De vrouw op wie ik verliefd ben is getrouwd met een man

De vrouw op wie ik verliefd ben is getrouwd met een man

Stel je voor, je best smoorverliefd geworden op een prachtige vrouw. Je hebt de moed genomen om haar te vertellen dat je verliefd op haar bent en zij vertelt je dat ze precies hetzelfde voelt voor jou. Alleen is er één maar…. Ze is getrouwd met een man….

Ze is nog nooit eerder verliefd geweest op een vrouw en ze is niet geheel ontevreden over haar huwelijk met haar man. Ze hebben al jaren geen intieme relatie meer, maar verder zijn ze beste vrienden en hebben ze een leuk leven. Ze, laten we haar Jantien noemen, weet niet of ze dit op zij wil zetten voor deze plotselinge verliefdheid.

Niet los kunnen laten

De weken kabbelen voort. Je praat er met je vriendinnen over en die zeggen allemaal dat Jantien een onbereikbare liefde is. Dat je beter afstand kunt nemen en voor iemand kunt gaan die wel bereikbaar is. Alleen lukt je dat niet. Je krijgt Jantien niet uit je hoofd en elke keer als je haar ziet vliegen de vonken ervan af.

Jantien geeft aan dat ze ontzettend verliefd op je is. Dat ze verliefd zijn op deze manier nog nooit mee heeft gemaakt en compleet overweldigd is door dit gevoel. Ze wil haar gezin niet kwijt, maar ze wil jou ook niet kwijtraken.

Ingewikkelde situatie tussen Tessa en Jantien

Deze situatie kom ik wekelijks in mijn praktijk tegen. ‘De vriendin van’ (in dit geval de vriendin van Jantien) komt bij mij in de praktijk, omdat ze niet meer weet wat ze moet doen. Laten we de vriendin van Jantien maar Tessa noemen, dat praat wat makkelijker. Tessa voelt heel duidelijk dat de liefde tussen haar en Jantien echt is, alleen maakt de situatie erom heen het moeilijk.

Op de momenten dat ze samen zijn is er niets aan de hand. Dan hebben ze het heel fijn samen, vliegen de vlinders door de ruimte heen en gaan ze volledig op in elkaar. Alleen wanneer het afscheidsmoment komt omdat Jantien weer naar haar man gaat wordt het moeilijk voor Tessa.

Zeker wanneer de relatie tussen de dames steeds serieuzer wordt. Inmiddels zijn ze zes maanden verder en is Tessa te moe van het wachten op Jantien. Tessa wil bouwen, ze wil onderdeel zijn van Jantien haar hele leven, samen op vakantie gaan, samen naar vrienden en ze wil vooral niet meer verborgen worden.

De vrouw op wie ik verliefd ben is getrouwd met een man

Wat doet een geaardheidscoach in deze situatie

Tessa komt bij mij omdat ze het wachten zo ontzettend moe is, maar eigenlijk ook nog niet wil opgeven. Ze is heel bang dat ze anders de liefde van haar leven laat lopen. Ze vraagt mij wat ik haar adviseer om te doen in deze situatie.

Elke situatie heeft weer zijn eigen advies nodig. Wanneer je zelf in deze situatie zit kun je het beste een afspraak maken met een geaardheidscoach die ervaring heeft met deze hulpvraag. Om je inzicht te geven hoe ik als geaardheidscoach met deze vraag omga zal ik hieronder twee verschillende versies van het verhaal van Jantien en Tessa uitwerken.

Versie 1. Jantien wil niet weg bij haar man

Wanneer Jantien heel duidelijk is dat zij niet weg wil of gaat bij haar man, dan kun je niet anders dan Jantien als een onbereikbare liefde zien. Ze is dan heel duidelijk in wat ze je wel of niet kan geven. Soms kan het ook zijn dat een stel (in dit geval Jantien en haar man) ervoor kiest om hun relatie open te breken. Om van hun monogame relatie een open relatie te maken. Je krijgt dan een HIJ – ZIJ – IK constructie. Deze situatie kan alleen slagen als alle partijen het eens zijn met deze constructie. Vaak wordt deze open constructie als noodsituatie ingezet, waardoor dit zelden probleemloos verloopt.

