Wat is een strap-on en hoe gebruik je deze?

Wat is een strap-on en hoe gebruik je deze?

Lesbische seks en penetreren. Het is een fabel dat lesbische vrouwen niet van penetratie houden. De ene lesbische vrouw houdt wel van penetratie en de andere vrouw houdt hier niet van. Het kan zijn dat je het niet fijn vond met een man maar wel met een vrouw. En het kan ook zijn dat penetratie voor jou helemaal niet is weggelegd, maar je het wel heel fijn vindt om jouw vriendin hiermee te verwennen. Legio aan keuzes dus! Er is niet één waarheid en doe vooral waar jij je goed bij voelt.

Wat is penetratie?

Bij het woord penetratie denken de meeste lesbische vrouwen toch wel aan neuken met een voorbinddildo, ook wel strap-on of voorbind genoemd. Dit is een harnas/broekje met een nep penis eraan waarmee je je vriendin kunt penetreren. Penetreren in deze setting is het naar binnen brengen van de neppenis met als doel een orgasme. Penetratie kan ook met een speeltje en bij heterostellen met een penis.

In het begin kan penetratie met een voorbind onwennig zijn. Vaak ervaren vrouwen die hun vriendin voor de eerste keer penetreren (degene met de voorbind-dildo om) een vloed van emoties. Wat ik vaak hoor, is dat vrouwen ervan schrikken dat ze het zo fijn vinden. Dat dit verwarring geeft.

Er zijn ook vrouwen die gaan twijfelen over hun genderidentiteit. Weet dus dat het niet vreemd is als je deze gevoelens ervaart wanneer jij je vriendin met een stap-on penetreert. Het is iets waar vaak nog veel oordeel, taboe en schaamte op zit. Maar zodra jij jezelf kan overgeven aan het gevoel dat het normaal is, zal je merken hoe een fijn effect dit op jullie seksleven heeft.

Penetratie door een vrouw voelt anders

Wanneer jij wordt gepenetreerd (de dildo gaat in jouw vagina – jij ontvangt), kan het ook zijn dat er veel emoties loskomen. Zeker vrouwen die een langere tijd in een heterorelatie hebben gezeten, geven in het begin aan dat ze penetratie ontvangen niet fijn vinden. Ze hebben het in hun heterorelatie niet als prettig ervaren en denk dat het niet bij ze past.

Zodra hun lesbische seksleven verder vordert vertellen ze mij dat ze toch nieuwsgierig worden naar het ontvangen van penetratie. Met opvallend resultaat, voor velen voelt het ontvangen van penetratie door een vrouw, heel anders dan met een man.

Ik heb deze vrouwen ook gevraagd wat het nu precies anders maakt. De meeste geven aan dat het een vrouwenlijf is die vast zit aan de strap-on. Dit maakt het zachter en meer in verbinding. Ook geven ze aan dat de manier van bewegen anders is en de hele energie tussen beide niet te vergelijken is als penetratie met een man.

Doe nooit iets tegen je zin, maar als je voelt dat er ruimte is om penetratie een keer van een vrouw te ontvangen, is dit meer dan de moeite waard om dit te proberen.

Tekst gaat verder onder dit blok.

Online cursus:
Upgrade je lesbische seksleven

Cursus lesbische seks

Op zoek naar lesbische sekstips? Voel jij je onzeker in bed met een vrouw of heb je geen idee waar of hoe je nu in bed begint met een vrouw? Dan is deze training precies wat je zoekt!

Penetratie met een strap-on (voorbind-dildo)

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je aan moet denken wanneer jullie met een voorbinddildo aan de slag gaan. Wanneer je je vriendin wilt penetreren zorg dan dat ze goed vochtig is. In de online cursus “Upgrade je lesbische seksleven” neem ik je stap voor stap mee, in hoe je vanuit ontspanning de dildo bij je vriendin naar binnen kunt brengen. Ook kun je haar er eerst mee plagen en verwennen door bijvoorbeeld het kopje van de dildo langs haar clitoris bewegen en deze ermee stimuleren. Zo out of the blue inbrengen is nooit een goed idee!

Zodra je merkt dat je vriendin echt goed opgewonden is, kun je de dildo zachtjes bij haar naar binnen brengen. Ook hier is weer een speciale techniek voor die ik je leer in de cursus. Zorg ervoor dat de schaamlippen niet mee naar binnen gaan, dat is niet fijn. Beweeg rustig en kijk goed naar je vriendin of ze het lekker vindt. Het is niet simpelweg heen en weer bewegen zoals veel mensen denken. Het maakt echt groot verschil hoe je beweegt.

In de online cursus leg ik je daarom uitgebreid uit hoe je je vriendin echt lekker kan bevredigen met een strap-on. Het zijn net even de kleine details die verschil maken of het lekker is of niet. Met behulp van video’s leg ik je verschillende technieken uit en laat ik je zien welk effect elke techniek heeft.

Strap-on kopen

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar voorbind van Rimba. Dit omdat het materiaal fijn is, de kwaliteit goed is, en de dildo goed wordt bevestigd. Je hebt met deze strap-on echt het idee dat je gevoel hebt, dat je kunt sturen. In de cursus laat ik je allerlei verschillende soorten voorbinddildo’s zien. Ik laat je zien wat de voordelen en nadelen zijn en behoed je voor miskopen!

De juiste technieken leren

Vaak denken vrouwen (en ook mannen) dat je met penetratie alleen maar in- en uit de vagina gaat. Maar er zijn zoveel mooie en fijne technieken die je kunt gebruiken, waardoor penetratie ineens heel anders voelt dan je gewend bent. Denk nog maar even aan de vrouwen die er met een man niet van hielden en met een vrouw het wel fijn vinden. Als je het mij vraagt zit het in de techniek, die ik je graag leer!

Je kunt bijvoorbeeld door je bekken te kantelen de G-spot meenemen. Je kunt snel bewegen, dan weer wat langzamer en je kunt natuurlijk diverse standjes uitproberen. Het kan zijn dat je zelf klaarkomt doordat je je vriendin penetreert. Ook dit is niet vreemd of raar. Geniet er gewoon vooral van!

Kortom er valt heel veel te leren over penetreren. In de online cursus “Upgrade je lesbische seksleven” vertel ik je in 13 lessen alles wat je moet weten over penetreren. Mis deze kans niet, want het kan zo fijn zijn!

Tip! Ik heb meer blogs geschreven over lesbische seks. Deze vind je allemaal in de categorie lesbische seksualiteit.

Online cursus:
Upgrade je lesbische seksleven

Cursus lesbische seks

Op zoek naar lesbische sekstips? Voel jij je onzeker in bed met een vrouw of heb je geen idee waar of hoe je nu in bed begint met een vrouw? Dan is deze training precies wat je zoekt!