Wat is een open relatie?

Wat is een open relatie?

Een open relatie houdt in dat beide partners een relatie hebben met elkaar, maar dat ze het van elkaar accepteren dat ze ook seks hebben met andere personen. Een open relatie wordt ook wel een vrije relatie genoemd.

Het kan zijn dat je al geruime tijd een vaste relatie hebt, maar dat je af en toe fantaseert over hoe het zou zijn om seks te hebben met een ander. Dit is een gedachte die veel mensen hebben. Het betekent niet dat ze hun relatie willen opgeven, maar dat ze gewoon willen weten hoe het zou zijn met aan ander.

Waarom hebben mensen een open relatie?

Mensen hebben een open relatie als ze het idee hebben dat seksualiteit niet beperkt dient te worden. Beide partners willen elkaar niet beperken, maar dit betekent niet dat ze niet gelukkig met elkaar zijn.

Iedereen die een open relatie heeft stelt hiervoor zijn eigen regels op, net als dit gebeurt bij monogame relaties. In een open relatie is het erg belangrijk dat je eerlijk bent tegen je partner en andersom moet dit ook het geval zijn. Wat willen jullie graag en wat zijn jullie behoeftes? Bespreek dit met elkaar. Je kunt dan samen regels opstellen over wat wel en niet is toegestaan.

Het kan voorkomen dat er in een open relatie jaloezie ontstaat. Je houdt van je partner en je partner houdt ook van jou. Er kunnen dingen gebeuren waarvan je in theorie dacht dat je er oké mee zou zijn, maar dat het toch nare gevoelens oplevert als het echt gebeurt. Dit is ook iets wat je met elkaar moet blijven bespreken.

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens.

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen. Dat doe ik door middel van:

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!