niet lesbisch willen zijn

Ik wil niet lesbisch zijn

Misschien voel je al een tijdje in jezelf dat je eigenlijk toch meer op vrouwen valt dan je aan jezelf toe durft te geven. Je ziet bijvoorbeeld twee vrouwen op t.v met elkaar zoenen en voelt dat dit iets doet in je lichaam. Of je ziet twee vrouwen hand in hand op straat lopen, je kijkt om en je voelt in je buik een raar gevoel wat je niet helemaal kan plaatsen. Misschien heb je een hele leuke vrouwelijke collega en merkt je dat je opeens met alle liefde extra diensten draait als deze met haar ingepland zijn…..

Eigenlijk voel je het wel en als je diep in je hart kijkt, dan weet je het ook wel; Je valt op vrouwen.

Ik wil niet op vrouwen vallen

Maar als je hoofd het weer overneemt van je gevoel dan beginnen alle stemmetjes in je hoofd te kwetteren. “Wat een onzin, je beeld het je maar in”, “Je heb een leuke man en kinderen, doe eens niet zo gek en ondankbaar”, “ik ben heus niet verliefd op die collega, we hebben het gewoon heel gezellig”.

Weerstand tegen lesbisch zijn

Het is goed om voor jezelf eens te gaan onderzoeken, waar komt deze weerstand vandaan? Geen één baby wordt het idee geboren dat het niet goed is om lesbisch te zijn. De gedachten en angsten die jij hebt over lesbisch zijn, zijn dus gedurende je leven gevormd. Pas als je gaat onderzoeken waarom je je eigen lesbische gevoelens afkeurt, kan je leren hier anders naar te gaan kijken.

Mogelijke oorzaken waarom je het afkeurt

Eén van de redenen waarom je je lesbische gevoelens afkeurt kan zijn omdat je eerder in je leven negatieve reacties hebt gekregen. Misschien heb je eerder in je leven wel eens laten vallen dat je denkt dat je op vrouwen valt, maar heb je hier een negatieve reactie vanuit je omgeving op gehad. Dit kan voor jou toen een reden zijn geweest om het maar met rust te laten en om ook onbewust aangenomen te hebben dat “lesbisch zijn”, dus niet goed is.

Een andere reden kan zijn is dat je niet anders wil zijn dan de mensen om je heen. De meeste mensen leven in een heteronormatieve omgeving, waardoor “lesbisch zijn” nog steeds anders is. Terwijl het laatste wat je wil is anders zijn.

Een reden die ik vaak terug hoor komen is de angst om je man/gezin kwijt te raken of pijn te doen. Wellicht zit je in een heterohuwelijk en geeft de gedachten dat je je gezin pijn zou gaan doen jou heel veel zorgen en stress.

Nog een grote reden kan zijn is de angst om afgewezen te worden. Wellicht heb je daadwerkelijk niet zo’n open-minded omgeving, of wellicht zijn de zorgen groter in je hoofd dan dat ze daadwerkelijk zijn. Misschien ben je bang dat je familie en vrienden geen contact meer met je willen hebben als je lesbisch blijkt te zijn.

Kijk eerlijk naar jezelf

Pas als je jezelf helemaal eerlijk durft aan te kijken en je angsten en gedachten durft te onderzoeken, kan je ook onderzoeken of deze gedachten eigenlijk wel kloppen. Wijs jezelf niet af omdat je deze angsten hebt, maar ga wel kijken wat er achter zit en welke stappen je kan gaan nemen om hier anders naar te gaan kijken. Je BENT namelijk niet raar, vreemd of egoïstisch omdat je op vrouwen valt!

Vindt je het lastig om in je eentje deze gedachten te onderzoeken of blijf je zelf steeds hetzelfde rondje in je hoofd draaien? Plan dan een match-call in dan kunnen we samen kijken hoe je in kleine stapjes (niet alles hoeft in één keer!) hier anders naar kan kijken en in de toekomst helemaal jezelf kan zijn!