Lesbische seks

Lesbische seks(ualiteit): alles wat je wilt weten

Toen ik twintig jaar oud was had ik mijn eerste seksuele ervaring met een vrouw. We zijn nu ruim zeventien jaar verder en ik kan mij nagenoeg alle details van deze ervaring met Anna herinneren. Wat voelde ze zacht, wat vond er een explosie van gevoelens plaats in mijn lijf en wat was dit anders dan met mannen.

Het duurde daarna twee heterohuwelijken en twaalf jaar voordat ik weer eenzelfde ervaring had met een vrouw. En weer waande ik mij in de hemel. Nu wist ik weer wat ik zo lekker en leuk vond aan seks, een vrouwenlijf past gewoon. Mijn lijf reageerde gewoon vanzelf, ik raakte vanzelf opgewonden en ik kon er geen genoeg van krijgen. Het is zo intens, zo passend!

Wereld van lesbische seksualiteit

In deze lange blog neem ik je mee in de wereld van lesbische seksualiteit. Ik vertel je over:

 • Het verschil met heteroseks
 • Overweldigende gevoelens
 • Seksuele drempels
 • Jezelf ontdekken en praten over seks
 • Initiatief nemen
 • Hoe weet je of een vrouw het lekker vindt?
 • Klaarkomen
 • Urenlange seks
 • Vluggertje
 • Samen masturberen
 • De nieuwe wereld van squirten en penetratie
 • Strap-on
 • Tips voor in de praktijk

Tip: Ik heb meer blogs over lesbische seks geschreven, deze vind je in de categorie lesbische seksualiteit.

Wereld van lesbische seksualiteit: verschil met hetero

Verschil met heteroseks

Wanneer ik cliënten in mijn praktijk vraag wat het verschil voor hen is tussen seks met een vrouw of seks met een man zeggen ze steevast: “Mijn lichaam reageert wel automatisch op een vrouwenlijf, dat was met een man wel anders.”

Zo ook Ans, 64 jaar. Ans merkte dat vanaf de overgang haar lijf echt helemaal niet meer reageerde. Zoals ze het zelf zei: “Het werd gewoon niet meer nat, ik was helemaal opgedroogd. Maar toen werd ik verliefd op een vrouw en van die vaginale droogheid was helemaal niets meer te bekennen.” Super interessant hoe dit werkt!

Zoals Ans haar ervaring aan mij vertelde zijn er veel meer vrouwen. Niet alleen vrouwen van haar leeftijd, maar ook jongere vrouwen die aangeven nooit interesse gehad te hebben in seks en nu ineens een enorm libido blijken te hebben. Wanneer je nu niet geniet van seks hoeft dat niet te betekenen dat je aseksueel bent, het kan ook zo zijn dat je seks hebt met het verkeerde geslacht of de verkeerde persoon. Het heeft te maken met je geaardheid.

Meer verbinding

Verder zijn er nog veel meer verschillen te noemen. Veel vrouwen geven aan dat een relatie met een vrouw staat voor verbinding. Deze vrouwen voelen tijdens de seks met een andere vrouw veel meer connectie en emoties. Hierdoor wordt er op emotioneel gebied veel meer gevoeld. In mijn persoonlijke situatie heb ik dit zelf ook ervaren. Door daadwerkelijk mijn verlangen te volgen ontdekte ik allerlei sensaties en gevoelens die ik nog nooit gevoeld had.

Tekst gaat door onder dit blok.

Online cursus:
Upgrade je lesbische seksleven

Cursus lesbische seks

Op zoek naar lesbische sekstips? Voel jij je onzeker in bed met een vrouw of heb je geen idee waar of hoe je nu in bed begint met een vrouw? Dan is deze training precies wat je zoekt!

