Zelfbevrediging: hoe doe je dit?

Zelfbevrediging: hoe doe je dit?

Seks is volgens mij een levensbehoefte, net als eten, drinken en gezelschap. Alleen kan het zijn dat jij dit nu niet zo ervaart. Dat je door je opvoeding geleerd hebt dat seks iets is wat je moet verbergen, niet normaal is, of iets is waar je niet over praat. Bijna elke mens heeft seksueel behoeften en fantasieën. Behoeften om geknuffeld te worden, intiem te zijn en aangeraakt te worden. Maar er zijn ook uitzonderingen:

Aseksueel of non-libidoisme

Er zijn mensen die geen behoefte hebben aan seks. Mensen die zich identificeren als aseksueel ervaren geen aantrekking tot een ander. Als aseksueel persoon kun je dus wel seksuele gevoelens hebben, maar ervaar je geen seksueel verlangen naar een ander. Aseksuelen kunnen wel verliefd worden, opgewonden raken en een orgasme krijgen.

Wanneer je helemaal geen seksuele gevoelens of libido hebt noemen we dit non-libidoïstisch. Je hebt dan helemaal geen seksuele gevoelens of verlangens, waaronder ook geen behoefte aan masturbatie.

Heel normaal om jezelf te bevredigen

Wanneer jij je niet herkent in de omschrijving van het non-libidoisme is het heel normaal dat jij zin hebt in seks en/of zin hebt om het met jezelf te doen. Zeker mensen die religieus zijn opgevoed kampen met het idee dat zelfbevrediging slecht is. Laten we het bij deze uit de wereld helpen: zelfbevrediging is net zo normaal en goed als je elke dag eten. Stop met je ervoor schamen, het is echt niet nodig! Want laten we wel eerlijk zijn, het is gewoon heel lekker en ontspannend om klaar te komen. Niets meer en niets minder.

Daarom raad ik iedereen om je eigen lijf goed te ontdekken. Dat kan heel eenvoudig in je eentje! Masturberen, jezelf bevredigen, is iets waar je je absoluut niet voor hoeft te schamen. Uit onderzoek van professor Paul Enzlin, blijkt dat vrouwen minder dan 1x per week masturberen. Mijn ervaring als geaardheidscoach is dat dit getal vele malen hoger ligt in mijn praktijk. Daar liggende de cijfers tussen de 3-7 keer per week. Het is dus niet raar als je dagelijks masturbeert, het is pas een probleem als het een verslaving wordt en het je leven beïnvloed.

Wat is zelfbevrediging

Zelfbevrediging is niets meer of minder dan jezelf aanraken, spelen met jezelf. Dit kan het aanraken van je lijf zijn, strelen van je borsten, jezelf vingeren of je clitoris stimuleren. Je kunt hiervoor speeltjes gebruiken of je eigen handen.

In de online cursus “upgrade je lesbische seksleven” leer ik je precies hoe je met je hand of met speeltjes jezelf kunt bevredigen. Ik vertel je uitgebreid met behulp van video’s welke bewegingen je kunt maken en laat je zien welke speeltjes het meest verkocht worden en hoe deze werken.

Hoe masturbeer je?

Er is geen vast antwoord op deze vraag, er zijn namelijk zo ontzettend veel manier om jezelf te bevredigen. Verreweg de meeste vrouwen masturberen door het stimuleren van de clitoris. De clitoris bestaat uit een inwendig en uitwendig deel. De meeste vrouwen stimuleren het uitwendige deel (het kleine knopje wat je ziet). Dit kan recht erop maar de meeste kiezen toch voor er net boven, er iets onder of aan de zijkant. Dat is niet gek wat daar loopt namelijk het inwendige deel. In de online cursus leer ik je hier alles over!

Ook kun je jezelf vingeren, je borsten aanraken, eigenlijk alles wat je lekker vindt. Er zijn ook vrouwen die een kussen of een handdoekje neerleggen en daar dan met hun vulva overheen wrijven. Alles kan, er zijn geen regels! Jij bent de enige die beslist wat lekker voor jou is. Daarnaast kun je ook masturberen met speeltjes.

Tekst gaat door onder dit blok.

Online cursus:
Upgrade je lesbische seksleven

Cursus lesbische seks

Op zoek naar lesbische sekstips? Voel jij je onzeker in bed met een vrouw of heb je geen idee waar of hoe je nu in bed begint met een vrouw? Dan is deze training precies wat je zoekt!

