Ben je niet van de vrouwen dan?

7 | Ben jij niet van de vrouwen dan?

Eenmaal terug uit de bergen trok ik verder met een andere vriendin naar een prachtig meer in Nepal. In een schattig cafeetje aan dit meer kwamen we Marijke tegen. Marijke was een vrouw van begin vijftig. Een leuke, intelligente vrouw, die veel van de wereld had gezien. Toen we in gesprek raakte bleek dat zij thuis samenwoonde met een vrouw. Met mijn toen nog haperende gaydar had ik dat niet aanzien komen. Ik vertelde over mijn ex vriend en dat we uit elkaar waren gegaan. Uit het niks vroeg ze “oh ben jij niet van de vrouwen dan?”. “Nee hoor” hoorde ik mezelf zeggen. Het is heel raar, maar zo voelde dat op dat moment ook echt. Op de één of andere manier was het kwartje nog steeds niet bij me gevallen. Het voelde niet eens als liegen of ontkennen, het voelde gewoon zoals het was. Alsof mijn hoofd het weer over had genomen van mijn hart. Mijn hoofd wilde blijkbaar zo graag in het normale plaatje blijven vallen, dat ik niet eens meer bij mijn gevoel kon komen.

Waar deze reis een prachtige kans was geweest om voor mezelf uit te zoeken of ik nou op vrouwen viel of niet, heb ik het toch weer vakkundig voor mezelf naar de achtergrond kunnen schuiven. Ik had zoveel excuses om mijn geaardheid niet uit te zoeken. Was ik dan ongelukkig op deze reis? Nee zeker niet, ik Was ik dan ongelukkig op deze reis? Nee zeker niet, ik heb een jaar lang heel Azië doorgereisd, de leukste mensen ontmoet en de mooiste dingen gezien. In mijn eentje ging ik van het ene naar het ander land, van het ene naar het andere hoogte punt. Ik was blij en genoot van al het moois. Zolang ik bezig was genoot ik met volle teugen…..Maar soms als ik even rust had en alleen was knaagde het gevoel wel even aan me. Dit was altijd een kort momentje, waarna ik weer wat ging doen, of afleiding zocht in een boek of op een feestje. Ik kan dus wel oprecht zeggen dat ik volop op deze reis heb genoten, zonder continue het gevoel te hebben gehad dat ik echt iets aan het onderdrukken was.

Maar deze tactiek bleek niet al te lang houdbaar te zijn….

Mijn persoonlijke verhaal Stella Heman Geaardheidscoach

Lees de blogserie met mijn persoonlijke verhaal

15 + blogs over de zoektocht naar mijn geaardheid.

Hoe kan ik je helpen?

Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Ik help je op de volgende manieren:

Persoonlijke begeleiding
Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke begeleiding tijdens een 1-op-1 traject. Wil je dit, dan kun je een vrijblijvende matchcall inplannen in mijn online agenda.

Online programma: ben ik lesbisch
Het online programma -ben ik lesbisch- is het meest complete programma voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid. In je eigen tempo ga je op onderzoek.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen.

Vrouw uit de Kast Podcast

In de Vrouw uit de Kast Podcast vertel ik je alles over hoe je erachter komt of je op vrouwen valt en hoe het gaat na je coming-out. Verder leer ik je alles over kiezen met je gevoel, flirten & daten, lesbische seks en lesbische relaties.

Interviews lesbische vrouwen

In de rubriek lesbische verhalen lees je de verhalen van verschillende vrouwen die openhartig over hun coming-out verhaal met jou delen. Ze doen dit omdat ze zelf hebben ondervonden hoe fijn het is als je verhalen van andere vrouwen kunt lezen die hetzelfde meemaken als jij. Zodat je bepaalde dingen kunt herkennen, en je gaat beseffen dat je niet de enige bent die dit overkomt en hiermee worstelt.

100 + blogs

Je vindt meer dan 100 blogs op mijn website met waardevolle tips en adviezen. Je vindt hier zowel ervaringsverhalen als blogs waarin ik mijn kennis met je deel.

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik waardevolle tips en stories om je te inspireren!