Overweldigd voelen

Tamara, 47 jaar vertelde mij dat ze de eerste keer dat ze gezoend werd door een vrouw volledig overweldigd werd door haar gevoel. Ze kon even helemaal niets meer doen door alle emoties die op dat moment loskwamen in haar lijf. Wat vond ze dit fijn en wat raakte ze hier opgewonden van. Alleen waren het zoveel emoties in één keer dat ze even helemaal niets meer kon doen. Hierdoor dacht de andere vrouw in eerste instantie dat Tamara helemaal niet geïnteresseerd was.

Gelukkig was de date van Tamara doortastend en zij begon haar vragen te stellen. Al snel kwamen ze er samen achter dat Tamara heel graag gezoend wilde worden en zelfs meer wilde, maar dat haar lijf even de tijd nodig had om alles te verwerken.

Dat er zoveel emoties vrijkomen is niet vreemd. Bij elke stap die Tamara verder ging, van zoenen, naar voelen, naar vrijen werd ze overweldigd. Inmiddels zijn Tamara en haar date Zara een half jaar verder en is er van de drempel overweldigd voelen niets meer over. Tamara en Zara genieten intens van elkaar en elkaars lijf.

Seksuele drempels

Wanneer je voor de eerste keer seks hebt met een vrouw is het logisch dat je onzeker bent. Is het logisch dat je niet gelijk initiatief durft te nemen en is het logisch dat je bang bent iets verkeerds te doen. Veel vrouwen ervaren seksuele drempels. In hun gedachten en verlangens willen ze veel meer dan ze daadwerkelijk doen. 

Geef jezelf de tijd om deze drempels te zien, ze te voelen en jezelf vrij te gaan voelen om deze drempels te gaan overwinnen. Het is niet raar dat je onzeker bent en drempels voelt. Alles is nieuw, het is spannend en je mag gaan ontdekken wat je fijn vindt. Zoals je ook bij Tamara en Zara zag. Het heeft tijd nodig om jezelf opnieuw te ontdekken en dat is zo ontzettend leuk om te doen!

Jezelf ontdekken

Wanneer je je seksueel niet zo vrij voelt of zelfs onzeker, dan kan het heel zinvol zijn om te beginnen met je eigen lijf te ontdekken. Met masturberen ontdek je wat je zelf lekker vindt. Hierdoor kun je dit ook weer aan je partner vertellen. Ik raad mijn cliënten vaak de satisfyer aan. Dit is een luchtdruk vibrator die de clitoris stimuleert. Er zijn weinig vrouwen die de satisfyer niet kunnen waarderen.

Wanneer je liever vaginale stimulatie ervaart dan raad ik The Rose G-spot vibrator aan. Dit is de vibrator die daadwerkelijk je g-spot vindt. Daarnaast is het een prachtig design, dus ook nog eens een idee om als cadeau aan je vriendin te geven.

Satisfyer

Praten over seks

Veel vrouwen vinden het heel ongemakkelijk om over seks te praten. Laat staan om aan te geven wat ze lekker vinden. Elke vrouw is anders en elke vrouw vindt ook weer wat anders lekker. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om samen te praten en elkaar vragen te stellen over wat de ander wel of niet lekker vindt.

Wanneer jij of jullie het heel ongemakkelijk vinden om over seks te praten is het een goed idee om de eerste keer het gesprek te openen als jullie in bed liggen als het donker is. Het kan dan fijn zijn dat je elkaar niet ziet of recht in de ogen hoeft aan te kijken. Je zult merken dat wanneer je vaker over seks praat het op een gegeven moment heel normaal wordt.

Online cursus:
Upgrade je lesbische seksleven

Cursus lesbische seks

Op zoek naar lesbische sekstips? Voel jij je onzeker in bed met een vrouw of heb je geen idee waar of hoe je nu in bed begint met een vrouw? Dan is deze training precies wat je zoekt!

Initiatief nemen

Biologisch gezien is het vaak zo dat mannen initiatief nemen om een vrouw te veroveren. Dit is ook vaak wat we gewend zijn, de man versiert en de vrouw wordt versierd. Wanneer je met twee vrouwen bent kan dit nog wel eens als lastig worden ervaren. Uiteraard de uitzonderingen en ervaren vrouwen daar gelaten. Vaak hoor ik van cliënten dat ze met een date een super leuke avond hebben gehad, maar er uiteindelijk niets gebeurd is. Of dat ze een hele leuke wandeling door het bos hebben gemaakt en na afloop op de app hoorden dat de ander graag meer had gewild.

