Zal ik dan toch lesbisch zijn?

3 | Zal ik dan toch lesbisch zijn?

Vanaf het laatste feestje dat ik samen met Mieke had gehad raakte ik steeds meer in de war. “Val ik dan toch op vrouwen?” “Zal ik misschien bi zijn?” “Ik heb toch een superleuke heterorelatie met een man waarmee ik in mijn handjes mag knijpen?” “Wil ik dan seks met een vrouw?”. Een jaar daarvoor had ik al een keer seks met een vrouw gehad. Dit was met een vrouw die al langer uit de kast was, we waren vrienden en in een dronken bui hadden we samen seks gehad. Het was in een periode dat mijn vriend en ik een break-up hadden. De seks was leuk, maar ook niet mind-blowing. Het was niet adembenemend…er vielen geen puzzelstukjes op z’n plek. En ergens was dat denk ik ook wel fijn. Ik had het toch geprobeerd? Ik had mijn best gedaan, maar lesbische seks was blijkbaar niet mijn ding. Ik kon weer in mijn veilige heterohaven terugkomen en mijn vriend en ik kwamen weer bij elkaar.

Nu met Mieke was het anders, ik begon steeds vaker aan haar te denken en wilde graag bij haar zijn. Toch duwde ik deze gedachten liever weg, we zijn gewoon vrienden! Ik besprak deze gevoelens niet met mijn vriend, waardoor er steeds meer afstand tussen ons begon te komen. Ik begon me steeds vaker aan hem te ergeren, merkte dat ik afstand begon te nemen zonder dat met hem te bespreken. Hoe meer afstand ik nam, hoe meer hij z’n best ging doen. Steeds vaker merkte ik dat ik eigenlijk helemaal geen zin meer had om hem te zoenen of seks met hem te hebben. Ik werd vaker kortaf tegen hem en begon zelf lichamelijke klachten te ontwikkelen. Ik raakte steeds verder met mezelf in de knoop, voelde me down, zonder dat de buitenwereld dit zag. Naar de buitenwereld was ik nog steeds de vrolijke Stella die altijd in was voor een grapje…

Mijn lichamelijke klachten werden steeds erger. Op de één of andere manier kreeg ik steeds ontstekingen in mijn lichaam zonder dat de oorzaak hiervan bekend was. Dit waren allemaal ontstekingen in de rechterkant van mijn lichaam. Er zijn theorieën die aangeven dat de rechterkant van het lichaam staat voor mannelijke energie en onderdrukking van gevoelens. Ik heb me hier niet heel erg in verdiept, maar gezien mijn situatie zou het zomaar kloppend kunnen zijn. De dokter kon geen oorzaak vinden. Na een reeks aan ontstekingen stelde hij voor om een onderhoudsdosis antibiotica te gaan slikken om de ontstekingen tegen te gaan. Ik was 27 en mijn lichaam gaf mij duidelijk iets aan. Werd het niet tijd om naar mijn diepere gevoel te gaan luisteren? Naar het gevoel dat al een tijdje aan mij aan het knagen was? Om nu echt te gaan onderzoeken of ik op vrouwen val?

Mijn persoonlijke verhaal Stella Heman Geaardheidscoach

Lees de blogserie met mijn persoonlijke verhaal

15 + blogs over de zoektocht naar mijn geaardheid.

Hoe kan ik je helpen?

Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Ik help je op de volgende manieren:

Persoonlijke begeleiding
Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke begeleiding tijdens een 1-op-1 traject. Wil je dit, dan kun je een vrijblijvende matchcall inplannen in mijn online agenda.

Online programma: ben ik lesbisch
Het online programma -ben ik lesbisch- is het meest complete programma voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid. In je eigen tempo ga je op onderzoek.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen.

Vrouw uit de Kast Podcast

In de Vrouw uit de Kast Podcast vertel ik je alles over hoe je erachter komt of je op vrouwen valt en hoe het gaat na je coming-out. Verder leer ik je alles over kiezen met je gevoel, flirten & daten, lesbische seks en lesbische relaties.

Interviews lesbische vrouwen

In de rubriek lesbische verhalen lees je de verhalen van verschillende vrouwen die openhartig over hun coming-out verhaal met jou delen. Ze doen dit omdat ze zelf hebben ondervonden hoe fijn het is als je verhalen van andere vrouwen kunt lezen die hetzelfde meemaken als jij. Zodat je bepaalde dingen kunt herkennen, en je gaat beseffen dat je niet de enige bent die dit overkomt en hiermee worstelt.

100 + blogs

Je vindt meer dan 100 blogs op mijn website met waardevolle tips en adviezen. Je vindt hier zowel ervaringsverhalen als blogs waarin ik mijn kennis met je deel.

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik waardevolle tips en stories om je te inspireren!