Wat is lesbianisme?

Wat is lesbianisme?

Lesbianisme of vrouwelijke homoseksualiteit is de seksuele en/of emotionele voorkeur van vrouwen voor andere vrouwen. Iemand die lesbisch is wordt ook wel een lesbienne genoemd.

Wat is een lesbienne?

Lesbiennes zijn vrouwen die zich emotioneel en/of seksueel aangetrokken voelen tot andere vrouwen. In het verleden werden ze door de samenleving bestempeld als abnormaal en immoreel, vooral degenen die een lesbische relatie hebben. Geen wonder dat er veel lesbische zelfmoorden zijn vanwege deze kritiek.

In India is het een misdaad voor vrouwen van hetzelfde geslacht om geslachtsgemeenschap te hebben volgens sectie 377 van hun strafwetboek.

Wat betekent de term homo?

De term homo wordt door de meeste mensen gebruikt om een man te beschrijven die zich emotioneel en/of seksueel aangetrokken voelt tot andere mannen, maar dit is gedeeltelijk onjuist. Het is waar dat homo’s zich aangetrokken voelen tot hetzelfde geslacht, maar de term homo kan ook worden toegepast voor vrouwen. Mensen die een man-man- en vrouw-vrouw relatie hebben, kunnen als homo worden beschouwd.

Wat is het verschil tussen lesbiennes en homo’s?

Lesbiennes en homo’s verschillen op dezelfde manier van elkaar. Ze zijn vergelijkbaar in die zin dat ze beide een vorm van homoseksualiteit zijn, maar verschillend omdat ze elk hun eigen specifieke kenmerken hebben.

Lesbisch is de term die verwijst naar de relatie tussen twee vrouwen, terwijl de homo niet alleen van toepassing is op de relatie tussen mannen en mannen, maar ook voor vrouwen geldt. Lesbisch is afkomstig van het eiland Lesbos in Griekenland, terwijl Gay is afgeleid van het Franse woord Gai.

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens.

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen. Dat doe ik door middel van:

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!