Wanneer Tessa besluit om ook voor deze constructie te willen kiezen moet ze zich beseffen dat zij vrijwel altijd op de derde plaats terecht komt. Niet in alle gevallen is dit zo, maar wanneer men niet voor een open relatie vanuit een levenswijze kiest zie ik dit eigenlijk vrijwel altijd gebeuren. Een derde positie moet je wel aankunnen, het betekent dat je een hele andere relatie krijgt dan je wanneer je met twee personen bent.

Lees hier meer over de HIJ – ZIJ – IK constructie.

Ook raad ik Tessa aan om na te gaan of ze vaker te maken heeft gehad met een onbereikbare liefde. Samen met haar coach kan ze onderzoeken hoe het komt dat ze op een onbereikbare liefde valt en wat dit voor haar betekent.

Versie 2. Jantien kan nu nog niet weg bij haar man

Jantien is er door de maanden heen achter gekomen dat ze eigenlijk lesbisch is. Dit was een grote schrok voor haar. Haar hele toekomstbeeld staat op zijn kop, haar gevoelens gaan met haar aan de haal en ze weet vaak niet meer wat ze moet doen. Het liefst zou ze gelijk haar spullen pakken en bij haar man weggaan. Alleen wordt ze overspoeld door schuldgevoelens naar haar man en kinderen. Het lukt haar nog niet om een definitieve keuze te maken. Alleen is voor Tessa de rek eruit, ze wil na zes maanden graag een verandering zien.

Eigenlijk is deze situatie het meest lastig. Jantien weet wel wat ze wil alleen kan ze nog niet. Voor Tessa is het lastig om zich in Jantien haar situatie in te leven. Ze snapt maar niet dat Jantien niet gewoon voor haar eigen geluk kiest. Ik zet tijdens een consult de volgende stappen met Tessa:

  1. Inzicht in de worsteling van Jantien en eigen oude pijn
  2. Tijd en geduld 
  3. Eigen grenzen bepalen
  4. Tijdlijn
  5. Afspraken

Inzicht

Ik bespreek met Tessa de worsteling die vrouwen zoals Jantien doormaken. Ik vertel haar hoe vrouwen in deze situatie zich voelen. Welke gevoelens zich openbaren en hoe alle vrouwen hier op hun eigen manier mee omgaan. Ik geef Tessa aan wat ze kan verwachten en hoe deze situaties over het algemeen verlopen. Samen kijken we naar wat Tessa nu echt vervelend vindt aan deze situatie. Waar raakt het haar en we onderzoeken of dit wellicht pijnpunten van vroeger zijn waardoor het zo zwaar voelt.

Tijd en geduld

De ontdekking dat je op vrouwen valt en eigenlijk wilt scheiden is zelden binnen een week gemaakt. Dit heeft tijd nodig. Er is geen vaste tijd voor deze keuzes, sommige vrouwen maken de keuze in een aantal weken en anderen hebben hier jaren voor nodig. Mijn ervaring is dat forceren geen zin heeft. Het moet echt een keuze zijn vanuit de vrouw zelf, anders geeft dit later weer problemen.

Eigen grenzen bepalen

Dat dit proces tijd nodig heeft betekent niet dat jij jaren moet gaan wachten. Ik bespreek samen met Tessa welke punten voor haar echt een dealbreaker zijn. Wat zijn haar grenzen en waar wil ze echt niet dat hier overheen wordt gegaan.

Tijdlijn

Daarom maken we samen een tijdlijn. We bepalen hoeveel tijd je nu denkt dat je nog kunt wachten. Is dat een paar weken, maanden, een half jaar, een jaar of misschien wel langer? We bepalen samen hoe je deze tussentijd gaat invullen en welke grenzen er voor jou in die tussentijd zijn. Het is belangrijk dat jij in deze tijd rechtop blijft staan, dus we kijken naar hoe je deze tijd zo gezond mogelijk door kunt komen.

