acceptatie

15 | Acceptatie

Zoals meestal bij de puberteit eindigde na een paar wilde jaren ook mijn tweede puberteit. Ik speelde al een aantal jaar samen met mijn huidige vrouw in hetzelfde voetbalteam. Toen we echter voor de eerste keer zoende wist ik “dit klopt”. Het voelde niet alleen fijn en sexy en was ik helemaal hals over kop verliefd, maar het voelde ook warm en vertrouwd, alsof we samen hoorde te zijn. Ik had geen behoefte meer om me verder uit te leven, ik wilde bij haar zijn! Ik had mijn geaardheid niet alleen geaccepteerd, ik was oprecht blij en tevreden met wie ik was.

Nadat we gezoend hadden bleek het al snel wel heel leuk tussen ons te zijn. Ik had echter al een reis in de planning staan, ik zou voor een half jaar naar Zuid-Amerika gaan. Terwijl we nog maar een paar maanden bij elkaar waren besloot mijn vriendin onbetaald verlof aan te vragen en met mij mee te gaan. Samen hebben we de tijd van ons leven gehad. We hebben zoveel beleefd en lol gehad samen! Uren in de bus gezeten, vulkanen en gletsjers beklommen, mountainbiken, raften, surfen, dansen…het was één groot feest.

Na deze reis besloten we al snel dat het zo goed voelde dat we samen kinderen wilde. In de tussentijd zijn we bijna 10 jaar samen en zijn we nog steeds super gelukkig. We hebben twee jongens van zes en drie jaar oud. Beide hebben we een kindje gedragen, wat een Deense donor voor ons heeft mogelijk gemaakt. Wat ben ik er dankbaar voor dat dit zo kon!

En weet je; het hele “lesbisch” zijn speelt eigenlijk niet meer zo’n grote rol in mijn leven. Ik ben gelukkig met mijn gezin en dat dit toevallig met een vrouw is ben ik helemaal niet meer zo mee bezig. Ik heb niet meer een extra lesbisch loopje, of gedraag me meer mannelijk. Ok, ik blijf een vrouw die niet graag in een jurk gehesen wordt, maar liever een broek draagt…maar dat is omdat ik dat graag wil en nu alle ruimte voel om mezelf te zijn. Ik durf te gaan staan voor mijn geaardheid en voel de vrijheid om helemaal te zijn wie ik ben. En wat maakt dat me gelukkig!

Mijn persoonlijke verhaal Stella Heman Geaardheidscoach

Lees de blogserie met mijn persoonlijke verhaal

15 + blogs over de zoektocht naar mijn geaardheid.

Hoe kan ik je helpen?

Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Ik help je op de volgende manieren:

Persoonlijke begeleiding
Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke begeleiding tijdens een 1-op-1 traject. Wil je dit, dan kun je een vrijblijvende matchcall inplannen in mijn online agenda.

Online programma: ben ik lesbisch
Het online programma -ben ik lesbisch- is het meest complete programma voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid. In je eigen tempo ga je op onderzoek.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen.

Vrouw uit de Kast Podcast

In de Vrouw uit de Kast Podcast vertel ik je alles over hoe je erachter komt of je op vrouwen valt en hoe het gaat na je coming-out. Verder leer ik je alles over kiezen met je gevoel, flirten & daten, lesbische seks en lesbische relaties.

Interviews lesbische vrouwen

In de rubriek lesbische verhalen lees je de verhalen van verschillende vrouwen die openhartig over hun coming-out verhaal met jou delen. Ze doen dit omdat ze zelf hebben ondervonden hoe fijn het is als je verhalen van andere vrouwen kunt lezen die hetzelfde meemaken als jij. Zodat je bepaalde dingen kunt herkennen, en je gaat beseffen dat je niet de enige bent die dit overkomt en hiermee worstelt.

100 + blogs

Je vindt meer dan 100 blogs op mijn website met waardevolle tips en adviezen. Je vindt hier zowel ervaringsverhalen als blogs waarin ik mijn kennis met je deel.

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik waardevolle tips en stories om je te inspireren!