Wanneer je niet eindeloos rondjes in het bos wilt blijven lopen of kopjes thee wilt drinken, zul jij initiatief moeten gaan nemen. Als jij wat wilt van deze vrouw moet jij de eerste stap gaan zetten. Probeer over die drempel heen te stappen en ga ervoor.

De meeste vrouwen vinden het lastig, omdat ze niet weten of de andere vrouw hetzelfde wil als zij. Dit kun je gemakkelijk ondervangen met vragen stellen:

 • Mag ik je zoenen?
 • Vind je het fijn als ik je aanraak?
 • Mag ik doorgaan?
 • Weet je dit zeker?
 • Waar heb je zin in?

Hoe weet je of een vrouw het lekker vindt?

Bij de meeste vrouwen merk je wel of ze iets lekker vinden of niet, maar niet bij allemaal. Kijk goed naar haar lichaamstaal, maakt haar lijf bewegingen uit zichtzelf, kreunt ze of is ze vochtig? Wanneer je twijfelt, blijf haar dan vooral vragen stellen. De belangrijkste vragen staan hierboven. Het is niet raar wanneer je bij haar checkt of het oké is wat je doet, echt niet!

Onthoud ook wat ik eerder schreef, het kan zijn dat ze overweldigd is en daarom niet terug zoent, haar lijf niet reageert of ze geen initiatief neemt. Vraag haar daarom goed wat er aan de hand is.

Wanneer ze het wel lekker vindt merk je vaak dat de andere vrouw zelf ook initiatief neemt, dat ze vochtig is, kreunt en haar lichaam reageert op jouw aanrakingen.

Praten over seks

Klaarkomen

Zoals een cliënt ooit tegen mij zei: “Seks met een vrouw is niet doelgericht (orgasme), maar procesgericht (emoties). Ik heb de seks met mijn vriendin ook echt nodig gehad om weer te kunnen voelen.” Ze vulde dit aan met: “En het grappige is dat ik nog nooit zoveel orgasmes heb gehad nu ik met een vrouw ben.”  

Er is een groot misverstand dat vrouwen onderling alleen maar een beetje handwerk doen. Eigenlijk alles wat je met een man kunt doen, kun je ook als twee vrouwen, dus zelf penetratie. Grote voordeel is dat een vrouw na een orgasme gewoon nog een keer en nog een keer en nog een keer kan. Je kunt eindeloos variëren en persoonlijk vind ik seks met een vrouw veel inhoudsvoller, afwisselender en diepgaander dan met een man. Maar goed, ik ben dan ook lesbisch 😉

Urenlange seks

Nadat mijn relatie met mijn ex-vriendin werd verbroken zei een hetero vriendin tegen mij: “Is het dan nu ook klaar met dat extreme seksgedoe en die urenlange sekssessies?” Ik moest heel hard lachen en vertelde haar dat dat mij sterk leek. Mijn ervaring is dat twee vrouwen heel vaak belanden in urenlange vrijpartijen. Doordat vrouwen vaker achter elkaar kunnen klaarkomen duren vrijpartijen over het algemeen ook echt uren.

Daarnaast kunnen vrouwen ook op veel meer verschillende manier klaarkomen. Ook dit is iets wat veel vrouwen (en mannen!) niet weten. Geniet en ontdek elkaar!

Urenlange seks: lesbische seks

Vluggertje

Naast urenlange seks zijn ook vluggertjes heel gemakkelijk mogelijk. Bij vrouwen zie je dit dan ook veel gebeuren. Even snel in de keuken, in het restaurant samen naar het toilet of tijdens een pauze, terwijl je thuiswerkt. Het kan overal waar je maar wilt.

