Een fijne kans om de vrouwen op Tinder net iets meer over jezelf te laten weten. De kans om te laten zien hoeveel humor je hebt, dat je zelfspot hebt, of wat je doet in het dagelijks leven.

Zorg dat je je beschrijving persoonlijk maakt en uitnodigt om meer over jou te weten te komen. En ook hier: wees jezelf, dan trek je de juiste mensen aan!

Lees verder onder dit blok

Online cursus:
Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Cursus Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Leer beter flirten en daten (voor lesbische vrouwen). Leer alles over flirten, offline daten, online daten, rode vlaggen, communicatie, een ander afwijzen en nog veel meer in deze waardevolle cursus!

En nu?

Nu is je Tinder profiel klaar. Goed gedaan! Je kunt gaan beginnen met swipen. Als je een match hebt, heb je iemand leuk gevonden die jou ook leuk vindt. Het is nu tijd voor het echte werk, want je kan met elkaar in gesprek. Kijk even naar het profiel van je match en zoek naar een leuk aanknopingspunt voor een gesprek. Zie je bijvoorbeeld dat ze een hond heeft, en heb jij er ook één? Super! Daar kunnen jullie vast over kletsen en zien of het overgaat in het dieper gesprek.

Heb je (nog) geen matches? Laat het je niet weerhouden. Er kunnen veel redenen zijn dat een vrouw jou niet naar rechts swipet. Bijvoorbeeld omdat ze je profiel niet goed heeft bekeken, of omdat ze alleen op Tinder zit om rond te kijken. 

Wil je meer leren over online daten? In mijn online cursus ‘Flirten en daten voor lesbische vrouwen’ leer ik je in 7 modules alles over daten met vrouwen én natuurlijk leer ik je succesvol online daten met handige en praktische tips!

Online cursus:
Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Cursus Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Leer beter flirten en daten (voor lesbische vrouwen). Leer alles over flirten, offline daten, online daten, rode vlaggen, communicatie, een ander afwijzen en nog veel meer in deze waardevolle cursus!