Afspraken maken

We kijken tevens naar welke afspraken Tessa met Jantien wil maken en met zichzelf. We onderzoeken welke punten ervoor zorgen dat je je niet fijn voelt met de situatie nu en met welke afspraken je dit kunt aanpassen. Soms kan het bijvoorbeeld helpen om niet de hele dag met elkaar te appen, maar afspraken te maken over hoe vaak jullie elkaar zien of afspraken over op welke manier jullie contact hebben.

De vrouw op wie ik verliefd ben is getrouwd met een man

Maatwerk

Ik heb tientallen vrouwen in deze situatie gecoacht en geen enkele situatie was hetzelfde. Daarom is in bovenstaande globaal uitgelegd hoe je deze situatie kunt aangaan. Wanneer je een passend advies wilt voor jouw situatie maak dan gerust een afspraak voor een adviesgesprek, dit proces is zwaar en je hoeft het niet alleen te doen.

Ook komen vrouwen geregeld samen voor een gesprek. Belangrijk om te weten is dat ik nooit aan de ander vertel wat jij mij hebt verteld of andersom. Je kunt in alle vrijheid alleen en samen komen. Mijn doel is dat het met jullie allebei goed gaat, ik kies geen partij en zoek voor jullie samen en ieder apart naar het beste in deze situatie.

Waar je wel invloed op hebt

Wachten is niet fijn, zeker niet als je niet zeker weet of jouw grote liefde straks wel echt beschikbaar is. Dat maakt dit proces ook zo onzeker. Je weet niet of de vrouw van je leven daadwerkelijk de stap gaat zetten om haar hart te volgen. Hier heb je helaas geen enkele invloed op. Waar je wel invloed op hebt is op jouw gedrag en op jouw keuzes en acties. Veel vrouwen zoals Tessa verliezen zich volledig, dit kan nooit de bedoeling zijn.

Stop niet met leven en ga niet in de wachtstand, maar ga door met het leven te leven naast deze relatie. Wanneer jouw grote liefde niet voor jou kiest rouw dan! Wees verdrietig en ga op onderzoek uit waarom jouw liefde onbereikbaar is. Ik ben ervan overtuigd dat er voor elke lesbische vrouw een geweldige lieve en leuke vrouw op deze wereldbol is, dus ook voor jou!

Hoe kan ik je helpen?

Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Ik help je op de volgende manieren:

Persoonlijke begeleiding
Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke begeleiding tijdens een 1-op-1 traject. Wil je dit, dan kun je een vrijblijvende matchcall inplannen in mijn online agenda.

Online programma: ben ik lesbisch
Het online programma -ben ik lesbisch- is het meest complete programma voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid. In je eigen tempo ga je op onderzoek.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen.

100 + blogs

Je vindt meer dan 100 blogs op mijn website met waardevolle tips en adviezen. Je vindt hier zowel ervaringsverhalen als blogs waarin ik mijn kennis met je deel.

Interviews lesbische vrouwen

In de rubriek lesbische verhalen lees je de verhalen van verschillende vrouwen die openhartig over hun coming-out verhaal met jou delen. Ze doen dit omdat ze zelf hebben ondervonden hoe fijn het is als je verhalen van andere vrouwen kunt lezen die hetzelfde meemaken als jij. Zodat je bepaalde dingen kunt herkennen, en je gaat beseffen dat je niet de enige bent die dit overkomt en hiermee worstelt.

Vrouw uit de Kast Podcast

In de Vrouw uit de Kast Podcast vertel ik je alles over hoe je erachter komt of je op vrouwen valt en hoe het gaat na je coming-out. Verder leer ik je alles over kiezen met je gevoel, flirten & daten, lesbische seks en lesbische relaties.