Clitoris en lesbische seks

Clitoris en lesbische seks: handige tips en adviezen

Wanneer mensen aan de clitoris denken, denken ze vaak alleen maar aan het zichtbare knopje wat je van buiten ziet. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg! En in dit geval letterlijk: de gehele clitoris ziet er namelijk uit zoals op onderstaande afbeelding. Er is dus heel veel meer dat je niet ziet, én waar heel veel mensen niet van weten. Super zonde, want je kan zo veel meer met de clitoris dan alleen dat kleine uitstekende knopje stimuleren.

clitoris lesbische seks handige tips adviezen

Wanneer je naar de uitwendige clitoris kijkt, zie je dus alleen het bovenste kromme topje wat je bovenaan de afbeelding ziet, de clitoris-eikel. Ook wel glans genoemd of in de volksmond topje of knopje. De rest, dus alles wat er onder zit, zie je niet, maar zit er wel. En het meest interessante hieraan is, is dat het binnenste deel van de clitoris óók super gevoelig is. En wat nog interessanter is, is dat je met de juiste stimulatie hiervan, echt heerlijk kan klaarkomen. Dat wist je niet hè?!

Anatomie van de clitoris

Even een kleine stukje anatomie: de clitoris heeft twee “benen” waar het mee vast zit aan het bekken. Dat zijn de buitenste “stokjes” die je op de foto ziet, zowel aan de linkerkant als aan de rechterkant. Verder zie je twee langvormige bollen, dit zijn de zwellichamen. Deze zwellen op zodra een vrouw opgewonden raakt.

De lengte van de gehele clitoris is per vrouw verschillend maar ongeveer 8 á 10 cm lang. In de online cursus “upgrade je lesbische seksleven”, leg ik je precies uit hoe de clitoris anatomisch in elkaar zit.

Misschien dat je bij het woord anatomie afhaakt. Niet doen! Dit is het meest essentiële voor goede seks: snappen hoe het in elkaar zit. Snappen wat er precies gebeurt met de clitoris als je vriendin opgewonden raakt. Als je snapt hoe het orgaan werkt, dan pas kan je gaan begrijpen waar je moet stimuleren. Welke plekken je het beste kan aanraken en welke technieken voor welk deel van de clitoris fijn zijn. Als je dit weet, zal je seksleven nooit meer hetzelfde zijn!

Wat je daarnaast nooit mag vergeten is deze belangrijke regel: duik er niet gelijk bovenop, het is een gevoelig gebied. Eigenlijk precies hetzelfde als met de tepel, gewoon niet doen. Er zijn maar weinig vrouwen die het echt heel erg kunnen waarderen als je direct op het knopje van de clitoris duikt. Dus wees subtiel. Ik ga je even meenemen met hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Tekst gaat verder onder dit blok.

Online cursus:
Upgrade je lesbische seksleven

Cursus lesbische seks

Op zoek naar lesbische sekstips? Voel jij je onzeker in bed met een vrouw of heb je geen idee waar of hoe je nu in bed begint met een vrouw? Dan is deze training precies wat je zoekt!

De clitoris, wat voel je allemaal

Stel: je bent op date. Jullie zijn zo ver dat de broeksknopen open zijn. Als je merkt dat zij er ook naar verlangt kan je verder gaan. Bij twijfel altijd even vragen. Dat kan heel simpel met de vraag: “Is het okee als ik verder ga?” Als het antwoord ja is, kun je rustig je hand verder naar beneden bewegen tot op haar schaambot. Je vingertoppen liggen dan rustig op haar schaambot en je knokkels wijzen naar boven. Kijk goed naar welke reactie je van haar krijgt. Wanneer je het idee hebt dat ze het fijn vindt wat je doet, kun je je hand verder naar beneden bewegen. Nogmaals bij twijfel: vraag het haar!

Als je van boven naar beneden gaat voel je eerst haar schaambot. Als je verder naar beneden gaat voel je aan beide kanten het begin van de schaamlippen met daartussen de clitoris. Nogmaals: duik er niet direct bovenop! Dat gaat ze niet leuk vinden.

Soms kan je er moeilijk bij, zeker als ze nog een broek aan heeft. Dus doe deze, als het even kan, lekker uit. Het is daarnaast altijd gemakkelijker als haar benen wat uit elkaar zijn, dan kan je er beter bij. Voel rustig met je vingertoppen wat je allemaal voelt. Zelf gebruik ik mijn middelvinger (deze is bij mij het langst) als voelvinger. Hiermee tast ik af. Dit is soms één vinger, soms ook samen met mijn wijsvinger.

De clitoris stimuleren

Nu je weet dat de clitoris niet alleen het knopje is dat uitsteekt, kun je je voorstellen dat het gebied rondom de clitoris ook gevoelig kan zijn. Je kunt haar daar strelen, cirkeltjes draaien, maar er is meer! Je kunt gebruik maken van de V-techniek (heel populair!), stimuleren rondom de clitoris, op de clitoris of het gehele gebied masseren.

Dit alles kan met je handen, je mond/tong en zelfs met je borst of voeten doen. In de online cursus ga ik je al deze technieken leren met behulp van video’s zodat je goed kan zien wat ik doe en dit eenvoudig thuis kan uitproberen. Zodat je je vriendin een heerlijk clitoraal orgasme kan geven. Een clitoraal orgasme is namelijk zo’n ander gevoel dat een vaginaal orgasme, ik weet zeker dat ze dit intens kan waarderen!

Ga ontdekken: kennis = genieten

Daarnaast is het heel zinvol om je eigen lijf als vrouw goed te kennen. Ga vooral ontdekken wat je zelf lekker vindt. Heel veel technieken kun je prima bij jezelf uitproberen. Voel maar eens hoe het voelt, voel wat wel lekker is en wat minder fijn voelt. Wanneer je zelf weet wat er mogelijk is én wat je lekker vindt is het ook veel gemakkelijker om dit aan de ander over te brengen.

Tijdens de online cursus “Upgrade je lesbische seksleven” is er een apart hoofdstuk over de clitoris met 7 lessen. Waarin ik je leer hoe de clitoris precies werkt, welke technieken er allemaal zijn om de clitoris te stimuleren, welke speeltjes je kunt gebruiken om de clitoris extra te verwennen en nog veel meer!

Echt een must have voor elke lesbische vrouw én natuurlijk ook voor heteromannen die hun vrouw echt willen beminnen!

Tip! Ik heb meer blogs geschreven over lesbische seks. Deze vind je allemaal in de categorie lesbische seksualiteit.

Online cursus:
Upgrade je lesbische seksleven

Cursus lesbische seks

Op zoek naar lesbische sekstips? Voel jij je onzeker in bed met een vrouw of heb je geen idee waar of hoe je nu in bed begint met een vrouw? Dan is deze training precies wat je zoekt!