Zoenen tijdens je eerste lesbische date

Zoenen tijdens je eerste lesbische date: hoe pak je dat aan?

Je bent op een eerste date met een leuke vrouw, geniet van interessante gesprekken en je interesse blijft gewekt. Je voelt zelfs al een kleine kriebel in je buik. Wat is dan de perfecte afsluiting voor jullie date? Juist: een zoen. Maar hoe pak je dat aan? In deze blog ga ik daar dieper op in.

Onzekerheid om te zoenen

Bij veel van mijn cliënten merk ik dat ze bang zijn om de eerste stap naar een zoen te zetten. Vaak zijn zij pas net uit de kast en zijn ze gewend dat de man het voortouw neemt. Niet gek dus, dat het bij een lesbische zoen opeens onduidelijk is wie het initiatief moet nemen.

Veel vrouwen denken hierbij vanuit onzekerheid. ‘Vindt ze mij wel leuk? Wil ze wel met mij zoenen? Wat als ik wordt afgewezen?’ In eerste instantie is het belangrijk om af te gaan op de signalen, waar ik straks meer over ga vertellen. Maar los daarvan: onthoud dat deze vrouw met jou op date is. Je hebt haar interesse al gewekt, anders zou ze daar niet zijn. Je weet inderdaad niet zeker of ze met je wil zoenen, maar je weet wél zeker dat ze je in ieder geval leuk genoeg vindt om tijd mee door te brengen. Hou dit in je hoofd en laat je onzekerheid los.

Signalen: wil een vrouw zoenen?

Als je goed oplet, kan je altijd herkennen of een vrouw jou leuk vindt, of niet. Als je merkt dat ze met je flirt, ze je complimentjes geeft, je af en toe aanraakt of dichtbij je komt staan, is de kans groot dat ze geïnteresseerd in je is. Kijk hoe de avond verloopt en maak op het eind van de avond een move.

Het kan ook zijn dat deze vrouw zelf het eerste initiatief neemt. Bijvoorbeeld als je merkt dat ze steeds naar jouw lippen kijkt en vervolgens intens oogcontact met je maakt. Een klein, maar overduidelijk signaal dat ze niet kan wachten om jou te kussen.

Tekst gaat verder onder dit blok.

Online cursus:
Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Cursus Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Leer beter flirten en daten (voor lesbische vrouwen). Leer alles over flirten, offline daten, online daten, rode vlaggen, communicatie, een ander afwijzen en nog veel meer in deze waardevolle cursus!

De move

Je hebt gemerkt dat je date jou signalen geeft: ze vindt je leuk. Jij wilt haar zoenen, dus je gaat nu een stapje verder. Hierin is het belangrijk dat je blijft letten op haar signalen, zodat je haar niet afschrikt. Het kan zijn dat ze je leuk vindt, maar nog niet klaar is om je te zoenen. Daarom pak je dit deel subtiel aan.

Begin door haar aan te raken. Het soort aanraking hangt er natuurlijk van af waar jullie zijn, maar je kunt hierbij denken aan een knuffel. Ook kun je dichter tegen haar aan kruipen, of haar arm, schouder of knie af en toe aanraken. Een andere manier is om haar oorbellen of ketting aan te raken en te zeggen dat ze mooie sieraden draagt.

Ook wil je haar op haar gemak stellen. Je kunt haar vertellen dat je haar leuk vindt als meer dan een gewone vriendin. Je bent geïnteresseerd. Wees lief en niet dwingend en let wederom op wat zij uitstraalt en terug zegt.

Nu kun je nog dichterbij komen. Merk je dat ze dit niet fijn vindt? Stop dan onmiddellijk. Merk je dat ze er wel in mee gaat? Kijk haar dan diep aan en kijk naar naar lippen. Als ze ook naar jouw lippen kijkt, is het tijd voor de eerste zoen.

De zoen

Het moment is er bijna! Doe je ogen langzaam dicht, raak haar kin aan en kantel haar gezicht. Kus haar zacht en maak jullie eerste kus onvergetelijk.

Hoe je nu verder gaat, hangt volledig af van jullie gevoel. Denk er dan ook niet te veel aan en laat het gewoon gebeuren. Het kan zijn dat jullie intens gaan zoenen. Het kan ook zijn dat het blijft bij een lieve, romantische kus. Wat er ook gebeurt: het is jullie moment, en jullie kus zal passen in het moment.

Conclusie

Als jullie elkaar leuk vinden, gaat die eerste zoen er gegarandeerd komen. Soms heb je er alleen wat lef voor nodig. Wees moedig en neem de eerste stap, maar hou ten alle tijden haar signalen in de gaten. Je zal snel genoeg merken of ze er klaar voor is, of nog niet.

Online cursus:
Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Cursus Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Leer beter flirten en daten (voor lesbische vrouwen). Leer alles over flirten, offline daten, online daten, rode vlaggen, communicatie, een ander afwijzen en nog veel meer in deze waardevolle cursus!