23 | Past jouw leven echt?

Past jouw leven echt?

Op jonge leeftijd leer je al dat wanneer iets niet past, je ook niet moet doorduwen. Een mooi voorbeeld is de blokkenstoof (zie afbeelding). Iedereen kent de frustratie van een peuter bij wie het niet lukt om een vierkant blokje door het ronde gaatje te krijgen. Meestal eindigt dit in een flinke driftbui of een vliegend blokje.

“We doen ons anders voor dan wie wij van binnen zijn of hoe wij ons voelen”

Toch is dit wat wij, volwassenen, op zoveel vlakken elke dag doen. Wij proberen ons aan te passen aan het leven dat we graag zouden willen leven. We doen ons anders voor dan wie wij van binnen zijn of hoe wij ons voelen. Dit doen we op veel vlakken, bijvoorbeeld op ons werk. Als je elke dag met flinke tegenzin naar je werk gaat, en maar lang genoeg het werkt blijft doen waar je niet blij van wordt, zal je uiteindelijk een burn-out krijgen. De meeste mensen weten dit en zullen in deze situatie dan ook op zoek gaan naar een nieuwe baan, voordat ze ziek thuis komen te zitten.

“Waarom blijven we zo lang duwen en passen totdat het echt niet meer gaat?”

Waarom doen we dit dan niet op andere vlakken in ons leven? Waarom blijven we zo lang duwen en passen totdat het echt niet meer gaat? Bekijk de afbeelding nog eens goed. Deze blokkenstoof heeft als thema geaardheid. Uiteraard kun je de vormen ook andere namen geven, die passen bij het thema waarmee jij nu worstelt. Als je deze blokkenstoof bekijkt zie je een vierkant gat voor een lesbisch leven, een rond gat voor een hetero leven en een gat in de vorm van een ster voor een biseksueel leven. Alle gaten staan dus voor een bepaald type leven.

“Wanneer jij gevoelens hebt gekregen voor een vrouw ben jij geen rond blokje meer, maar een vierkant blokje of een blokje

Als je deze blokkenstoof bekijkt zie je een vierkant gat voor een lesbisch leven, een rond gat voor een hetero leven en een gat in de vorm van een ster voor een biseksueel leven. Alle gaten staan dus voor een bepaald type leven. Wanneer je hetero bent en jij je dus alleen tot mannen aangetrokken voelt, is het leven wat je leeft een hetero leven. Daar staat het ronde gat voor. Jij als persoon bent een rond blokje en dat past uitstekend door dat ronde hetero leven. Geen probleem! Maar wat nu als jij geen rond blokje bent of blijkt te zijn? Dat je (net) verliefd bent geworden op een vrouw of al langere tijd weet dat jij je (ook) aangetrokken voelt tot vrouwen?

Zie ook: Wat is het verschil tussen een lesbische en hetero relatie?

Webinar: gevoelens voor een vrouw, maar getrouwd met een man


Dit mag je verwachten tijdens het bekijken en luisteren van dit webinar.

  • Ontdek welke stappen Diana heeft gezet in haar zoektocht.
  • Waarom het van belang is dat je zorgvuldig jouw gevoelens onderzoekt.
  • Hoe het kan dat je alles lijkt te hebben maar toch niet gelukkig bent.
  • Een concreet stappenplan om je gevoelens te onderzoeken.
  • Wat de consequenties zijn als je jouw gevoelens niet serieus neemt.

“Je kunt blijven proberen, maar het enige wat er gebeurt, is dat de hoekjes zullen afbreken”

Wat er in deze situatie vaak gebeurt, is dat vrouwen al een heel hetero leven hebben opgebouwd en/of leven en niet weten wat ze nu moeten doen. Ze steken hun kop in het zand en negeren hun gevoelens. Wanneer jij gevoelens hebt gekregen voor een vrouw ben jij geen rond blokje meer, maar een vierkant blokje of een blokje in de vorm van een ster.

Dat vierkante blokje ga je nooit door het ronde gaatje krijgen. Wanneer jij lesbische gevoelens hebt, zal je nooit echt passen in een hetero leven. Je kunt blijven proberen, maar het enige wat er gebeurt, is dat de hoekjes zullen afbreken. Je breekt jezelf als het ware af op deze manier! Dit is waarom 83% van de vrouwen die worstelen met hun geaardheid en in een hetero leven zitten op een dag somber of depressief worden of in een burn-out komen.

“Wanneer jij doorgaat met een leven dat niet bij je past word jij ook zo’n kapot blokje”

Deze vrouwen blijven maar proberen om dat vierkante blokje door dat ronde gaatje te krijgen. Sommigen lukt het om zich heel goed aan te passen. Zij hebben zo hard geduwd dat alle hoekjes zijn afgebroken en passen daardoor voor een deel in het ronde hetero leven. Vaak zitten deze vierkante blokjes dan helemaal vast in dat ronde gat en is er geen beweging meer in te krijgen. Je krijgt dat blokje niet verder geduwd en er ook niet zomaar meer uit.

Wanneer je met heel veel kracht en moeite dat vierkante blokje uit het ronde gat weet te krijgen, schrik je wat er nog over is van wat ooit een mooi vierkant blokje was. Wanneer jij doorgaat met een leven dat niet bij je past word jij ook zo’n kapot blokje. Wat is er dan nog van jou als prachtig mens over?

*I.v.m. privacy zijn de namen van sommige betrokkenen gefingeerd. Taalfoutje gezien? Mail het mij alsjeblief!

Lees je mee in de blogserie
‘mijn persoonlijke verhaal’

Toen ik deze gevoelens kreeg dacht ik dat ik de enige op deze wereld was met deze gevoelens. Nergens kon ik ervaringen van vrouwen vinden die net als ik ineens twijfelde aan haar geaardheid.  Speciaal voor jou heb ik mijn verhaal gebundeld in 20 blogs.

In blog 1 t/m 20 lees je mijn persoonlijke verhaal: mijn 12 jaar in de kast, mijn coming out in mijn tweede hetero huwelijk en over de periode daarna.

Vind je dit blog waardevol? Deel het met anderen!

Vergelijkbare berichten