Mijn coming out

11 | Mijn coming out

Ok, ik had nu voor mezelf bedacht dat ik het graag aan mijn familie en vrienden wilde vertellen. Hier stond ik ook nog steeds achter, maar ik had geen idee hoe ik dit nu aan ging pakken. Vooral met mijn familie vond ik het ingewikkeld. Ik heb een goede band met mijn ouders en ergens vertrouwde ik er ook wel op dat ze goed zouden reageren. Maar op de een of andere manier kwam het nooit goed uit om het te zeggen. Er speelde elke keer andere dingen waardoor het niet goed uitkwam, de cavia van mijn zusje was overleden, de hond van de buren was zoek, de auto moest naar de garage….eigenlijk was er altijd wel een beter onderwerp om te bespreken. Ik had zoveel excuses om het gesprek niet aan te gaan, dat ik het mijn omgeving elke keer niet vertelde.

Tot ik er op een gegeven moment klaar mee was, ik ging op de bank zitten bij mijn ouders en zei dat ik iets moest vertellen. Ik wachtte niet eens tot ze ook gingen zitten maar flapte er meteen uit dat ik verliefd was op een vrouw. “Oh wat leuk” zei mijn moeder “wanneer neem je haar mee naar huis?”. Uh, ohja, klein detail, ze vindt mij niet leuk… Ondanks dat mijn ouders heel liefdevol reageerde en meteen aangaven dat het voor hun allemaal niet uitmaakt, merkte ik dat ik me toch ongemakkelijk in de situatie bleef voelen. Ik vond het helemaal niet fijn dat het de hele tijd over mij ging en wilde het gesprek zo snel mogelijk afronden.

Eenmaal thuis was ik opgelucht en blij hoe mijn ouders gereageerd hadden. Dit gaf me ook moed om het aan mijn vriendinnen te vertellen. Sommige vriendinnen van het voetbalteam waren al op de hoogte. Maar mijn “andere” vriendinnen nog niet. Ondanks dat ik wist dat mijn vriendinnen mij niet zouden veroordelen, bleef er toch elke keer een stemmetje in mijn hoofd spoken; “wat nou als ze geen vrienden meer met me willen zijn?”

Bij een wandeling op het strand met één van mijn beste vriendinnen gooide ik het eruit dat ik verliefd was op een vrouw. Ze reageerde heel lief en gaf aan dat ze eigenlijk helemaal niet zo verbaasd was. Door deze reactie en de lieve reactie van mijn ouders voelde ik me gesterkt om het aan iedereen te vertellen. Iedereen reageerde heel erg fijn. Het voelde als zo’n opluchting dat iedereen het wist.

Mijn persoonlijke verhaal Stella Heman Geaardheidscoach

Lees de blogserie met mijn persoonlijke verhaal

15 + blogs over de zoektocht naar mijn geaardheid.

Hoe kan ik je helpen?

Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Ik help je op de volgende manieren:

Persoonlijke begeleiding
Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke begeleiding tijdens een 1-op-1 traject. Wil je dit, dan kun je een vrijblijvende matchcall inplannen in mijn online agenda.

Online programma: ben ik lesbisch
Het online programma -ben ik lesbisch- is het meest complete programma voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid. In je eigen tempo ga je op onderzoek.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen.

Vrouw uit de Kast Podcast

In de Vrouw uit de Kast Podcast vertel ik je alles over hoe je erachter komt of je op vrouwen valt en hoe het gaat na je coming-out. Verder leer ik je alles over kiezen met je gevoel, flirten & daten, lesbische seks en lesbische relaties.

Interviews lesbische vrouwen

In de rubriek lesbische verhalen lees je de verhalen van verschillende vrouwen die openhartig over hun coming-out verhaal met jou delen. Ze doen dit omdat ze zelf hebben ondervonden hoe fijn het is als je verhalen van andere vrouwen kunt lezen die hetzelfde meemaken als jij. Zodat je bepaalde dingen kunt herkennen, en je gaat beseffen dat je niet de enige bent die dit overkomt en hiermee worstelt.

100 + blogs

Je vindt meer dan 100 blogs op mijn website met waardevolle tips en adviezen. Je vindt hier zowel ervaringsverhalen als blogs waarin ik mijn kennis met je deel.

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik waardevolle tips en stories om je te inspireren!