Voor_het_eerst_verliefd_op_een_vrouw

8 | Verliefd op een vrouw

Eenmaal terug in Nederland rolde ik weer snel in het vertrouwde leventje. Ik had de afgelopen jaren bij een voetbalclub gespeeld. Een club waar overigens veel vrouwen lesbisch zijn (ook al herkende ik dat in het begin helemaal niet ), maar ondanks dat ik daar al voetbalde heeft de realisatie dat ik wellicht ook maar ondanks dat ik daar al voetbalde heeft de realisatie dat ik wellicht ook bij “die club” zou horen een aantal jaren geduurd.

Bij terugkomst was ik helemaal enthousiast om mijn familie, vrienden en teamgenoten weer te zien. Een aantal vrienden waren mij op reis op komen zoeken, maar de meeste mensen had ik een jaar lang niet gezien. De eerste training bij het voetbalteam werd ik dan ook enthousiast ontvangen. Ik genoot ervan om weer in het team te zijn en om lekker over het veld te kunnen rennen. Tijdens mijn afwezigheid waren er een aantal teamleden bijgekomen. Ik word altijd enthousiast van nieuwe mensen ontmoeten, dus spontaan stelde ik me aan iedereen voor. Tot ik bij de laatste “nieuweling” aankwam. Haar naam was Dominique. Ze was ongeveer mijn leeftijd en was een prachtige vrouw. Waar ik bij de rest een enthousiast voorstelrondje deed, begon ik bij Do direct te blozen en te stamelen. “Oh man, waarom kan ik ook nooit normaal doen?” vloekte ik op mezelf in mijn hoofd. Vanaf toen was het hek van de dam, ik was duidelijk verliefd op deze vrouw. Er was geen ontkennen meer aan. We trainde twee keer in de week samen en in het weekend hadden we een wedstrijd. We zagen elkaar dus drie keer in de week. Maar dit voelde voor mij veel te weinig, het leek elke keer weer een eeuwigheid te duren voordat ik haar weer zag.

Elke keer als ik haar zag voelde ik de vlinders in mijn buik. Ik wilde dichtbij haar zijn, wilde haar aanraken en wilde met haar flirten. Maar flirten met een vrouw? Ik had werkelijk waar geen idee hoe je dat deed! Dus in plaats van flirten gedroeg ik me voornamelijk ongemakkelijk en maakte ik vooral te veel foute grapjes om mijn onzekerheid te verbloemen. Bovendien zag ik het ook echt niet als een optie. Ik had geen idee of ze ook op vrouwen viel, bovendien was deze vrouw sowieso “out of my league”. Op het gebied van vrouwen was ik op dat moment erg onzeker en ik kon me niet voorstellen dat een vrouw mij überhaupt ooit zag staan. Laat staan deze prachtige vrouw die de mannen (en wellicht dus ook vrouwen) voor het uitkiezen had.

Maar het maakte me eigenlijk ook allemaal niet uit, zolang ik maar in haar buurt kon zijn. Het was ergens ook wel veilig dat ze in mijn hoofd niet beschikbaar was. Op deze manier hoefde ik het toch niet helemaal aan te gaan.

Mijn persoonlijke verhaal Stella Heman Geaardheidscoach

Lees de blogserie met mijn persoonlijke verhaal

15 + blogs over de zoektocht naar mijn geaardheid.

Hoe kan ik je helpen?

Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Ik help je op de volgende manieren:

Persoonlijke begeleiding
Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke begeleiding tijdens een 1-op-1 traject. Wil je dit, dan kun je een vrijblijvende matchcall inplannen in mijn online agenda.

Online programma: ben ik lesbisch
Het online programma -ben ik lesbisch- is het meest complete programma voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid. In je eigen tempo ga je op onderzoek.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen.

Vrouw uit de Kast Podcast

In de Vrouw uit de Kast Podcast vertel ik je alles over hoe je erachter komt of je op vrouwen valt en hoe het gaat na je coming-out. Verder leer ik je alles over kiezen met je gevoel, flirten & daten, lesbische seks en lesbische relaties.

Interviews lesbische vrouwen

In de rubriek lesbische verhalen lees je de verhalen van verschillende vrouwen die openhartig over hun coming-out verhaal met jou delen. Ze doen dit omdat ze zelf hebben ondervonden hoe fijn het is als je verhalen van andere vrouwen kunt lezen die hetzelfde meemaken als jij. Zodat je bepaalde dingen kunt herkennen, en je gaat beseffen dat je niet de enige bent die dit overkomt en hiermee worstelt.

100 + blogs

Je vindt meer dan 100 blogs op mijn website met waardevolle tips en adviezen. Je vindt hier zowel ervaringsverhalen als blogs waarin ik mijn kennis met je deel.

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik waardevolle tips en stories om je te inspireren!