Mijn eerste lesbische blauwtje

10 | Mijn eerste lesbische blauwtje

Ik was trots op mezelf dat ik aan Do had verteld dat ik verliefd op haar was. Ondanks dat wilde ik haar antwoord eigenlijk niet horen. Na een korte stilte (die naar mijn gevoel uren duurde) begon ze te vertellen; “Ik vind je een hele mooie en bijzondere vrouw en ik vind het heel fijn om bij je in de buurt te zijn”. Ik voelde de “maar” al aankomen, maar wilde dit eigenlijk niet horen. Toch ging ze verder met haar verhaal; “maar ik val toch echt op mannen en ben niet verliefd op jou”. Ik voelde de tranen opwellen, maar slikte deze dapper weg. “Ik heb nog nooit zo’n bijzondere vrouw als jij ontmoet en ik vind het heel fijn om bij je te zijn, daarom wil ik graag vrienden zijn”. Ik wilde er uiteraard alles aandoen om dicht bij haar in de buurt te blijven, dus vrienden zijn leek mij een goede second best optie.

De tijd die hierop volgde was een verwarrende tijd voor mij. We waren vrienden en zagen elkaar vaak, we stonden vaak net iets te dicht bij elkaar, maakte net iets meer oogcontact, maar zoende niet met elkaar. Doordat ik nog steeds tot over mijn oren verliefd was kreeg ik hierdoor elke keer weer hoop. Een emotioneel rollercoaster dus. Na een aantal weken gaf zij aan dat ze een leuke jongen had ontmoet waarmee het steeds serieuzer werd. Dit voelde ergens als een harde klap, doordat hierdoor alle hoop weggeslagen werd. Achteraf was het juist fijn dat er hierdoor meer duidelijkheid kwam en ik het voor mezelf af kon sluiten.

Hoe verwarrend deze tijd met haar ook was geweest, toch had het mij met betrekking tot mijn geaardheid wel veel duidelijkheid gegeven. Ik was verliefd op een vrouw. Of dit nu betekende dat ik biseksueel of lesbisch was wist ik niet en dat maakte me op dit punt geloof ik ook niet zoveel uit. Wel voelde ik opeens heel erg de behoefte om het aan mijn familie en vrienden te vertellen, maar hoe ik dit aan mijn omgeving moest gaan vertellen…ik had geen idee.

Mijn persoonlijke verhaal Stella Heman Geaardheidscoach

Lees de blogserie met mijn persoonlijke verhaal

15 + blogs over de zoektocht naar mijn geaardheid.

Hoe kan ik je helpen?

Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Ik help je op de volgende manieren:

Persoonlijke begeleiding
Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke begeleiding tijdens een 1-op-1 traject. Wil je dit, dan kun je een vrijblijvende matchcall inplannen in mijn online agenda.

Online programma: ben ik lesbisch
Het online programma -ben ik lesbisch- is het meest complete programma voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid. In je eigen tempo ga je op onderzoek.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen.

Vrouw uit de Kast Podcast

In de Vrouw uit de Kast Podcast vertel ik je alles over hoe je erachter komt of je op vrouwen valt en hoe het gaat na je coming-out. Verder leer ik je alles over kiezen met je gevoel, flirten & daten, lesbische seks en lesbische relaties.

Interviews lesbische vrouwen

In de rubriek lesbische verhalen lees je de verhalen van verschillende vrouwen die openhartig over hun coming-out verhaal met jou delen. Ze doen dit omdat ze zelf hebben ondervonden hoe fijn het is als je verhalen van andere vrouwen kunt lezen die hetzelfde meemaken als jij. Zodat je bepaalde dingen kunt herkennen, en je gaat beseffen dat je niet de enige bent die dit overkomt en hiermee worstelt.

100 + blogs

Je vindt meer dan 100 blogs op mijn website met waardevolle tips en adviezen. Je vindt hier zowel ervaringsverhalen als blogs waarin ik mijn kennis met je deel.

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik waardevolle tips en stories om je te inspireren!