Samen masturberen

Veel lesbische stellen masturberen (met of zonder speelgoed) ook samen. Iets wat je niet zo veel ziet gebeuren bij heterostellen. Voor sommige vrouwen is het wel even over een drempel heen stappen, maar als je dit durft zul je merken hoe fijn het is.

De nieuwe wereld van squirten en penetratie

Wanneer vrouwen net uit de kast zijn en seks hebben gehad met een andere vrouw vertellen ze mij vaak dat er een hele nieuwe wereld voor ze open gaat. Ze hadden vaak geen idee dat vrouwen vaker dan één keer kunnen klaarkomen. Dat vrouwen kunnen squirten (spuitend klaarkomen) en er zijn zelfs vrouwen die met een man niet van penetratie hielden, maar er met een vrouw dol op zijn.

Strap-on

Overigens is het een grote fabel dat lesbische vrouwen niet van penetratie houden. Niet elke lesbische vrouw houdt ervan, maar er zijn er meer dan genoeg die het wel heerlijk vinden. Het is heel anders wanneer een vrouw je penetreert dan wanneer een man dit doet. Ook wanneer je er niet een mega grote fan van was kan ik je aanraden om het eens met een vrouw te proberen; voel en probeer of het nu anders voelt. Veel vrouwen vinden het heel fijn om hun vriendin te penetreren. Het geeft een fijn gevoel en met de juiste techniek kunnen jullie hier samen van genieten.

Er zijn veel soorten strap-on’s te koop. Een strap-on is een voorbinddildo waar je je partner mee kunt penetreren. Mijn ervaring is dat voor vrouwen een broekje met een dildo met schroefdraad het beste werkt. Ik raad daarom altijd dit type voorbinddildo aan. Schaf er één aan en ga het proberen. Stap over die drempel heen en geniet!

Tips voor in de praktijk

In mijn cursus over lesbische seksualiteit leer ik je inhoudelijk de belangrijkste ‘handelingen’ die je moet weten over seks met een vrouw. Daar leer je hoe je moet vingeren, hoe je het lekkerst een vrouw oraal kunt bevredigen, hoe squirten precies werkt en hoe je dit kun oefenen, op welke manieren je kunt klaarkomen, hoe je op een fijne manier de strap-on gebruikt om je vriendin te penetreren en nog veel meer!

Tekst gaat verder onder dit blok.

Online cursus:
Upgrade je lesbische seksleven

Cursus lesbische seks

Op zoek naar lesbische sekstips? Voel jij je onzeker in bed met een vrouw of heb je geen idee waar of hoe je nu in bed begint met een vrouw? Dan is deze training precies wat je zoekt!

Schaam je niet maar geniet!

Elke vrouw is anders, met elke vrouw is de seks ook weer anders. Je ontdekt met elke vrouw weer nieuwe dingen, ook als je al wel veel ervaring hebt. Ik denk dat het goed is als je met meerder vrouwen op seksueel gebied op ontdekking bent geweest. Veel vrouwen geven aan hier niet veel behoeften aan te hebben. En na jaren in een lesbische relatie vragen ze zich af hoe het zou zijn met iemand anders. Geniet van de tijd als single of verbreed je zicht en geniet samen van meerdere vrouwen.

Kortom: geniet en voel vooral wat goed is voor jou en jullie. Ga op ontdekking, probeer je drempels in kaart te brengen en deze te overwinnen. Experimenteer, koop speeltjes en geniet! Het leven is te leuk om niet van seks en elkaar te genieten.

Tip: Ik heb meer blogs over lesbische seks geschreven, deze vind je in de categorie lesbische seksualiteit.

* Vochtig zijn kan ook een lichamelijke reactie van het lijf zijn zonder dat de vrouw seks wil hebben. Daarom is dit nooit alleen een juiste graadmeter.

Online cursus:
Upgrade je lesbische seksleven

Cursus lesbische seks

Op zoek naar lesbische sekstips? Voel jij je onzeker in bed met een vrouw of heb je geen idee waar of hoe je nu in bed begint met een vrouw? Dan is deze training precies wat je zoekt!