Wat is lesbianisme?

Wat is lesbianisme?

Lesbianisme of vrouwelijke homoseksualiteit is de seksuele en/of emotionele voorkeur van vrouwen voor andere vrouwen. Iemand die lesbisch is wordt ook wel een lesbienne genoemd.

Wat is een lesbienne?

Lesbiennes zijn vrouwen die zich emotioneel en/of seksueel aangetrokken voelen tot andere vrouwen. In het verleden werden ze door de samenleving bestempeld als abnormaal en immoreel, vooral degenen die een lesbische relatie hebben. Geen wonder dat er veel lesbische zelfmoorden zijn vanwege deze kritiek.

In India is het een misdaad voor vrouwen van hetzelfde geslacht om geslachtsgemeenschap te hebben volgens sectie 377 van hun strafwetboek.

Wat betekent de term homo?

De term homo wordt door de meeste mensen gebruikt om een man te beschrijven die zich emotioneel en/of seksueel aangetrokken voelt tot andere mannen, maar dit is gedeeltelijk onjuist. Het is waar dat homo’s zich aangetrokken voelen tot hetzelfde geslacht, maar de term homo kan ook worden toegepast voor vrouwen. Mensen die een man-man- en vrouw-vrouw relatie hebben, kunnen als homo worden beschouwd.

Wat is het verschil tussen lesbiennes en homo’s?

Lesbiennes en homo’s verschillen op dezelfde manier van elkaar. Ze zijn vergelijkbaar in die zin dat ze beide een vorm van homoseksualiteit zijn, maar verschillend omdat ze elk hun eigen specifieke kenmerken hebben.

Lesbisch is de term die verwijst naar de relatie tussen twee vrouwen, terwijl de homo niet alleen van toepassing is op de relatie tussen mannen en mannen, maar ook voor vrouwen geldt. Lesbisch is afkomstig van het eiland Lesbos in Griekenland, terwijl Gay is afgeleid van het Franse woord Gai.

Leuk dat je dit artikel leest …

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Mijn naam is Diana Arkeveld en met mijn blogs en artikelen help ik je op weg. Wil je meer weten over Vrouw uit de Kast? Hieronder vind je een aantal opties die hierbij helpen:

Blogs

Periodiek publiceer ik informatieve blogs over geaardheid, normaalbeeld en andere belangrijke thema’s.

Lezingen

Ik verzorg lezingen over thema’s als geaardheid, diversiteit en normaalbeeld in de LHBTI gemeenschap

Gratis informatie

Schrijf je in voor mijn gratis webinar of videoserie zodat je kunt starten met de zoektocht naar je geaardheid.

Coaching

Wil jij je 1-op-1 laten coachen door Diana? Maak een afspraak in de online agenda en we spreken elkaar vlot.

Vind je dit blog waardevol? Deel het met anderen!

Vergelijkbare berichten