Lesbische gevoelens onderzoeken

Lesbische gevoelens onderzoeken: Spijt dat ik het niet eerder gedaan heb.

Regelmatig spreek ik vrouwen die een enorme spijt hebben dat ze niet eerder hun gevoelens voor vrouwen hebben onderzocht. Veelal zijn ze in de tussentijd getrouwd met een man en hebben samen kinderen. Al eerder in hun leven hebben ze gevoelens voor vrouwen gehad, maar hebben ze niet de kans gehad om dit verder te onderzoeken. Ze voelen zich nu schuldig tegen over hun man en kinderen en hebben spijt dat ze toen hun lesbische gevoelens niet hebben onderzocht.

Spijt kan heel heftig en negatief voelen. Hoe moeilijk het kan zijn, toch is het goed om het gevoel van spijt helemaal toe te laten. Door het weg te duwen zal het alleen maar groter worden. Daarnaast is het goed om je te realiseren dat spijt ervoor kan zorgen dat je checkt of je echt helemaal naleeft wie je eigenlijk diep van binnen bent. Leef je echt het leven dat bij je past? De spijt hoeft dus niet weg. Door te accepteren dat het er is kan je ook de lessen die je eruit kan trekken meenemen.

Maar hoe kan ik dan met de spijt omgaan?

Wees vriendelijk tegen jezelf. Je mag erkennen dat je ermee zit en daar ruimte voor hebben, maar sla jezelf er niet mee om de oren. Iedereen maakt wel eens fouten en iedereen heeft wel eens spijt. Fouten maken is onderdeel van het mens-zijn. 

Soms kan het ook helpen om je spijt te delen. We zijn zo gewend om deze gevoelens weg te duwen, terwijl het zoveel ruimte kan geven om het te delen. Spreek het eens hardop naar iemand uit. Dit kan degene zijn die betrokken is (bijvoorbeeld je man), maar het kan ook helpend zijn om dit met een goede vriendin te bespreken. Je zal zien dat het dan al lichter voelt. Je kan het ook eens op papier zetten en er juist eens heel hard om huilen, doorvoel de spijt.

Als je het anders had kunnen doen, dan had je dat wel gedaan

Realiseer je: Als je eerder op het punt had gestaan dat je ruimte had gevoeld om je lesbisch gevoelens uit te zoeken , dan had je dat wel gedaan. Je stond daar alleen nog niet! Je kan het je wellicht bijna niet meer voorstellen, maar je had andere ervaringen, andere kennis en andere emoties op dat eerdere moment in je leven. Op dat moment heb jij de beste keuze gemaakt die voor jou op dat moment mogelijk was!

Blijf niet hangen in spijt, maar leer ervan voor de toekomst.

Het is niet goed om het gevoel van spijt weg te duwen, maar je hoeft ook niet de andere kant op door te schieten en jezelf om blijven wentelen in het spijt gevoel. Probeer het dan naar het hier-en-nu te trekken; Je kan niet meer terugdraaien dat je je lesbische gevoelens niet eerder hebt onderzocht , maar kan je nu andere keuzes maken?

Stel jezelf voor dat je in de toekomst terug kunt kijken op dit moment. Wat zou je nu willen doen? Hoe je nu willen handelen zodat je in de toekomst niet met spijt op dit moment terug hoeft te kijken? Sta hier eens rustig bij stil….wat betekent dit voor jou? Bedenk dat alles stap-voor-stap mag!

Heb je het gevoel dat je wel stappen zou willen maken, maar weet je niet zo goed hoe of vind je het spannend om dit alleen te doen? Plan dan een matchcall in, zodat we samen kunnen kijken of ik hier iets in kan betekenen.