Wat is een open relatie?

Wat is een open relatie?

Een open relatie houdt in dat beide partners een relatie hebben met elkaar, maar dat ze het van elkaar accepteren dat ze ook seks hebben met andere personen. Een open relatie wordt ook wel een vrije relatie genoemd.

Het kan zijn dat je al geruime tijd een vaste relatie hebt, maar dat je af en toe fantaseert over hoe het zou zijn om seks te hebben met een ander. Dit is een gedachte die veel mensen hebben. Het betekent niet dat ze hun relatie willen opgeven, maar dat ze gewoon willen weten hoe het zou zijn met aan ander.

Waarom hebben mensen een open relatie?

Mensen hebben een open relatie als ze het idee hebben dat seksualiteit niet beperkt dient te worden. Beide partners willen elkaar niet beperken, maar dit betekent niet dat ze niet gelukkig met elkaar zijn.

Iedereen die een open relatie heeft stelt hiervoor zijn eigen regels op, net als dit gebeurt bij monogame relaties. In een open relatie is het erg belangrijk dat je eerlijk bent tegen je partner en andersom moet dit ook het geval zijn. Wat willen jullie graag en wat zijn jullie behoeftes? Bespreek dit met elkaar. Je kunt dan samen regels opstellen over wat wel en niet is toegestaan.

Het kan voorkomen dat er in een open relatie jaloezie ontstaat. Je houdt van je partner en je partner houdt ook van jou. Er kunnen dingen gebeuren waarvan je in theorie dacht dat je er oké mee zou zijn, maar dat het toch nare gevoelens oplevert als het echt gebeurt. Dit is ook iets wat je met elkaar moet blijven bespreken.

Leuk dat je dit artikel leest …

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Mijn naam is Diana Arkeveld en met mijn blogs en artikelen help ik je op weg. Wil je meer weten over Vrouw uit de Kast? Hieronder vind je een aantal opties die hierbij helpen:

Blogs

Periodiek publiceer ik informatieve blogs over geaardheid, normaalbeeld en andere belangrijke thema’s.

Lezingen

Ik verzorg lezingen over thema’s als geaardheid, diversiteit en normaalbeeld in de LHBTI gemeenschap

Gratis informatie

Schrijf je in voor mijn gratis webinar of videoserie zodat je kunt starten met de zoektocht naar je geaardheid.

Coaching

Wil jij je 1-op-1 laten coachen door Diana? Maak een afspraak in de online agenda en we spreken elkaar vlot.

Vind je dit blog waardevol? Deel het met anderen!

Vergelijkbare berichten