Masturberen met speeltjes

Mijn favoriete speeltje is de satisfyer, dit is een luchtdruk vibrator die de clitoris stimuleert. Vrijwel alle vrouwen die ik deze adviseer zijn er gek op. Je plaatst de rond kop op je clitoris en die maakt dan een soort van kleine zuigbewegingen. Je kan de intensiteit zelf instellen en ook opvoeren. Echt een must have voor elke vrouw!

Satisfyer kopen

Je hebt ook de womanizer, dit is ook een luchtdrukvibrator, maar dan de duurdere versie. Er zijn er verschillende op de markt, en het is heel persoonlijk welke jij het lekkerste vindt. Daarom raad ik aan om eerst de satisfyer aan te schaffen, deze is een stuk goedkoper en echt heel fijn. Enige nadeel: hij is niet zo stil als dat ze beweren.

Er zijn verschillende types satisfyers op de markt. Als je er één wilt aanschaffen adviseer ik je de Satisfyer pro 2+ te bestellen. Deze versie heeft de meest fijne en subtiele luchtdruk en ook een trilfunctie.

Wand vibrator

Ook kun je een wand-vibrator kopen, ook hiermee kun je de clitoris en het gebied eromheen stimuleren. Deze vibrator lijkt een beetje op een microfoon. Het heeft een grotere kop die trilt en daardoor fijne vibraties geeft. Een wand vibrator ziet er zo uit.

Vibrator kopen

Er zijn ook speeltjes die je kunt gebruiken in je vagina, deze worden vibrators of dildo’s genoemd. De meeste vrouwen zijn hier, m.b.t. zelfbevrediging niet heel gek op. Je hebt dildo’s die je op de muur kunt plakken zodat je penetratie kan nabootsen, echter is het in de praktijk vaak een heel gedoe om dat voor elkaar te krijgen. Ook heb je vibrators met een clitoris stimulator. Helaas vallen veel vibrators dan ook tegen. Persoonlijk zou ik daar geen geld aan uitgeven, ze maken allemaal niet waar wat ze beloven.

Nog niet zo heel lang is de Bloom the Rose G-spot vibrator op de markt. Ik was nogal sceptisch maar ben echt groot fan. Dus als je een vibrator wilt proberen, ga dan voor de Bloom the Rose G-spot vibrator. Dit is in mijn ervaring de enige G-spot vibrator die echt zijn werk doet. Je kunt hem trouwens ook gebruiken in combinatie met de satisfyer. Het is even oefenen maar meer dan de moeite waard.

Penetratie met een speeltje

Een vibrator kun je los gebruiken bij jezelf maar ook om je vriendin mee te penetreren. Je kunt de vibrator ritmisch heen en weer bewegen wanneer deze in de vagina van je vriendin zit, eigenlijk alsof je haar neukt. Je kan een vibrator ook gebruiken terwijl je haar clitoris stimuleert of haar likt. Dit laatste is altijd even puzzelen maar kan zeker! Je kunt een vibrator ook bij haar inbrengen en de trillingen hun werkt laten doen terwijl jij haar heerlijk masseert.

Kortom, er zijn super veel mogelijkheden. Wanneer je je vriendin wilt penetreren met een speeltje zou ik wederom kiezen voor de Bloom the Rose G-spot vibrator. Je kunt haar ook penetreren met een strap-on (voorbinddildo). In dit blog over penetratie met een strap-on leer ik je er alles over.

Waar helpt zelfbevrediging voor?

Naast dat zelfbevrediging gewoon lekker is, helpt het dus om je eigen lijf te ontdekken. Het ontspant je lijf (daarom doen veel vrouwen dit ook voordat ze gaan slapen), versterkt je bekkenbodemspieren en helpt ook heel goed als je ongesteld bent en buikpijn hebt.

Als je belemmerende overtuigingen hebt op zelfbevrediging, probeer deze los te laten. Masturberen is niet schadelijk, niet slecht en net zo normaal als eten en drinken. Ontdek je lijf, geniet, ontspan en bedenk je dat masturberen je een betere minnares maakt. Daar is toch niets slechts aan!?

Heb je geen idee waar je moet beginnen met zelfbevrediging? Ook dan is de cursus “Upgrade je lesbische seksleven” echt heel geschikt voor jou. Ik leer je alles over seksueel vrij worden en masturberen.

Tip! Ik heb meer blogs geschreven over lesbische seks. Deze vind je allemaal in de categorie lesbische seksualiteit.

Online cursus:
Upgrade je lesbische seksleven

Cursus lesbische seks

Op zoek naar lesbische sekstips? Voel jij je onzeker in bed met een vrouw of heb je geen idee waar of hoe je nu in bed begint met een vrouw? Dan is deze training precies wat je zoekt!